1,8 TSI nie chce odpalic

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • misiek^wro
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 8321

To moze lepiej zajechac na stacje, kazac im sciagnac oslone, sprawdzic, dc te 50 czy iles tam zlotych i spac spokojnie? Uwielbiam ostatnia polityke zbywania klientow w Skodzie ...
    Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
    Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
    ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• Mihau
      RS
      • 2009
      • 7460
      • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

misiek^wro, no ja mam taki zamiar, jak mi SAP odpisze, że nie zapłacą za sprawdzenie to sam za to zapłacę i jak się okaże, że mam wadliwy to poproszę o zwrot kosztów i wymianę na wolny od wad.
      O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• Psycho Dad
        Rider
        • 2009
        • 629

misiek^wro ile stoi rozrząd z napinaczem do 1.8 TSI ?
        Nie polecam ASO Warszawa Połczyńska 125.

Komentarz

• misiek^wro
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 8321

Psycho Dad, pytaj elementauera

Komentarz

• Nematode
            Ambiente
            • 2010
            • 139

Zamieszczone przez Psycho Dad
            misiek^wro ile stoi rozrząd z napinaczem do 1.8 TSI ?
            Nie wiem ... ale wkurzające jest że w ogóle ktoś o to pyta Z założenia przecież w TSI jest to dożywotnia część :| Więc nawet po gwarancji moim zdaniem powinni to wymieniać.

Komentarz

• SilentEmpire
              Rider
              • 2009
              • 304

Zamieszczone przez misiek^wro
              SilentEmpire, a z jakiej racji ma sie stracic gwarancje, jak sie wymienia w jakiej kolwiek stacji zakupiony nawet na allegro napinacz?
              Taki przykład: robisz rozrząd po 90k km po 23 miesiącach, auto na gwarancji, przegląd w ASO. Ale korzystasz z GVO i przywozisz własne części. 91k km strzela pasek - wracasz do ASO. Oni twierdzą, że części wadliwe. Ty oddajesz sprawę do sądu (powodzenia w szukaniu sprzedawcy na allegro. Masz spore szanse na wygraną, proces trwa rok, Twoje auto nie jeździ. Jako przeciętny Kowalski jesteś w czarnej życi, jako spora firma z kilkunastoma samochodami służbowymi i kasą na adwokatów - możesz się bawić.
              SUPERB

Komentarz

• misiek^wro
                RS
                S_OCP Member
                • 2006
                • 8321

SilentEmpire, no to czysto teoretycznie, kazdy kogo znam wymienia paski itd wczesniej, niz to zaleca ksiazka. Jedyny ewenement to moj tato, ktory sie trzyma tych wytycznych z ksiazki i komputera.

Ja olej robie co 10kkm a rozrzad co 75kkm ( lub 2 lata ) - spie spokojnie :twisted:

Komentarz

• adamza
                  Ambiente
                  • 2010
                  • 174

Dzis byłem w ASO w Katowicach w GANINEX Skoda i Pan kierownik serwisu po moich uwagach że samochód zużywa spore ilości oleju i ma jakieś dziwne drgania silnika poinformował mnie że od 1 czerwca 2011 roku w Skodzie jest akcja naprawcza dla silnkia 1,8 TSI i 2,0 TSI w sprawie wiadomego regulatora paska rozrządu jak to fachowo nazwał i jestem już umówiony na przyszłą środę na serwis w celu akcjowym
                  jest

było

Komentarz

• theOne
                    Ambiente
                    • 2010
                    • 177

Dziwne drgania - masz na myśli te po odpaleniu autka czy na jałowym stojąc w korkach itp? W Skodzie coś się dzieje, w VW zero odzewu, pewnie dlatego, że w Skodzie znacznie lepiej schodzi 1.8 tsi i więcej osób z "problemami".
                    Witam

Passat 1.8 TSI R-Line MY2010

Komentarz

• SilentEmpire
                      Rider
                      • 2009
                      • 304

misiek^wro, nie chodziło o terminowe wymiany, tylko kwestię dostarczania części zamiennych spoza ASO.
                      SUPERB

Komentarz

• Tichy
                        Rider
                        • 2010
                        • 544

Zamieszczone przez adamza
                        od 1 czerwca 2011 roku w Skodzie jest akcja naprawcza dla silnkia 1,8 TSI i 2,0 TSI w sprawie wiadomego regulatora paska rozrządu
                        To w TSI jest pasek rozrządu?

