u mnie nadwymiar 0,25, tłoki z Intercars, wykonanie całości jak zwykle Auto-Sokrates Warszawa
[O2] O2 FL 1.8TSI - zużycie oleju
Zwiń
X
-
dokładnie nie pamiętam bo łańcuchy wymieniałem 20 tys km temu ale razem z robota wtedy wyszło mi ok 3 tys zł...teraz wymieniam tylko profilaktycznie sam łańcuch rozrządu.....niby to chore żeby wyieniać po 20 tys ale jest na wierzchu to wymienię......resztę zostawiam.....mirek_p11 wróci wróci ale reszta łańcuchów jest bardziej wytrzymała albo mniej obciążona....a sam łańcuch rozrządu u mnie wrócił po 60 tys km pomimo tego że był to już ten "nowy" niby poprawiony...ale dzięki lepszemu napinaczowi nie przeskoczył chociaż tłukł się po obudowie jak stara k...wa...aha na teście vagiem łańcucha pokazywało wtedy 0czyli niby ok
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mirek_p11 Zobacz wpiswymieńcie jeszcze zawór sterujący 06H109257C
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez EŁ Zobacz wpisdokładnie nie pamiętam bo łańcuchy wymieniałem 20 tys km temu ale razem z robota wtedy wyszło mi ok 3 tys zł...teraz wymieniam tylko profilaktycznie sam łańcuch rozrządu.....niby to chore żeby wyieniać po 20 tys ale jest na wierzchu to wymienię......resztę zostawiam.....mirek_p11 wróci wróci ale reszta łańcuchów jest bardziej wytrzymała albo mniej obciążona....a sam łańcuch rozrządu u mnie wrócił po 60 tys km pomimo tego że był to już ten "nowy" niby poprawiony...ale dzięki lepszemu napinaczowi nie przeskoczył chociaż tłukł się po obudowie jak stara k...wa...aha na teście vagiem łańcucha pokazywało wtedy 0czyli niby okANTY MECHANIK YT
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez HAKSIU Zobacz wpis
sprawdzałeś synchronizację w vcds i wyszła Ci na 0,0...? mimo to łańcuch był rozciągnięty?Ostatnio edytowany przez EŁ; 113.
Komentarz
-
-
Cześć, doczekałem się 1 literka na 1000km a jeszcze w wakacje 1 l. na 3000km proszę o pomoc w wyborze dobrego warsztatu W-wie lub okolicy, który ogarnie mi przetoczenie tłoków itd.Moją Czarnulkę L&K planuję wymienić na świeżynkę ale nie mam zamiaru pakować kogoś na minę.W miarę możliwości proszę o podanie oczywiście w przybliżeniu kosztów i zakresu naprawy. Z góry wielkie dzięki !!!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Ttomix Zobacz wpisCześć, doczekałem się 1 literka na 1000km a jeszcze w wakacje 1 l. na 3000km proszę o pomoc w wyborze dobrego warsztatu W-wie lub okolicy, który ogarnie mi przetoczenie tłoków itd.Moją Czarnulkę L&K planuję wymienić na świeżynkę ale nie mam zamiaru pakować kogoś na minę.W miarę możliwości proszę o podanie oczywiście w przybliżeniu kosztów i zakresu naprawy. Z góry wielkie dzięki !!!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Ttomix Zobacz wpisCześć, doczekałem się 1 literka na 1000km a jeszcze w wakacje 1 l. na 3000km proszę o pomoc w wyborze dobrego warsztatu W-wie lub okolicy, który ogarnie mi przetoczenie tłoków itd.Moją Czarnulkę L&K planuję wymienić na świeżynkę ale nie mam zamiaru pakować kogoś na minę.W miarę możliwości proszę o podanie oczywiście w przybliżeniu kosztów i zakresu naprawy. Z góry wielkie dzięki !!!
Potwierdzam, pisz do @robekcool, około 65 poprawił :-). Moja dopiero 300 km (odebrałem w tamtym tygodniu) po reanimacji.
Komentarz
-
-
2010 roczek WIELKIE DZIĘKI za namiary Czarnulka odstawiona do @robekcool, i czeka na reanimację :-)
Komentarz
-
-
Witam Wszystkich,
Czy może ktoś podpowiedzieć jak ogarnąć temat naprawy problemu olejowego w Szczecinie lub okolicach?
Moja OIIFL 1,8 TSI ma 80tys km i robi się coraz bardziej łapczywa. Łyka ostatnio prawie 0,5l na 1000km (czyli dochodzi do granicy "normy")
Jak u większości użytkowników na początku (auto kupiłem z salonu w 2011) nie było większego problemu (dolewałem średnio 1l na 10tys), ale teraz to już zaczyna przesadzać z piciem.
Widzę że dobra warsztaty znające temat to przede wszystkim okolice Warszawy, Katowice, Wrocław... trochę to dla mnie daleko.
Komentarz
-
Komentarz