To moze lepiej zajechac na stacje, kazac im sciagnac oslone, sprawdzic, dc te 50 czy iles tam zlotych i spac spokojnie? Uwielbiam ostatnia polityke zbywania klientow w Skodzie ...
1,8 TSI nie chce odpalic
Zwiń
X
-
Taki przykład: robisz rozrząd po 90k km po 23 miesiącach, auto na gwarancji, przegląd w ASO. Ale korzystasz z GVO i przywozisz własne części. 91k km strzela pasek - wracasz do ASO. Oni twierdzą, że części wadliwe. Ty oddajesz sprawę do sądu (powodzenia w szukaniu sprzedawcy na allegroZamieszczone przez misiek^wroSilentEmpire, a z jakiej racji ma sie stracic gwarancje, jak sie wymienia w jakiej kolwiek stacji zakupiony nawet na allegro napinacz?
. Masz spore szanse na wygraną, proces trwa rok, Twoje auto nie jeździ. Jako przeciętny Kowalski jesteś w czarnej życi, jako spora firma z kilkunastoma samochodami służbowymi i kasą na adwokatów - możesz się bawić.
Komentarz
-
-
SilentEmpire, no to czysto teoretycznie, kazdy kogo znam wymienia paski itd wczesniej, niz to zaleca ksiazka. Jedyny ewenement to moj tato, ktory sie trzyma tych wytycznych z ksiazki i komputera.
Ja olej robie co 10kkm a rozrzad co 75kkm ( lub 2 lata ) - spie spokojnie :twisted:Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz
-
-
Dzis byłem w ASO w Katowicach w GANINEX Skoda i Pan kierownik serwisu po moich uwagach że samochód zużywa spore ilości oleju i ma jakieś dziwne drgania silnika poinformował mnie że od 1 czerwca 2011 roku w Skodzie jest akcja naprawcza dla silnkia 1,8 TSI i 2,0 TSI w sprawie wiadomego regulatora paska rozrządu jak to fachowo nazwał i jestem już umówiony na przyszłą środę na serwis w celu akcjowym
Komentarz
-
-
SilentEmpire, ale czesci nie kupujesz z niewiadomego zrodla, tylko od Elementauera lub Maciejka i spokoj. Masz fakture, grat jest oryginalny, a ASO powinno miec g... do gadania
Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz
-
-
No i mi napisali jakie pierdoły, że ich technik sprawdził w systemie i bla bla bla, że się nie kwalifikuje do wymiany i że jak mam drgania to mam się zgłosić do ASO. No to się zgłoszę :twisted:
Napisałem im, żeby mi wytłumaczyli klucz z jakim kwalifikują samochody do akcji serwisowej, bo dla mnie to jakieś nieporozumienie. Mirek miał dobry napinacz, a się spierd**** ale w systemie był dobry, a system to wyrocznia. Ku*** jaki oni mają tam burdel :shock:
Komentarz
-
-
Ja jestem umówiony na czwartek do ASO, bo mi wyskoczył błąd "Oil Pressure: Speed Max 4000rpm". Dodatkowo zgłoszę info o dziwnym rozruchu i pracy łańcucha, o dźwiękach rodem z pola walki gladiatorów w mojej skrzyni DSG i o zaciekach na tylnej szybie od wewnątrz. Zobaczę co chłopaki powiedzą
Jak dzwoniłem to mieli właśnie na podnośniku Superba w, którym wymieniali chyba pół silnika, bo napinacz jebnął w 1.8 TSI właśnie. Z tym, że Pan wspomniał, że to auto objęte akcją i powiedział mi że przy okazji sprawdzą czy moje nie pisze się na jakieś akcje.
Komentarz
-
-
Oni walą z nami w ch..a :evil: Zgłoś w ASO, że słyszysz dziwne dzwięki w okolicach rozrządu przy odpalaniu (takie jakby łańcuch o zębatkę ocierał) wtedy będą musieli rozrząd sprawdzić i zdjąć pokrywę w ramach gwarancji. Innego sposobu nie ma na SAP i ASO. Jak chciałem przed awarią sprawdzić przy pierwszym przeglądzie czy wszystko jest ok, to w ASO powiedzieli mi, że nie mają czasu bo dużo roboty jest z odkręcaniem osłony i mam przyjechać przy następnym przeglądzie. Sprawdzili tylko po nr vin i oznajmili ,że wszystko jest ok, bo mam nowy typ napinacza. Życie jednak pokazało, że jest inaczej i gdyby nie ten wątek to pewnie czekałbym jeszcze na nowy silnik lub decyzję o jego przyznaniu.Zamieszczone przez MihauMirek miał dobry napinacz, a się spierd****
Komentarz
-
-
Dolej oleju i po sprawie miałem to samo.Zamieszczone przez NematodeOil Pressure: Speed Max 4000rpm
Słyszałem, że przy zmianie z D na S coś hałasuje ale to dotyczy DSG6 w dizlach w SII.Zamieszczone przez Nematodeo dźwiękach rodem z pola walki gladiatorów w mojej skrzyni DSG
U mnie po myciu też są zawsze ze 2 małe zacieki od wewnątrzZamieszczone przez Nematodeo zaciekach na tylnej szybie od wewnątrz
Do Auto-Blak dzwoniłeś? Bo jak byłem w zeszłym tygodniu to właśnie zaczynami rozbierać białegoZamieszczone przez NematodeJak dzwoniłem to mieli właśnie na podnośniku Superba w, którym wymieniali chyba pół silnika, bo napinacz jebnął w 1.8 TSI właśnie.
