Altar minimum 16x6.5 205/55/16 następnie 17x7 225/45/17
[O2] Nowe felgi dla szkodnika
Zwiń
X
-
kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
-
-
Zamieszczone przez LUKIAltar minimum 16x6.5 205/55/16 następnie 17x7 225/45/17
tu taka strona http://www.felgi.pl/narzedzia-do-fel...lator-et-felgi która pomaga to zobrazować
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez robertaJak tylko wypowiem się odnośnie 15 czy 16, według moich obliczeń to jeżeli chodzi o ekonomie to na 15 i to na zimówkach spalanie wychodzi mi średnio 1 litr mniej i to nie według wskazań komputera tyko z tankowania po korek co jest według mnie bardziej wiarygodne. Dlatego z 16 korzystam aż się zużyją opony potem przechodzę na 15 zima lato.
A według mnie nie liczy się wygląd ale komfort i ekonomia.
16 tłuką po dziurach i cierpi na tym zawieszenie, na 15 jest to mnie wyczuwalne.
Komentarz
-
-
Widzę, że kilka osób się zdecydowało na felgi Dezent. Jesteście zadowoleni?
Przymierzam się do Dezent, ale nie znam się na producentach, obawiam się, że kupię jakiś szmelc.
Pzdr
E: Przy okazji, kupując szerszą felgę powinno się zwiększyć ET?
Chciałem trochę mniejsze niż standardowe, ale jeśli dobrze rozumiem, to szersza felga (przy zachowanym ET) już powoduje lekkie wysunięcie koła, tak?
No i w ogóle jest sens brać szersze felgi? Lepiej wziąć szerokość 6,5" ET 45, czy 7" ET 40?
PzdrCzasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...
Komentarz
-
-
Panowie,
Czy ktoś z Was miał okazję dokładnie przyjrzeć się dekielkom zabezpieczającym śruby, które często spotykane są w audi? Jestem na etapie zakupu alusów 16" / 17" i od ok 2 tygodni śledzę allegro w poszukiwaniu czegoś ciekawego - w grę wchodzą tylko felgi fabryczne skoda / vw / seat / audi.
Dzisiaj natknąłem się na taką ofertę:
Pytanie brzmi, czy taki dekielek da radę wyposażyć w logo skody? :wink:
Wiem, zagadnienie dość niestandardowe ale może ktoś miał z czymś takim do czynienia bądź sam próbował przerobić to zabezpieczenie....O2FL Kombi - 1.6TDI 105KM - dom
O3 Kombi - 1.6TDI 110KM - praca
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lukasz81Panowie,
Czy ktoś z Was miał okazję dokładnie przyjrzeć się dekielkom zabezpieczającym śruby, które często spotykane są w audi? Jestem na etapie zakupu alusów 16" / 17" i od ok 2 tygodni śledzę allegro w poszukiwaniu czegoś ciekawego - w grę wchodzą tylko felgi fabryczne skoda / vw / seat / audi.
Dzisiaj natknąłem się na taką ofertę:
Pytanie brzmi, czy taki dekielek da radę wyposażyć w logo skody? :wink:
Wiem, zagadnienie dość niestandardowe ale może ktoś miał z czymś takim do czynienia bądź sam próbował przerobić to zabezpieczenie....
Szukałem w necie takich dekielków ori - nie ma.
Ktoś mi proponował, że na tych pięcioramiennych dekielkach można spolerować znaczek Audi i nakleić kapsel Skody, ale uważam, że to rzeźba i się w to nie pakuję.Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lukasz81Pytanie brzmi, czy taki dekielek da radę wyposażyć w logo skody? :wink:
Wiem, zagadnienie dość niestandardowe ale może ktoś miał z czymś takim do czynienia bądź sam próbował przerobić to zabezpieczenie....
przecież bez najmniejszego problemu możesz jeździć z tym logo
dla mnie ok i to nawet bardzo okkliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
Komentarz
-
-
A ja się pochwalę nowym felunkiem zakupionym na lato: ori PALLAS 17"
:-DJest: Srebrna OII FL Combi 2.0 TDI CR CFHC 4x4 2012
Była: Czarna OII Combi 1,9 TDI BXE 4x4 2007
Komentarz
-
-
A ja się pochwalę fenomenalną konwersacją ze sklepem. Tracę wiarę w ludzi w takich chwilach. Cały tekst jest oryginalny, tylko nagłówki, nazwiska, itp pousuwałem. Konwersacja mailowa.
[J]a:
Witam, Jaki jest rok produkcji opon? Pozdrawiam
Produkt: Dunlop SP SPORT BLURESPONSE 205/55 R16 91 V - B, A, 1, 68dB
Link: http://polskihurtopon.pl/p/519-dunlo...1-v-b-a-1-68db
[S]klep:
są to opony z 2015 roku.
J:
Dziękuję,
Interesują mnie też felgi DEZENT TD 7.00 x 16 ET 40 5x112. Do Octavii II FL (1Z).
Czy posiadacie takie w ofercie?
Jaki mają otwór centralny?
Czy przy zakupie dołączacie "zestaw montażowy" (śruby, pierścienie, dekielek, zawory)?
