Nie znam, ale jak kiedys rozmawialem z firma ktora robi takie rzeczy, to powiedzieli ze jak im wysle wahacze to w ciagu kilku dni zrobia takie i beda w ofercie
[O2] Gumowe i gumowo-metalowe elementy zawieszenia
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez abstinentskoro ori długo wytrzymuje to po co szukać :?:
140zł szt
http://allegro.pl/wahacz-tylny-skoda...202384143.html
Komentarz
-
-
Maicroft, Ty wymieniałeś kiedyś te drążki kierownicze (aka wahacze) z tyłu?
Bo jak nie to po 140kkm nie było jakiegoś dramatu i zrobiłem tylko przy okazji całej reszty, z powodu mojej nadgorliwości. Teraz ponad 150 kkm i diagnoza DGW, żeby powoli zacząć myśleć o tulejach wahaczy poprzecznych i wzdłużnych, ale swobodnie do następnego przeglądu jeszcze wytrzymają.Ja tu tylko sprzątam...
Komentarz
-
-
slavi, zatem może jakaś wadliwa partia była. Nie wiem.
Bo jak stwierdził Maicroft, nic nie ruszał z tyłu i dopiero ja przy 140 kkm wymieniałem te drążki. Dodatkowo korzystam w pełni z pakietu na bezdroża i po leśnych szutrach nie jeżdzę 20 km/h, więc zobaczymy ile wytrzymają z obecnej produkcji. Oczywiście oryginały.Ja tu tylko sprzątam...
Komentarz
-
-
A poduszki trzymające silnik i skrzynie masz w porządku? Ja parę dni temu wymieniałem tuleje, znaczy mechanik wymieniał ja, się przyglądałem i nie miał z tym żadnego problemu, wszystkie śruby odkręcił bez problemu. Właśnie w BKD. Podejrzewam, ze skrzynia nie drgnie ani troszku jak nie odkręcisz dolnej poduszki, wtedy cały napęd sobie zwisa na górnych i można go ciupkę przesunąć w przód lub w tył. Może to pomoże.
Komentarz
-
-
ciutke przesunac mi nic nie pomoze mam 2 cm odstep pomiedzy przednia tuleja wahacza a skrzynia. Pomysl wymienie a tylnich tuleji wpadl mi tylko ze przy okazji wymiany przednich i tak sciagne wahacz to zrobie dwa za jednym razem. Jak patrzalem na elsie nic nie pisze ze skrzynia moze zawadzac wiec troche to dziwne jak rozmawialem z mechanikiem moze tak byc ze skrzynia jest wieksza i trzeba troche podniesc. Dziwne moj samochod mimo czasumnie wciaz zaskakuje
Komentarz
-
-
Z tego co wiem nic nie bylo. Ma moze ktos moze BKD ze skrzynia dsg HXS tak dla porownania.
Szukajac jakiesgos zdjecia dla porownania bo nie zrobilem jak mialem wszystko poodkrecane znalazlem na forum turana podwozie po prawej stronie widac srube trzymajaca wahacz mam podobnie ze zadnym kluczem nasadowym nie dojde a nawet jakbym doszedl to cholera jest tak dluga ze nie wyciagne za chiny.
Komentarz
-
-
dzieki jago7270 tak myslalem ze bedzie lipa i bez podniesienia nie da rady
[ Dodano: Czw 03 Maj, 12 02:43 ]
juz jestem po wymianie i efekty przersoly moje oczekiwania oplacalo sie zmienic jak nic. Mam skrzynie dsg i zadnych ogromnych wibracji nie odczuwam. Jak czytalem wczesniej niektore osoby sie na to skarzyly moze po prostu dwumasa siada powoli.
Komentarz
-
Komentarz