no to albo mam can`ową, albo nie mam żadnej :lol:
[O2] Dogrzewanie elektryczne
Zwiń
X
-
odkręć boczek przy pedale gazu i zobaczysz co masz->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Stało się! Nagrzewnica zamontowana...
Dzięki krzynol, za pomoc i odpowiedzi na wszelkie pytania...
Mam jednak jeszcze jedno pytanie. Puściłem sobie "output test". Nagrzewnica rozkręciła się do 80A po czym zeszła do 40A i tak pochodziła sobie jakieś 30 sekund... Po tym czasie obmacałem kable. Były chłodne, ale śruba masowa w nagrzewnicy była letnia. Tzn ewidentnie minimalnie się zgrzała. Teraz pytanie... czy styk jest słaby czy wszystko Ok?
Komentarz
-
-
iFi,
przy testach prąd i moc ok, podczas pracy moc może nawet przekroczyć 1kW->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
Tak może troszkę OT zrobię ale gdyby ktoś był zainteresowany to posiadam na sell :diabelski_usmiech cały zestaw po CAN-ie, który mi kiedyś skompletował KrzynolNajtFukinPatrol North-West
UNIDEN 510 XL + ML145
BYŁ ASZ
PÓŹNIEJ BYŁ BKD
BYŁA TEŻ CEGA
A TERAZ JEST SUPERB CBBB
MAMY NOWEGO KANDYTATA DO OCP,MA JUż JEDENAŚCIE LAT !!!!!!!!!!
Komentarz
-
-
Jeśli ktoś nie ma tej grzałki a ma zacięcie do montowania, to polecam... Działa ekstra. Dodatkowo, tak jak już ktoś wspominał, samochód nagrzewa się szybciej... Chyba przy okazji dogrzewa wodę.
Mam też pewne spostrzeżenia co do samego montażu. Zakupiłem oryginalną obudowę nagrzewnicy. Niestety nie udało się jej wykorzystać. Nie miałem wygiętych końcówek kablowych i kabel masowy musiałem puścić w dół. Takie ułożenie blokuje się z osłoną i musiałem ciąć starą maskownicę dla wersji bez grzałki...
Tak więc jeśli ktoś zamontuje do góry, tak jak jest fabrycznie kabel masowy, to wtedy dedykowana osłona wchodzi. Inaczej mogą być problemy z ułożeniem kabli.
Dodatkowo przy odkręcaniu obudowy może się zdarzyć, że górna skrajnie prawa śruba maskownicy będzie zasłonięta przez ramię klap nawiewu (takie białe kratowane coś). Należy wtedy włączyć zapłon, włączyć nawiew i przestawić temperaturę na maksymalnie zimną. Ramię schowa się...
Niestety wstyd się przyznać ale zostały mi dwa blachowkręty (te które trzymają różne plastyki we wnętrzu). Takie jaśniejsze nieco w odcieniu. Nie mam pojęcia czego nie przykręciłem ops:
Komentarz
-
-
Całkiem prawdopodobne że to przez obciążenie. Ważne że efekt jest pozytywny. Teraz czekam na chłodniejsze poranki i będziemy testować. Spokoju mi jednak nie dają te dwa wkręty które mi zostały. Studiowałem wczoraj etke i trochę else ale nadal nie mogę znaleźć dla nich miejsca. Wiem jedynie że w komorze silnika nie występują a to już coś:-(
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez iFiChyba przy okazji dogrzewa wodę
wkręty standardowe do wnętrza - mocowanie boczka tunelu, popielniczki, rury nadmuchu na nogi kierowcy
półki nad nogami kierowcy (5x)->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
gruto, coś VIN nie taki podałeś i nie mogę w ETKA sprawdzić.http://chomikuj.pl/lusob/VCDS
Trochę plików do VCDS, zapraszam
Komentarz
-
-
Według VIN masz elektryczną nagrzewnicę w aucie, numer według ETKA: 1K0963235Ghttp://chomikuj.pl/lusob/VCDS
Trochę plików do VCDS, zapraszam
Komentarz
-
-
samo się włącza w automacie
ewentualnie możesz wyłączyć ją włączając ECON->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
gruto, econ = nie auto->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele: