I zapominasz o dotryskach
[O2] 1.6 MPI - nierówna praca silnika
Zwiń
X
-
Wasze argumenty są faktycznie nie do podważenia .
Mam zamiar trzymać to auto , minimum 2 lata.
Reduktor jest sprawny , więc nie ma co w nim grzebać narazie , elektornika też nie nawala.
Pojechałem dziś do serwisu na Dobrego Urobku w Katowicach i muszę przyzać , że rozmowa była taka jakiej bym się po profesjonalistach spodziewał , mimo że warsztat jest średni wizualnie.
Zaproponowano mi zamiane na inne wstryski z opracowaną przez nich mapą do Landi , podobno zatwierdzoną .
Cena z robotą i fitlrami - maks 800 zł.
Z całym szacunkiem dla ASO - ale powalająca różnica , na którą mnie nie stać.
9 - 09 robimy robotę , redutkora nie ruszamy - chyba że coś nam wyjdzie nie tak.Favorit , 2 x Fabia i teraz Misio Polarny na lekkim gazie ... to historia mojej przyjaźni ze Skodą .
Skoda jest ze mną od zawsze.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez filipousPojechałem dziś do serwisu na Dobrego Urobku w Katowicach i muszę przyzać , że rozmowa była taka jakiej bym się po profesjonalistach spodziewał , mimo że warsztat jest średni wizualnie.
Zaproponowano mi zamiane na inne wstryski z opracowaną przez nich mapą do Landi , podobno zatwierdzoną .
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maicroft
A w tej chwili powyzej 140-150km/h jedziesz na LPG z dotryskiem, czy samym Pb ??
Auto zachowuje się co najmniej dziwnie.
Poza tym , za niska temperatura przełączenia jest jak dla mnie . Ogólnie g... soft .Favorit , 2 x Fabia i teraz Misio Polarny na lekkim gazie ... to historia mojej przyjaźni ze Skodą .
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez filipousWasze argumenty są faktycznie nie do podważenia .
Mam zamiar trzymać to auto , minimum 2 lata.
Reduktor jest sprawny , więc nie ma co w nim grzebać narazie , elektornika też nie nawala.
Pojechałem dziś do serwisu na Dobrego Urobku w Katowicach i muszę przyzać , że rozmowa była taka jakiej bym się po profesjonalistach spodziewał , mimo że warsztat jest średni wizualnie.
Z całym szacunkiem dla ASO - ale powalająca różnica , na którą mnie nie stać.
9 - 09 robimy robotę , redutkora nie ruszamy - chyba że coś nam wyjdzie nie tak.
"Zaproponowano mi zamiane na inne wstryski z opracowaną przez nich mapą do Landi , podobno zatwierdzoną " jest podpadające. Zatwierdzone niby przez kogo?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marteZatwierdzone niby przez kogo?
tak mam, po wgraniu samych ustawień które adoptują obce wtryskiwacze do instalki LR sama "mapa" z cyferkami była korygowana na drodze.
uważam że podejście SilesiaCars jest jak najbardziej właściwe - jak każdego warsztatu który specjalizuje się w nietypowych przypadkach. ( polecam też GZW ze Zbrosławic.)
marte, proponuję rozmowę z tym specjalistą, od razu rozwieje Twoje wątpliwości. Oczywiste jest że każdy chce mieć super hiper instalke za 0zł. ale tak się nie da. i wtedy trzeba szukać nietypowych rozwiązań.
pojęcie "mapa" zawsze wprowadza zamieszanie w komunikacji, a chodzi o ustawienia sterownika pod dobrane komponenty.
Komentarz
-
-
Widziałem jak robią przy mnie 2 auta i pojęcie mają .
Rozmowa z Mechanikiem była rzeczowa , bez pier....dół.
Ponadto - sprawdzony warsztat , więc powinno być ok .
Zaryzykować trzeba , bo 800 zł. to nie 1500 zł. i dalej problemy bo nowe wtryski LR nie są dalej idealne.
Ponadto i tak sofkt który mam też nie jest idealny , bo z dotryskiem , za niska temperatura przełączenia itp. Ogólnie do zmiany .
Gdyby nikt u nich nie robił , to bym się nie zdecydował - ale widzę , że są polecani i sądzę że nie bez powodu .