Komentarz

• misiek^wro
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2006
                          • 8321

SilentEmpire, ale czesci nie kupujesz z niewiadomego zrodla, tylko od Elementauera lub Maciejka i spokoj. Masz fakture, grat jest oryginalny, a ASO powinno miec g... do gadania

Komentarz

• Mihau
                            RS
                            • 2009
                            • 7460
                            • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

No i mi napisali jakie pierdoły, że ich technik sprawdził w systemie i bla bla bla, że się nie kwalifikuje do wymiany i że jak mam drgania to mam się zgłosić do ASO. No to się zgłoszę :twisted:

Napisałem im, żeby mi wytłumaczyli klucz z jakim kwalifikują samochody do akcji serwisowej, bo dla mnie to jakieś nieporozumienie. Mirek miał dobry napinacz, a się spierd**** ale w systemie był dobry, a system to wyrocznia. Ku*** jaki oni mają tam burdel :shock:

Komentarz

• Nematode
                              Ambiente
                              • 2010
                              • 139

Ja jestem umówiony na czwartek do ASO, bo mi wyskoczył błąd "Oil Pressure: Speed Max 4000rpm". Dodatkowo zgłoszę info o dziwnym rozruchu i pracy łańcucha, o dźwiękach rodem z pola walki gladiatorów w mojej skrzyni DSG i o zaciekach na tylnej szybie od wewnątrz. Zobaczę co chłopaki powiedzą Jak dzwoniłem to mieli właśnie na podnośniku Superba w, którym wymieniali chyba pół silnika, bo napinacz jebnął w 1.8 TSI właśnie. Z tym, że Pan wspomniał, że to auto objęte akcją i powiedział mi że przy okazji sprawdzą czy moje nie pisze się na jakieś akcje.

Komentarz

• mirek_p11
                                RS
                                • 2010
                                • 6630
                                • Volkswagen
                                • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zamieszczone przez Mihau
                                Mirek miał dobry napinacz, a się spierd****
                                Oni walą z nami w ch..a :evil: Zgłoś w ASO, że słyszysz dziwne dzwięki w okolicach rozrządu przy odpalaniu (takie jakby łańcuch o zębatkę ocierał) wtedy będą musieli rozrząd sprawdzić i zdjąć pokrywę w ramach gwarancji. Innego sposobu nie ma na SAP i ASO. Jak chciałem przed awarią sprawdzić przy pierwszym przeglądzie czy wszystko jest ok, to w ASO powiedzieli mi, że nie mają czasu bo dużo roboty jest z odkręcaniem osłony i mam przyjechać przy następnym przeglądzie. Sprawdzili tylko po nr vin i oznajmili ,że wszystko jest ok, bo mam nowy typ napinacza. Życie jednak pokazało, że jest inaczej i gdyby nie ten wątek to pewnie czekałbym jeszcze na nowy silnik lub decyzję o jego przyznaniu.

Seat Leon ST FR by mirek_p11

Fotki
                                Octavia II FL 1.8 TSI by mirek_p11
                                Fotki

Komentarz

• Mihau
                                  RS
                                  • 2009
                                  • 7460
                                  • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Zamieszczone przez Nematode
                                  Oil Pressure: Speed Max 4000rpm
                                  Dolej oleju i po sprawie miałem to samo.
                                  o dźwiękach rodem z pola walki gladiatorów w mojej skrzyni DSG
                                  Słyszałem, że przy zmianie z D na S coś hałasuje ale to dotyczy DSG6 w dizlach w SII.
                                  o zaciekach na tylnej szybie od wewnątrz
                                  U mnie po myciu też są zawsze ze 2 małe zacieki od wewnątrz
                                  Jak dzwoniłem to mieli właśnie na podnośniku Superba w, którym wymieniali chyba pół silnika, bo napinacz jebnął w 1.8 TSI właśnie.
                                  Do Auto-Blak dzwoniłeś? Bo jak byłem w zeszłym tygodniu to właśnie zaczynami rozbierać białego
                                  Zamieszczone przez mirek_p11
                                  Jak chciałem przed awarią sprawdzić przy pierwszym przeglądzie czy wszystko jest ok, to w ASO powiedzieli mi, że nie mają czasu bo dużo roboty jest z odkręcaniem osłony i mam przyjechać przy następnym przeglądzie.
                                  A mi powiedzieli, że jeżeli Skoda im za to zapłaci to mi to zrobią, bo to jest nadprogramowa czynność.