A mi powiedzieli, że jeżeli Skoda im za to zapłaci to mi to zrobią, bo to jest nadprogramowa czynność.Zamieszczone przez mirek_p11Jak chciałem przed awarią sprawdzić przy pierwszym przeglądzie czy wszystko jest ok, to w ASO powiedzieli mi, że nie mają czasu bo dużo roboty jest z odkręcaniem osłony i mam przyjechać przy następnym przeglądzie.
Odpowiedzieli:
Zapytał Pan: „Na jakiej zasadzie są kwalifikowane samochody do akcji serwisowej?”
Odpowiadamy: Wiedzę na ten temat posiada wyłącznie Producent.
Beka 100% :haha:
Komentarz
-
-
Oleju miałem pół bagnetu, więc nie powinno nic wyskoczyć. Napisałem do Sap w tej sprawie. Opisałem wszystko co i jak i dostałem odpowiedź, żebym podjechał to sprawdzić do ASO.Zamieszczone przez MihauDolej oleju i po sprawie miałem to samo.Zamieszczone przez NematodeOil Pressure: Speed Max 4000rpm
U mnie jak się przejadę 15 minut to przy hamowaniu lekkim i redukcji z 3-2-1 słychać dziwne dźwięki i charczenie jakieś. Jeżeli to ma być kultura pracy to 10k wyrzucone w błoto, bo mnie te dźwięki mocno wk..... :evil: Nawet znajomy ostatnio jak go podwoziłem stwierdził, że skrzynia chodzi jak "stara prostytutka".Zamieszczone przez MihauSłyszałem, że przy zmianie z D na S coś hałasuje ale to dotyczy DSG6 w dizlach w SII.Zamieszczone przez Nematodeo dźwiękach rodem z pola walki gladiatorów w mojej skrzyni DSG
A masz pojęcie skąd to się leje? Ja oglądałem i nie mam pomysłu gdzie może być nieszczelność. Zawsze jest to dokładnie po środku szyby.Zamieszczone przez MihauU mnie po myciu też są zawsze ze 2 małe zacieki od wewnątrzZamieszczone przez Nematodeo zaciekach na tylnej szybie od wewnątrz
No dzwoniłem do Auto-Blak bo mówiłeś, że do tej pory było okZamieszczone przez MihauDo Auto-Blak dzwoniłeś? Bo jak byłem w zeszłym tygodniu to właśnie zaczynami rozbierać białegoZamieszczone przez NematodeJak dzwoniłem to mieli właśnie na podnośniku Superba w, którym wymieniali chyba pół silnika, bo napinacz jebnął w 1.8 TSI właśnie.
a w Mińsku gdzie chciałem się umówić nie odbierali telefonów. Najważniejsze, żeby zrobili odczyt z kompa i sprawdzili czy wszystko ok z tym błędem. Przy okazji powiem o reszcie i zgłoszę kwestie które mnie nurtują. Nawet jeśli coś będzie odmowne czyli np. stwierdzą, że te dźwięki łańcucha przy uruchomieniu to norma to poproszę o wpis w książce, albo jakiś dokument że prosiłem o sprawdzenie czy cuś.
Komentarz
-
-
No mi też się ten komunikat wyświetlił ale po dolaniu oleju zniknęło i od 4k km już nic nie ma.Zamieszczone przez NematodeOleju miałem pół bagnetu, więc nie powinno nic wyskoczyć. Napisałem do Sap w tej sprawie. Opisałem wszystko co i jak i dostałem odpowiedź, żebym podjechał to sprawdzić do ASO.Zamieszczone przez MihauDolej oleju i po sprawie miałem to samo.Zamieszczone przez NematodeOil Pressure: Speed Max 4000rpm
A co do Auto-Blak to zaczynam się lekko wkurzać, bo od 3 tygodni nie mają samochodu zastępczego dla mnie i naprawa siedzenia i wymiana głośnika się odwleka ale teraz wpadne z tym dźwiękiem i zobaczymy.
