Panowie jak to jest z tym ksenonem czy za każdym włączeniem świateł powinny się regulować ( w senie robić ,, tzw zeza" ) ? U mnie raz robi raz nie . Poza tym oby dwie lampy rozchodzą się na boki ale lewa w górę / dół już nie idzie . Do wymiany jakiś czujnik ? tylko który bo z tego co czytałem są takowe dwa . I tak z ciekawości na lampach pisze bending ksenon ( jak to rozumieć ? czy to ksenon skrętny czy chodzi o tego zeza ? .Pozdrawiam
Ksenon w Octavi 2FL
Zwiń
X
-
bending czyli ksenony skrętne. czasami zanim włączysz światła to test jest już zrobiony i nie widzsz tego.
zez jest tylko testem silniczków lamp. jak ci nie idzie góra/dół podczas testów to masz coś w lampie uszkodzone
czujniki poziomowania nie mają nic wspólnego z tym testem->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
-
-
Zamieszczone przez gradek Zobacz wpisMoże być do wymiany moduł poziomowania
Ba, teraz wywala mi błąd zwarcia z plusem czujnika a i tak się poziomuje, tzn robi test.Była O2 RS 190 km / 436 Nm
Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm
Komentarz
-
-
Czyli winien może być silnik odpowiedzialny za światła skrętne lub przerwa na stykach instalacji do tego silniczka, bo system kodowania AFS raczej nie powinien mieć znaczenia.Ostatnio edytowany przez gradek; 9065.
Komentarz
-
-
Nikt nic?
Coś dopisze bo mi się przypomniało co powiedział szef z aso przy odbieraniu auta z salonu...może ktoś coś dopisze żeby rozwiać wątpliwości.
Krzynol???
Otuż po uruchomieniu silnika(czy nawet przekręceniu stacyjki) ten "test" z tego co mówił uw szef jest ustawieniem oświetlenia względem położenia tylnych wahaczy.
Jeśli załadujemy auto po brzegi przed uruchomieniem auta to siłą rzeczy światła mijania będą biły innych po oczach i po to właśnie jest ten "test"...czyli według tego co mówisz szef aso to ma sens.OIIFL ELEGANCE Hatchback 2.0TDI DSG
Komentarz
-
-
ten test to jest tylko uruchomienie i sprawdzenie silników poziomowania i skręcania, czyli elementów wykonawczych
czujniki są spoziomowane procedurą i przez cały czas pamiętają "poziom" auta
jak załadujesz przed zapłonem i odpalisz to światła będą już obniżone do poziomu
pan z aso jest zapewne z łapanki i raczej nic nie wie->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
maus test xenonów jest wykonywany za każdym razem. Warunek auto musi stać nieruchomo zanim test się zakończy.
Komentarz
-
Komentarz