Nematode, u mnie po 16k tak głośno nie pracuje - oczywiście mowa o starcie. Co do obrotów to u mnie na zimnym wskakują na 1100-1200
1,8 TSI nie chce odpalic
Zwiń
X
-
kross12
-
Może zrobię w wolnej chwili jeszcze jeden filmik w weekend gdzie nagram cały proces uruchomienia auta z otwartą maską, żeby dokładniej uchwycić towarzyszący rozruchowi dźwięk łańcucha. Co do obrotów to podobno jest normą, że najpierw są delikatnie wyższe i po kilkunastu sekundach spadają do ok. 800. Dodam, że do momentu jak słychać łańcuch to jest taki jakby efekt lekkich drgań w aucie co też podobno jest normą i powinienem tak naprawdę się bać tylko tego łańcucha. Kolega kross12 zwraca uwagę, że u niego jest ciszej więc już zaczynam się powoli baćCzekam na więcej opinii osób, które mają ten sam silnik jak i kolegów, którym posypały się napinacze.
Komentarz
-
-
Nematode, u mnie po prawie 17k km też ciszej chodzi, fakt jak tylko odpalę to słychać taki lekki metaliczny dźwięk ale tak mam od nowości (chyba :P) na 100% to nie jest łańcuch. Będę ruszął ok. 19 na mały objazd to też nakręcę filmik jak to u mnie jest. Co do obrotów i telepania po starcie też mam, ok. 1200 rmp przez jakieś 20-30 sekund i lekkie telepanie.
Zamieszczone przez misiek^wroWyraźnie przeszla mi ochota na 1.8 TSI :roll:
ps. gratuluje MGR-a
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez NematodeCzekam na więcej opinii osób, które mają ten sam silnik jak i kolegów, którym posypały się napinacze., więc proponuję podjechać do ASO, aby sprawdzili napinacz, bo może się okazać, że zaczyna być już z nim coś nie tak. Kolega z ASO poinformował mnie, że mój jak na złość nie wydawał odgłosów przy uruchomieniu ale jak zdjęli pokrywę to był już pęknięty i był to ostatni moment na wymianę, bo później to już laweta i walka z ASO o nowy silnik. Co do chipa na gwarancji pierwsze co ASO robi to test czy go nie ma. Jak wyjdą odstępstwa od ich norm to klient płaci z własnej kieszeni. Ponoć mają odgórnie narzuconą całą procedurę przez SAP i muszą wysłać papiery z badania.
Komentarz
-
-
Co do chipa na gwarancji pierwsze co ASO robi to test czy go nie ma. Jak wyjdą odstępstwa od ich norm to klient płaci z własnej kieszeni. Ponoć mają odgórnie narzuconą całą procedurę przez SAP i muszą wysłać papiery z badania.sprytne unikanie odpowiedzialnosci.
Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
Mihau no dość podobnie to słychać jak u mnie z tym, że u ciebie jest bardziej donośny dźwięk, bo jesteś w jakimś garażu podziemnym i nie wiem czy nie ma czegoś jak echoJa w lipcu jadę na urlop więc na pewno nie ruszę tematu przed. A jak wrócę to podjadę do ASO. No chyba, że na urlopie coś się wysra.
Komentarz
-
-
Nematode, w moim imienia koleś z Auto Blak napisał pismo do SAPu, żeby im zapłacili za sprawdzenie rozrządu czyt. zdjęcie pokrywy i sprawdzenie co tam dokładnie siedzi, bo jak widać po sytuacji Mirka, w systemie jedno, w samochodzie drugie. Zobaczymy. Jak się zgodzą to git, jak nie to chyba sam za to zapłacę i się okaże. Wole wydać te 140 PLN za 1h roboty i wiedzieć na czym stoję niż żeby się to miało spierdzielić po gwarancji.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Mihauwadliwy napinacz był montowany do 28.04.2010 roku
Zamieszczone przez Mihaużeby im zapłacili za sprawdzenie rozrządu
Komentarz
-
-
Ja zrobiłem tak jak opisałem. I mam pieczątkę, że jest super. Auto trzęsie po odpaleniu, czuć na karoserii, ale cóż... No i wożę ze sobą RTSa, ale ostatnio zrobiłem w ciągu miesiąca 3 trasy nad morze (800 km w jedną stronę), leci ślicznie 230-240 po niemieckich autostradach, żre 12-16l, ale leci
Aha, jeszcze jakieś 1l olejku na 10k, prawie jak trabant
Komentarz
-
-
Dzisiaj odpalając auto po ~2h od jazdy słyszałem odgłos, jakby "coś" się poluzowało i pracując uderzało/zahaczało lekko o coś innego... Pomijam to, że zdarza się dość często, że na jałowym mam drgawki (raz mocniejsze raz słabsze, ale np. nonstop, czasem z przerwami) a nie takie wybicie z rytmu co jakiś czas, jak inni miewają.
:?Witam
Passat 1.8 TSI R-Line MY2010
Komentarz
-
-
panowie tak czytam o tych waszych napinaczach i tak sobie myslę że jak by u mnie coś takiego miało miejsce to czy na gwarancji czy nie to od razy bym to załatwił i nie czekał na buuuummmmm, wymieniając teoretycznie dobry napinacz nawet za własną kasę chyba sie nie traci gwarancji?superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SilentEmpireZamieszczone przez piramidawymieniając teoretycznie dobry napinacz nawet za własną kasę chyba sie nie traci gwarancji?superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
zdecydowanie nie napawa, zwłaszcza jak się czyta to forum
a takie pytanie - jak już się usłyszy odgłos stukania, to lepiej szybko wyłączyć silnik i wzywać pomoc, czy może depnąć na gaz, żeby podnieść obroty i ciśnienie oleju a tym samym docisnąć napinacz? jakoś tak mi to tłumaczyli w ASO...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SilentEmpirezdecydowanie nie napawa, zwłaszcza jak się czyta to forum
a takie pytanie - jak już się usłyszy odgłos stukania, to lepiej szybko wyłączyć silnik i wzywać pomoc, czy może depnąć na gaz, żeby podnieść obroty i ciśnienie oleju a tym samym docisnąć napinacz? jakoś tak mi to tłumaczyli w ASO...superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
Komentarz
-
-
SilentEmpire, a z jakiej racji ma sie stracic gwarancje, jak sie wymienia w jakiej kolwiek stacji zakupiony nawet na allegro napinacz?
Zgodnie z nowymi dyrektywami, jesli auto jest serwisowane wg. przykazan producenta, sa wpisy w ksiazce, a salony ktore to robia sa salonami mechaniki samochodowej to producent auta w przypadku naprawy mechanicznej/wymiany oleju musi uznac roszczenia gwarancyjne ...Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
Komentarz