Jeżeli to możliwe, to poproszę o ofertę na komplet, czyli felgi (z zestawem montażowym) i opony. Zamontowane i wyważone. Jest taka opcja?
Przyznam, że o ile wasza strona oferuje spory wybór, to mało szczegółowe informacje o produktach zamieszczacie.. Taka drobna uwaga
Pozdrawiam
S:
Proszę podać pełne dane do pojazdu, felgi posiadają podstawowy zestaw montażowy
J:
Skoda Octavia II, 1,9tdi, 2009r, hatchback.
Co to jest podstawowy zestaw montażowy?
Pozdrawiam
S:
Mamy te felgi dostępne srebrne i czarne
J:
Interesują mnie srebrne.
S:
Są dostępne
J:
Ok, czekam w taki razie na ofertę, o którą prosiłem.
S:
Proszę Pana ceny codziennie się aktualizują na stronie , także proszę sprawdzić na naszej platformie
J:
Widzę, że nie tylko na stronie, ale mailowo też ciężko od was uzyskać informacje.
- Na stronie nie ma felg, o które pytam, więc proszę nie odsyłać mnie do strony,
- Nie otrzymałem od Pana odpowiedzi co to jest podstawowy zestaw montażowy,
- Nie otrzymałem od Pana odpowiedzi jaki jest otwór centralny,
- Nie otrzymałem od Pana odpowiedzi, czy jest możliwość zakupienia kompletu całych kół, zmontowanych i wyważonych,
I ostatecznie, nie otrzymałem od Pana oferty. Odnoszę wrażenie, że niezbyt Pan chce mi cokolwiek sprzedać.
Proszę o adres mailowy lub numer telefonu do Pana przełożonego.
Pozdrawiam
S:
felga: DEZENT RE silber lackiert
Jak Pan się zdecyduje wystawimy fakturę pro form do opłacenia
Więcej informacji o tej feldze nie posiadamy
J:
Bardzo przepraszam, nie zauważyłem, że rozmawiam z Panią, nie z Panem.
Ponownie proszę o numer telefonu Pani przełożonego.
Nadal nie otrzymałem odpowiedzi na żadne z pytań.
W dodatku proponuje mi Pani nagle sprzedaż zupełnie innej felgi, niż pytałem.
S:
Dzień dobry,
Przepraszam za pomyłkę
felga: DEZENT TD silber lackiert
Rozmiar:6.5J x 16 Offset 50 mm
liczba otworów / Rozstaw śrub:5 / 112 mm
Cena
Zestaw montażowy:OE
Cena brutto 319,9
Nie jestem upoważniona do podawania kontaktu do mojego przełożonego
J:
A czy jest Pani upoważniona do zaoferowania mi felg, o które pytam? Po raz kolejny zaoferowała Pani inne felgi.
Potem zadzwoniłem. Trafiłem na tę samą osobę. I naprawdę nie umiała na nic odpowiedzieć, ani połączyć mnie z kimś innym.Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...
Komentarz
-
-
Zbyhoo można i takkliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
Komentarz
-
-
Panowie pytanko opony 5,5mm są jeszcze warte zachodu? (17tki-zimówki nokiany 2010r 235/45/17)MaderFaker EKOlot -> http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...t-vrs-interior
KUPIĘ: tunel z podłokietnikiem-kpl, Zderzak vrs FL, Skladane lusterka-kpl, Maxi-dot
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marcin607Panowie pytanko opony 5,5mm są jeszcze warte zachodu? (17tki-zimówki nokiany 2010r 235/45/17)
generalnie przy winter to minimum 4mm i już kiepesko...kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dawcio-używki org.skodowskie
Zamieszczone przez dawcioJak się dobrze orientuje alus ma być 6,5/16H2 ET50 5x112kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dawcio-używki org.skodowskie
-czy nówki inne
Zamieszczone przez dawcioJak się dobrze orientuje alus ma być 6,5/16H2 ET50 5x112
ja osobiście takie ''buty'' mam założone na 16x7,5 et 35 i wygląda dobrze bo koło wychodzi lekko bo 15 mm na zewnątrz auta i optycznie lepiej wypełnia nadkole
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez gusiak11wygląda dobrze bo koło wychodzi lekko bo 15 mm na zewnątrz auta i optycznie lepiej wypełnia nadkole
Już kiedyś linkowałem ale jakby ktoś chciał to:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=742UD65lK4c[/youtube]
1'40 Tylko bez głosu przy nieletnich bo trochę przeklinałem :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
dawcio wyglądają na oem, cena bardzo ok
poproś dla bezpieczeństwa o foto od wewnętrznej strony felgi - konkretnie ramionkliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
Komentarz
-
-
Co sądzicie o tej feldze?ma ktoś je na Octavii? http://olx.pl/oferta/komplet-felg-7-...5-IDbDDhJ.htmlKondziu
OCP
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lu5aszCo sądzicie o tej feldze?ma ktoś je na Octavii? http://olx.pl/oferta/komplet-felg-7-...5-IDbDDhJ.htmlByła O2 1.6 MPI
JEST: O2 FL 1.8 TSI : http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...461736#1461736 :drive:
Komentarz
-
Komentarz