Nie znam, ale jak kiedys rozmawialem z firma ktora robi takie rzeczy, to powiedzieli ze jak im wysle wahacze to w ciagu kilku dni zrobia takie i beda w ofercie
[O2] Gumowe i gumowo-metalowe elementy zawieszenia
Zwiń
X
-
-
ori właśnie nie wytrzymują długo.Zamieszczone przez abstinentskoro ori długo wytrzymuje to po co szukać :?:
140zł szt
http://allegro.pl/wahacz-tylny-skoda...202384143.html
Komentarz
-
-
Maicroft, Ty wymieniałeś kiedyś te drążki kierownicze (aka wahacze) z tyłu?
Bo jak nie to po 140kkm nie było jakiegoś dramatu i zrobiłem tylko przy okazji całej reszty, z powodu mojej nadgorliwości. Teraz ponad 150 kkm i diagnoza DGW, żeby powoli zacząć myśleć o tulejach wahaczy poprzecznych i wzdłużnych, ale swobodnie do następnego przeglądu jeszcze wytrzymają.Ja tu tylko sprzątam...
Komentarz
-
Fabryczne 40 kkm nie wytrzymaly.Zamieszczone przez MaicroftA ile to dlugo 100kkm :?:
Podobno potem coś pozmieniali i miały być lepsze ale też im dużo nie wróżę
Komentarz
-
Komentarz
-
slavi, zatem może jakaś wadliwa partia była. Nie wiem.
Bo jak stwierdził Maicroft, nic nie ruszał z tyłu i dopiero ja przy 140 kkm wymieniałem te drążki. Dodatkowo korzystam w pełni z pakietu na bezdroża i po leśnych szutrach nie jeżdzę 20 km/h, więc zobaczymy ile wytrzymają z obecnej produkcji. Oczywiście oryginały.Ja tu tylko sprzątam...
Komentarz
-
A czy ktoś próbował użyć zamiast oryginalnych 1K0407182 tulei wykonanych z Poliuretanowych
http://allegro.pl/audi-a3-seat-leon-...241526746.html
Jakiej firmy wahacze i tuleje idą na pierwszy montaż?
Komentarz
-
Też tak słyszalem :diabelski_usmiech
Natash nie kombinuj, bo przekombinujesz... Kupuj ori albo od cupry (jeżeli chcesz mieć bardziej twardo)
Tylu nas nie może się mylić :szeroki_usmiech
Komentarz
-
Kupie małe ori, a duże cupra.
[ Dodano: Wto 10 Kwi, 12 17:48 ]
Odboje na tył, ale nigdzie nie mogę znaleźć oryginałów, chyba muszę się przejechać do ASO.
Komentarz
-
Komentarz
-
Jakby dostał Lemforder w dobrej cenie, zamiast oryginałów to warto brać, czy lepiej sobie darować? Podobno Lemforder idzie na pierwszy montaż...
[ Dodano: Pią 27 Kwi, 12 22:02 ]
Ile płaciliście za wyminę tych tulei? U mnie wołają ok 35-40 zł za sztukę.
Komentarz
-
dzisiaj chcialem sie wziasc za wymiane tulei zdjac wahacz ale napotkalen na problem skrzynia biegow jest bardzo blisko i nie jestem w stanie odkrecic sruby. Czy ktos mial taki przypadek jak tak to co zrbiliscie podniesliscie lekko skrzynie na poduszce?
Komentarz
-
A poduszki trzymające silnik i skrzynie masz w porządku? Ja parę dni temu wymieniałem tuleje, znaczy mechanik wymieniał ja, się przyglądałem i nie miał z tym żadnego problemu, wszystkie śruby odkręcił bez problemu. Właśnie w BKD. Podejrzewam, ze skrzynia nie drgnie ani troszku jak nie odkręcisz dolnej poduszki, wtedy cały napęd sobie zwisa na górnych i można go ciupkę przesunąć w przód lub w tył. Może to pomoże.
Komentarz
-
ganzal, tylne tuleje przednich wahaczy , wymieniam w 20 min . Idzie je wyciągnąć bez wymontowywania wahacza .Daniel
Komentarz
-
ciutke przesunac mi nic nie pomoze mam 2 cm odstep pomiedzy przednia tuleja wahacza a skrzynia. Pomysl wymienie a tylnich tuleji wpadl mi tylko ze przy okazji wymiany przednich i tak sciagne wahacz to zrobie dwa za jednym razem. Jak patrzalem na elsie nic nie pisze ze skrzynia moze zawadzac wiec troche to dziwne jak rozmawialem z mechanikiem moze tak byc ze skrzynia jest wieksza i trzeba troche podniesc. Dziwne moj samochod mimo czasu
mnie wciaz zaskakuje
Komentarz
-
Z tego co wiem nic nie bylo. Ma moze ktos moze BKD ze skrzynia dsg HXS tak dla porownania.
Szukajac jakiesgos zdjecia dla porownania bo nie zrobilem jak mialem wszystko poodkrecane znalazlem na forum turana podwozie po prawej stronie widac srube trzymajaca wahacz mam podobnie ze zadnym kluczem nasadowym nie dojde a nawet jakbym doszedl to cholera jest tak dluga ze nie wyciagne za chiny.
Komentarz
-
ganzal, ja mam taką skrzynie,niestety, bez opuszczenia dsg nie da rady wyciągnąć tej śruby-sam nie robiłem ale podglądałem,dla kogoś kto to robi często to dodatkowe parę minut i po kłopocieJacek
Komentarz
-
dzieki jago7270 tak myslalem ze bedzie lipa i bez podniesienia nie da rady
[ Dodano: Czw 03 Maj, 12 02:43 ]
juz jestem po wymianie i efekty przersoly moje oczekiwania oplacalo sie zmienic jak nic. Mam skrzynie dsg i zadnych ogromnych wibracji nie odczuwam. Jak czytalem wczesniej niektore osoby sie na to skarzyly moze po prostu dwumasa siada powoli.
Komentarz
-
Komentarz
-
Kurde, właśnie zadzwonił gość, u którego zostawiłem tuleje od Cupry i powiedział, że nie pasują... jak to było u was?
Komentarz
-
No kuźwa nie wiem, powiedział, że jest inna i nie pasuje. Chodzi mu pewnie o tą: 6LL407183, coś mówił, że oryginał jest w plastykowej obudowie, a ta w aluminium i jest za duża...
[ Dodano: Pon 14 Maj, 12 11:12 ]
Mogłem oryginały kupić, bo magik nie ogarnia widać...
Komentarz
Komentarz