Komentarz
-
-
poczytalem dzis ten watek i jestem przerazony... czy VAG nie umie juz zrobic nie psujacego sie silnika?
przeczytalem dzis tez takie zdanie: "czy TDI czy TSI wszystko jest z tektury".... jak oni robia te silniki ze powstaja tak dziwaczne problemy.... w Lanosie 1.5 Ojca NIC sie nie psuje od 12 lat... i przypuszczam, ze przez nastepne 12 tez sie nic nie zepsuje.... a tutaj wychodzi ze po gwarancji to wlasciwie na upartego mozna na smietnik to cudo jak sie ma pecha wyrzucic...
coraz mniej zaczyna mi sie podobac ta "motoryzcja".... Powodzenia Panowie w dochodzeniu swoich racji z SAP!
Komentarz
-
-
Jakby daewoo opracowało silnik turbo, to mogło (ale nie musiałoby
) się sypać na potęgę. Nie psuje się, bo konstrukcja prosta jak cep. Dzisiejsze silniki są skomplikowane, do tego muszą być modyfikowane pod kątem zielonych i taki tego efekt. Każdy może popełnić błąd, ale potem powinno być wielkie I'm sorry, wymieniam Ci silnik lub auto a nie płaci się grubą kapuche i po gwarze możemy dostać od aso np. zawrotny rabat 10% na nowy silnik
Witam
Passat 1.8 TSI R-Line MY2010
Komentarz
-
-
Zgadzam sie w 100 %Zamieszczone przez theOneKażdy może popełnić błąd, ale potem powinno być wielkie I'm sorry, wymieniam Ci silnik lub auto a nie płaci się grubą kapuche i po gwarze możemy dostać od aso np. zawrotny rabat 10% na nowy silnik
Klienci nie moga byc krolikami doswiadczalnymi...
a propos Daewoo - jak dali d..py z lakierem i bodajze 2000 aut zle polakierowali... to wszystkim wymienili je na nowe - w tym sasiadowi ;-)
Komentarz
-
-
z forum vw masz link :Zamieszczone przez SilentEmpireA mnie wczoraj moja octavia taki list miłosny napisała:
Oil Sensor Workshop, nad tym miga symbol oleju na żółto.
Ktoś wie co to takiego?
witam wszystkich mam malutki problem z czujnikiem oleju,wczoraj kupilem paska i bylo wszystko wporzo,ale jak dzis go odpalalem to pojawil sie napis (oil sensor workshop) czytalem ze moze to byc spowodowane zalaniem czujnika oleju woda, poprzedni wlasciciel umyl silnik i mysle ze zalal czujnik? cz...
Komentarz
-
-
A co powiesz o 2.0 TFSI na pasku?? Tez turbo, tez mocne, tez wtrysk bezposredni.Zamieszczone przez theOneJakby daewoo opracowało silnik turbo, to mogło (ale nie musiałoby
) się sypać na potęgę. Nie psuje się, bo konstrukcja prosta jak cep. 
Rozrzad wymieniasz co 90tys i smigasz jak talala....
Jedynie zaworek DV i popychacz pompy paliwa ale to grosze kosztuje.
A temat z napinaczem znany od prawie 10lat w koncernie VW. Fabie 1.2 benz...nagminnie.
I caly czas ksiegowi blokuja porzadnego rozwiazania tego systemu !
VW nie ma szczescia do napedu rozrzadu z lancucha. Niech wroca na pasek to znowu bedzie bezawaryjnie !
Cholera mnie bierzie bo to wstyd dla marki !pozdrawiam
Diagnostyka i tuning
hybrydowe wtryski i turbiny
programy na ulice jak i do sportu
Serwis mechaniczny aut koncernu VAG
www.tune-up.pl
HAMOWNIA PODWOZIOWA - POMIARY MOCY GDANSK
Komentarz
-
-
Ponieważ wybieram sie na urlop, zadzwoniłem do swojego ASO celem zapytania czy są jakieś info w sprawie ewentualnej akcji serwisowej.
Pan Grzegorz sprawdził po numerze nadwozia i moje auto nie podlega akcji - 1.8TSI grudzień 2009r.
Po odpaleniu przez kilka sekund słychac taki metaliczny dźwięk, podobno chodzi na przez te kilka sekund bez smarowania i to stąd.
Komentarz
-
Komentarz