pamiętam, ale nie mam, bo się gościu nie odzwywa
[O2] Dogrzewanie elektryczne
Zwiń
X
-
->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
-
-
Zamieszczone przez krzynolnatomiast pytanie czy działa grzanie w automacie?
Błąd w 7D Aux Heat. mam cały czas nie można go skasować, więc grzałka się nie włączy. Włącza się tylko gdy zrobię Output test VCDSem i wtedy grzeje max 670-680W (nie wiem czy nie powinna sprawna pobierać więcej mocy) a gdy kończę test grzałka się wyłącza (słychac mniejsze obciążenie silnika) i w bloku pomiarowym grzałka jest OFF (wszystkie parametry aby się włączyła spełnione, zimny silnik, temp. ok.0st.).
Komentarz
-
-
rk14, rozumiem
miałem taką grzałke, próbowałem naprawiać, przelutowywałem rezystory
triaki, elementy które są narażone na przegrzanie i dupa blada
klient musiał kupić inną->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
Dziś zabrałem się za montaż nagrzewnicy. Reszta prac jutro.
Rozbebeszyłem wnętrze, dobrałem się do wtyczki climatica i przewlokłem kable do komory silnika.
Problemy:
1. Ze zlokalizowaniem kabelków pomarańczowo-zielony(CAN-H) i pomarańczowo-brązowy (CAN-L), albo patrzę na złą wtyczkę albo po FL są inne kolory, albo źle patrzyłem.
2. Enriquez miał rację - nie trzeba było zaciskać konektorów na kablu zasilającym - żeby przewlec obciąłem konektory. Będę musiał jeszcze raz zacisnąć.
3. Nie potrafię włożyć śrubki 1K0 919 625 do skrzynki bezpieczników, nie dochodzi do końca - brakuje 2-3 mm żeby założyć bezpiecznik. Użyłem dużej siły - nic. Pytanie czy tam nic nie trzeba odciągnąć? Jakiegoś zatrzasku czy coś?
Rady:
1. Bez garażu nie polecam się za to zabierać - ja dziś robiłem na powietrzu, ale nie mam wyboru.
2. Bagażnik nie jest najlepszym miejscem na postawienie odłączonego akumulatora - szczególnie jak go z rozpędu zamkniecie :twisted:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez grajewiakNie potrafię włożyć śrubki 1K0 919 625 do skrzynki bezpieczników
żeby ta śrubka się nie obracała przy przykręcaniu bezpiecznika
Zamieszczone przez grajewiakZe zlokalizowaniem kabelków pomarańczowo-zielony(CAN-H) i pomarańczowo-brązowy (CAN-L), albo patrzę na złą wtyczkę albo po FL są inne kolory, albo źle patrzyłem->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzynolZamieszczone przez grajewiakNie potrafię włożyć śrubki 1K0 919 625 do skrzynki bezpieczników
żeby ta śrubka się nie obracała przy przykręcaniu bezpiecznika
Zamieszczone przez krzynolZamieszczone przez grajewiakZe zlokalizowaniem kabelków pomarańczowo-zielony(CAN-H) i pomarańczowo-brązowy (CAN-L), albo patrzę na złą wtyczkę albo po FL są inne kolory, albo źle patrzyłem
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez grajewiakDziwi mnie że weszła prawie do końca i dalej nie chce.
poza tym patrzę w ETKĘ i do O2FL jest inny numer śruby - WHT 000 906
ale ona chyba tylko długścią się różni, łeb ma raczej taki sam
na pewno pasuje, bo do O2FL wsadzałem niejedną taką śrubę->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
grajewiak jak z climatica to wtyczka 20pinowa czarna - 7,8->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzynolgrajewiak jak z climatica to wtyczka 20pinowa czarna - 7,8
[ Dodano: Nie 17 Lut, 13 17:01 ]
Montaż skończony i co najważniejsze: działa!!
Co prawda jeszcze do skrzynki nie podpiąłem tylko do sprawdzenia bezpośrednio do akumulatora ale działa.
