A ktoś może z użytkowników ma felgi 18" w 1.6 TDI i by się mógł podzielić wrażeniami z jazdy ???
Bedzie zapewne twardo smigac po naszych drogach. Jak wybierzesz jakies w miare lekkie felgi to mysle ze spadek w osiągach będzie delikatny, bo tutaj bardziej chodzi o wage koła niz o jego wielkosc. Co innego rozkręcic koło które waży 16kg a co innego takie co waży np 25...
Na 17" octavka bardzo ładnie wygląda, ale 18" to już czad
To mi teraz dałeś zagadkę . Ciekawe ile ważą orginalne 15 a ile waży orginalna od rs 18
To mi teraz dałeś zagadkę . Ciekawe ile ważą orginalne 15 a ile waży orginalna od rs 18
Ja mam aluski od superba I to ciężkie są cholery. Całe koło waży 23,5kg. Sporo winy pewnie jest w oponach które są wzmocnione i z rantem Zle ci powiedziałem z tą wielkoscią koła, przecież srednica sie nie zmienia(+- kilka mm), ale masywnosc koła juz tak bo co innego kapec 195 a co innego 235 i więcej
omega2010, a przeczytałeś chociaż kilka stron tego tematu...
Zamieszczone przez omega2010
1. Czy jest sens zakładania takich felg w octavi combi 1.6 TDI 105 km ?
jest sens
2. Jeśli jest sens to jakie opony założyć 205x40x18 czy 215x40x18 lub 225x40x18?
oem 225/40/18
3. Jak bardzo dostaje zawieszenie na naszych drogach od użytkowania takich felg ?
nie dostaje (wiem z doświadczenia a nie z forum.pierdolenie.onet.pl)
4. Czy z takimi felgami rusze z miejsca ? Mocno spadają osiągi ?
oczywiście, że ruszysz
osiągi delikatnie spadną, ale tym bym się nie przejmował
Nie ma to jak porada mądrego człowieka Zrobiłem moda w M-Tronic założyłem 18 rs i opony 225x40x18 i czuje ze samochód żyje nigdy już nie założę wezszych opon luksusowe prowadzenie ubytków w komforcie jakoś zbytnio nie zauważyłem. Dzięki za bardzo dobrą podpowiedź .
marcin607, co to za felgi w a4 w podpisie twoja ? ile cali ?
To moje Kochane 1.8T w quattro a koło jest (było) ori z rs6 c5 19/9 guma 235/35 - tarło w uj ale jak one pieknie się prezenowały- bardzo bym chciał takie w szkodniku upchać ale .............
[ Dodano: Czw 22 Sty, 15 07:47 ] omega2010 daj foto jak się auto teraz prezenci? obniżałeś coś?
panowie szukam jakiejś alternatywy. miałem 18 cali 225/45/18 opona nexen. było twardo. opony i felgi sprzedane. szukam teraz 17/16. czy zostać przy 18. Chciałbym je dać w czarny mat.
ja osobiscie bym wolał zostac przy 18, zmiana na 17 praktycznie nic nie da. 16 cali już by było bardziej komfortowo, ale i wygląd zupełnie inny, byłbys nie usytasy przechodząc z 18 na 16 patrzac na auto . Pozatym na 18 to już chyba inny profil opony idzie w Octavii 35-40,nie 45.
czy felgi 3T0 601 025D (superb) 17 7,5j et 49 wejdzie do octavi II??
wrzucilem do kalkulatora i wyskoczylo mi -32mm od wewnatrz i +6mm od zewnatrz wzgledem zimowek…
i teraz juz nie wiem czy bedzie ok czy nie.
dzieki za pomoc
Komentarz