Warsztat - wygląda skromnie , ale jest to co powinno wewnątrz. Kalendarz pełny , sam widziałem - termin mam na 9 / 09Favorit , 2 x Fabia i teraz Misio Polarny na lekkim gazie ... to historia mojej przyjaźni ze Skodą .
Komentarz
-
-
Re: 1.6 MPI - nierówna praca silnika
Zamieszczone przez sparrov
Dziś jechałem z osobą, która nie jechała jeszcze ze mną autem i jak staliśmy na światłach zwróciła mi na to uwagę. Co może być nie tak? Podczas jazdy nie widzę żadnego problemu, jednak na postoju, wyraźnie czuć jak auto się trzęsie i nierówno pracuje.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kapiZamieszczone przez marteZatwierdzone niby przez kogo?
tak mam, po wgraniu samych ustawień które adoptują obce wtryskiwacze do instalki LR sama "mapa" z cyferkami była korygowana na drodze.
uważam że podejście SilesiaCars jest jak najbardziej właściwe - jak każdego warsztatu który specjalizuje się w nietypowych przypadkach. ( polecam też GZW ze Zbrosławic.)
marte, proponuję rozmowę z tym specjalistą, od razu rozwieje Twoje wątpliwości. Oczywiste jest że każdy chce mieć super hiper instalke za 0zł. ale tak się nie da. i wtedy trzeba szukać nietypowych rozwiązań.
pojęcie "mapa" zawsze wprowadza zamieszanie w komunikacji, a chodzi o ustawienia sterownika pod dobrane komponenty.
Komentarz
-
-
Wibracje biegu jałowego 1,9TDi 105 km BXE
Witam.Wiem że temat stary ale może moja walka z problemem komuś się przyda.Posiadam O2 z 2007 r i moje auto już od kupna posiada kilka wad które próbuje wyeliminować.Głównie chodzi o drżenie auta i kierownicy od 100km/h ale też wibracje na biegu jałowym.Tym drugim problemem chciałem zając się pózniej jednak wyeliminowałem go wymianą poduszki skrzyni biegów tą pod aku o numerze 1K0 199 555.A już chciałem dobierać się do uszczelniaczy pompek itd.Z drugim problemem walczę.Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Cześć
panowie, mam problem i liczę na szybka pomoc i odpowiedź.
Świece mają 10kkm
Cewka Temic nowa
Przewody beru nowe
przepustnica wyczyszczona
sprawa jest taka
Odpalam na zimnym, na ssaniu chodzi równo, obroty spadają, i zaczyna telepać.
Trwa to tyle, że jak ruszę i pojadę, to po 200m na rondzie już jest powiedzmy spokój, potem jak jest nagrzany już w zasadzie jest ok
Czy ktoś ma pomysł co to może być?
uszczelki kolektora wymienione z poltora roku temu.
(tyle że wtedy prychał jak głupi) teraz po prostu telepie całą budą...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez amokphoto Zobacz wpisuszczelki kolektora wymienione z półtora roku temu.
A sprawdzałeś jakimś kompem na zimnym jakie są błędy?
Jest wypadanie zapłonów?
...Moje Cappuccino MPi...
jest jeszcze Fabia 2 FL 1.2 MPi + LPG
sprzedana O1 1.6 MPI AKL + LPG
wcześniej Corsa 1.0 12V "WŚCIEKŁY LITR"
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Przemek_i Zobacz wpisA uszczelki między przepustnica a kolektorem?
A sprawdzałeś jakimś kompem na zimnym jakie są błędy?
Jest wypadanie zapłonów?
wypadanie sporadyczne, błędów brak (1 cylinder - potem od razu sie zeruje)
Czy ktoś moze zerknac na moje logi?
Zrobilem w grupach 001, 032 033 015 i 016
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez amokphoto Zobacz wpisZrobilem w grupach 001, 032 033 015 i 016
...Moje Cappuccino MPi...
jest jeszcze Fabia 2 FL 1.2 MPi + LPG
sprzedana O1 1.6 MPI AKL + LPG
wcześniej Corsa 1.0 12V "WŚCIEKŁY LITR"
Komentarz
-
Komentarz