Co ciekawe żeby grzałka się włączyła wystarczyło włączyć AC, nie musiałem na max ogrzewania robić.
Uwagi:
1. Nic nie zepsułem.
2. Nie zamontowałem starej pokrywy od nagrzewnicy, teraz nie jest osłonięta żadnym plastikiem.
3. Podziękowania dla krzynola i Enriqueza za wsparcie online i dobry manual.
[ Dodano: Nie 24 Lut, 13 22:17 ]
Jeszcze raz zadam pytanie bo chyba utonęło w gąszczu literek poprzedniego postu...
Czy to ok, że nie muszę robić ogrzewania na max żeby nagrzewnica się włączyła? Wystarczy że jest AC włączone. Wyłącznie działa po przekręceniu na min. Mam climatic półautomat.
Komentarz
-
-
Witam
Otóż mam na sprzedaż nagrzewniczkę :lol:
a nawet cały zestaw przygotowany i przysłany mi przez Krzyśka
czyli nagrzewnica + osłona + śruba bezpiecznika + 2 nakrętki śrub + wtyczka CAN + 2 piny CAN + bezpiecznik 80A
a oferuję ją do sprzedaży ponieważ podczas próby załozenia okazało się,że ja juz posiadam takie dogrzewanie elektryczne :roll:
w związku z powyższym cały zestaw,który dostałem od Krzynola jest na sprzedaż (paczka nawet nie została rozpakowana) :lol:
narazie wystawiam info tutaj-jak nie bedzie chętnych przez kilka dni wystawię w dziale giełda
a gdyby ktos się zdecydował to zapraszam na priv-licze tylko na zwrot poniesionych kosztów 8)NajtFukinPatrol North-West
UNIDEN 510 XL + ML145
BYŁ ASZ
PÓŹNIEJ BYŁ BKD
BYŁA TEŻ CEGA
A TERAZ JEST SUPERB CBBB
MAMY NOWEGO KANDYTATA DO OCP,MA JUż JEDENAŚCIE LAT !!!!!!!!!!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez EnriquezWIELKIBONGO,
A tyle się na to naczekałeś...
a tutaj taki zonk 8) :lol:
a przy okazji-miałem ostatnio mozliwość ujeżdżania przez tydzień 1.4 tsi
myślałem,ze to moja się długo grzeje :lol:
dopiero teraz to doceniłem jak szybko łapie temperaturęNajtFukinPatrol North-West
UNIDEN 510 XL + ML145
BYŁ ASZ
PÓŹNIEJ BYŁ BKD
BYŁA TEŻ CEGA
A TERAZ JEST SUPERB CBBB
MAMY NOWEGO KANDYTATA DO OCP,MA JUż JEDENAŚCIE LAT !!!!!!!!!!
Komentarz
-
-
WIELKIBONGO, a jednak .... :?->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
to kto reflektuje na na nagrzewnicę elektryczną CAN - kompletną, sprawną
z kompletem elementów do podłączenia do magistrali
potrzeba tylko przewód 16mm2 i 4 konektory oczkowe do przykręcenia->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
Witam.
Jeżeli ktoś jest zainteresowany nieużywaną nagrzewnicą CAN z końcówką E to również mogę odsprzedać. Została ona wyjęta z nowego samochodu rozbieranego do sportu przez salon VW, od którego odkupiłem nagrzewnicę w celu montażu we własnym samochodzie.
Ze względu, że z montażu jej zrezygnowałem, jeżeli ktoś jest zainteresowany moge ją odsprzedać.
Mam również dodatkowa osłonę, wtyczkę do can oraz przewody linki 16mm2.
Pozdrawiam
Komentarz
-
-
piotrcar, jeśli myślisz o canowej nagrzewnicy to działa niezależnie od silnika
w benzynie inny zacisk w skrzyni jest ori, 6 może być -tak naprwdę nie ma to znaczenia->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
Komentarz