Odpowiedzieli:

Zapytał Pan: „Na jakiej zasadzie są kwalifikowane samochody do akcji serwisowej?”
                                  Odpowiadamy: Wiedzę na ten temat posiada wyłącznie Producent.

Beka 100% :haha:

Komentarz

• Nematode
                                    Ambiente
                                    • 2010
                                    • 139

Zamieszczone przez Mihau
                                    Oleju miałem pół bagnetu, więc nie powinno nic wyskoczyć. Napisałem do Sap w tej sprawie. Opisałem wszystko co i jak i dostałem odpowiedź, żebym podjechał to sprawdzić do ASO.

Zamieszczone przez Mihau
                                    o dźwiękach rodem z pola walki gladiatorów w mojej skrzyni DSG
                                    Słyszałem, że przy zmianie z D na S coś hałasuje ale to dotyczy DSG6 w dizlach w SII.
                                    U mnie jak się przejadę 15 minut to przy hamowaniu lekkim i redukcji z 3-2-1 słychać dziwne dźwięki i charczenie jakieś. Jeżeli to ma być kultura pracy to 10k wyrzucone w błoto, bo mnie te dźwięki mocno wk..... :evil: Nawet znajomy ostatnio jak go podwoziłem stwierdził, że skrzynia chodzi jak "stara prostytutka".

Zamieszczone przez Mihau
                                    o zaciekach na tylnej szybie od wewnątrz
                                    U mnie po myciu też są zawsze ze 2 małe zacieki od wewnątrz
                                    A masz pojęcie skąd to się leje? Ja oglądałem i nie mam pomysłu gdzie może być nieszczelność. Zawsze jest to dokładnie po środku szyby.

Zamieszczone przez Mihau
                                    Jak dzwoniłem to mieli właśnie na podnośniku Superba w, którym wymieniali chyba pół silnika, bo napinacz jebnął w 1.8 TSI właśnie.
                                    Do Auto-Blak dzwoniłeś? Bo jak byłem w zeszłym tygodniu to właśnie zaczynami rozbierać białego
                                    No dzwoniłem do Auto-Blak bo mówiłeś, że do tej pory było ok a w Mińsku gdzie chciałem się umówić nie odbierali telefonów. Najważniejsze, żeby zrobili odczyt z kompa i sprawdzili czy wszystko ok z tym błędem. Przy okazji powiem o reszcie i zgłoszę kwestie które mnie nurtują. Nawet jeśli coś będzie odmowne czyli np. stwierdzą, że te dźwięki łańcucha przy uruchomieniu to norma to poproszę o wpis w książce, albo jakiś dokument że prosiłem o sprawdzenie czy cuś.

Komentarz

• Mihau
                                      RS
                                      • 2009
                                      • 7460
                                      • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Zamieszczone przez Mihau
                                      Oleju miałem pół bagnetu, więc nie powinno nic wyskoczyć. Napisałem do Sap w tej sprawie. Opisałem wszystko co i jak i dostałem odpowiedź, żebym podjechał to sprawdzić do ASO.
                                      No mi też się ten komunikat wyświetlił ale po dolaniu oleju zniknęło i od 4k km już nic nie ma.

A co do Auto-Blak to zaczynam się lekko wkurzać, bo od 3 tygodni nie mają samochodu zastępczego dla mnie i naprawa siedzenia i wymiana głośnika się odwleka ale teraz wpadne z tym dźwiękiem i zobaczymy.

Komentarz

• marlej108
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2006
                                        • 4976
                                        • Octavia III (5E3)
                                        • CJZB 1.2 TSI 86 KM

poczytalem dzis ten watek i jestem przerazony... czy VAG nie umie juz zrobic nie psujacego sie silnika?
                                        przeczytalem dzis tez takie zdanie: "czy TDI czy TSI wszystko jest z tektury".... jak oni robia te silniki ze powstaja tak dziwaczne problemy.... w Lanosie 1.5 Ojca NIC sie nie psuje od 12 lat... i przypuszczam, ze przez nastepne 12 tez sie nic nie zepsuje.... a tutaj wychodzi ze po gwarancji to wlasciwie na upartego mozna na smietnik to cudo jak sie ma pecha wyrzucic...
                                        coraz mniej zaczyna mi sie podobac ta "motoryzcja".... Powodzenia Panowie w dochodzeniu swoich racji z SAP!
                                        http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
                                        Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• theOne
                                          Ambiente
                                          • 2010
                                          • 177

Jakby daewoo opracowało silnik turbo, to mogło (ale nie musiałoby ) się sypać na potęgę. Nie psuje się, bo konstrukcja prosta jak cep. Dzisiejsze silniki są skomplikowane, do tego muszą być modyfikowane pod kątem zielonych i taki tego efekt. Każdy może popełnić błąd, ale potem powinno być wielkie I'm sorry, wymieniam Ci silnik lub auto a nie płaci się grubą kapuche i po gwarze możemy dostać od aso np. zawrotny rabat 10% na nowy silnik
                                          Witam

Passat 1.8 TSI R-Line MY2010

Komentarz

• marlej108
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2006
                                            • 4976
                                            • Octavia III (5E3)
                                            • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Zamieszczone przez theOne
                                            Każdy może popełnić błąd, ale potem powinno być wielkie I'm sorry, wymieniam Ci silnik lub auto a nie płaci się grubą kapuche i po gwarze możemy dostać od aso np. zawrotny rabat 10% na nowy silnik
                                            Zgadzam sie w 100 %

Klienci nie moga byc krolikami doswiadczalnymi...

a propos Daewoo - jak dali d..py z lakierem i bodajze 2000 aut zle polakierowali... to wszystkim wymienili je na nowe - w tym sasiadowi ;-)
                                            http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
                                            Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• SilentEmpire
                                              Rider
                                              • 2009
                                              • 304

A mnie wczoraj moja octavia taki list miłosny napisała:

Oil Sensor Workshop, nad tym miga symbol oleju na żółto.

Ktoś wie co to takiego?
                                              SUPERB

Komentarz

• mirek_p11
                                                RS
                                                • 2010
                                                • 6630
                                                • Volkswagen
                                                • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zamieszczone przez SilentEmpire
                                                A mnie wczoraj moja octavia taki list miłosny napisała:

Oil Sensor Workshop, nad tym miga symbol oleju na żółto.

Ktoś wie co to takiego?
                                                z forum vw masz link :

witam wszystkich mam malutki problem z czujnikiem oleju,wczoraj kupilem paska i bylo wszystko wporzo,ale jak dzis go odpalalem to pojawil sie napis (oil sensor workshop) czytalem ze moze to byc spowodowane zalaniem czujnika oleju woda, poprzedni wlasciciel umyl silnik i mysle ze zalal czujnik? cz...

Seat Leon ST FR by mirek_p11

Fotki
                                                Octavia II FL 1.8 TSI by mirek_p11
                                                Fotki

Komentarz

• rob555
                                                  Rider
                                                  • 2006
                                                  • 748

Zamieszczone przez theOne
                                                  Jakby daewoo opracowało silnik turbo, to mogło (ale nie musiałoby ) się sypać na potęgę. Nie psuje się, bo konstrukcja prosta jak cep.
                                                  A co powiesz o 2.0 TFSI na pasku?? Tez turbo, tez mocne, tez wtrysk bezposredni.
                                                  Rozrzad wymieniasz co 90tys i smigasz jak talala....
                                                  Jedynie zaworek DV i popychacz pompy paliwa ale to grosze kosztuje.

A temat z napinaczem znany od prawie 10lat w koncernie VW. Fabie 1.2 benz...nagminnie.
                                                  I caly czas ksiegowi blokuja porzadnego rozwiazania tego systemu !
                                                  VW nie ma szczescia do napedu rozrzadu z lancucha. Niech wroca na pasek to znowu bedzie bezawaryjnie !

Cholera mnie bierzie bo to wstyd dla marki !
                                                  pozdrawiam

Diagnostyka i tuning
                                                  hybrydowe wtryski i turbiny
                                                  programy na ulice jak i do sportu

Serwis mechaniczny aut koncernu VAG
                                                  www.tune-up.pl

HAMOWNIA PODWOZIOWA - POMIARY MOCY GDANSK

Komentarz

• arci9
                                                    RS
                                                    • 2004
                                                    • 2007

Ponieważ wybieram sie na urlop, zadzwoniłem do swojego ASO celem zapytania czy są jakieś info w sprawie ewentualnej akcji serwisowej.
                                                    Pan Grzegorz sprawdził po numerze nadwozia i moje auto nie podlega akcji - 1.8TSI grudzień 2009r.
                                                    Po odpaleniu przez kilka sekund słychac taki metaliczny dźwięk, podobno chodzi na przez te kilka sekund bez smarowania i to stąd.

Komentarz

Pracuję...