=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
=> Volkswagen Passat City 1.6 TDI
=> Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG "Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
=> Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG "Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
WM66 łatwy i przejrzysty interfejs. Wstyd się przyznać, ale nie poznałem wszystkich jego funkcji. Funkcje najczęściej używane poznałem. Posiadam kabel w wersji KKL + CAN.
ahoj,
doszedł do mnie kabelek z dhgate, niestety płyta pęknięta wpół :evil: pewnie UC warszawa stawiając pieczątkę o dopuszczeniu do obrotu się zemścił :lol:
może ktoś poratować działającą wersją 12.12 z chińskim kablem? do sprzedawcy napisałem, ale nie wiadomo ile mu zajmie zebranie się i odpowiedź
ahoj, mam problem
dostałem w międzyczasie maila od Chińczyków z softem i zainstalowałem.
oczywiście net wyłączony, data zmieniona, sterowniki zainstalowane - dostaję okienko przy teście "port status OK, USB Library ver *****, USB Driver ver ****, Interface: Not Found!" - testowałem też z wersją podesłaną przez kolegę, na w7 x64 oraz na win xp sp3 - to samo
jestem absolutnie pewien, że netu nie włączałem, jakieś pomysły co z tym dalej?
próbowałem zarówno na biurku jak i w samochodzie - to samo, ale sprawdzę jeszcze raz
dodam jeszcze, że podczas testu dioda mruga na różne kolory, a vcds 12.12 w zakładce "about" zaraz po zainstalowaniu pokazuje status "activated" na zielono, a po nieudanym teście - "not registered" czy jakoś tak na czerwono;
data też zmieniona na '13/10/01
sprzedawca z dhgate - hazelli
Miałem podobnie.
Po podłączeniu kabelka sprawdź do jakich sterowników się odwołuje w menager urządzeń wchodzisz we właściwości kabelka, następnie szczegóły sterownika i tam masz pliki wraz ze ścieżką, następnie je wykasuj.
Ponownie zainstaluj VCDS'a otrzymanego z kabelkiem czy mailem. Prawdopodobnie dalej będzie się rzucał o sterowniki, które wykasowałeś i musisz poszukać w necie o ta o którą sie rzuca, dodać do widnowsa\system32.
Tak się może dziać jak miałeś już jakieś kabelki ftdi instalowane.
U mnie cała ta operacja pomogła, kabelek działa.
Jednak dość często jak coś namieszam to muszę vcds'a instalować ponownie, wiec instalkę trzymam na pulpicie.
Powyższy opis to z pamięci biorę, ale jest to dość proste.
dzięki za rady, choć jak dotąd nic nie pomogło
zmieniłem kompa, gdzie nigdy nie było podłączane żadne urządzenie z FTDI - nic
znalazłem starsze sterowniki - nic
zmiana daty - nic
próbowałem wyciągnąć z ori instalki vcds'a 12.12 sterowniki (install special usb driver), potem deinstalacja ori progsa i instalka od chińczyka - nic
zmiany daty - nic
nie mam tylko samochodu, aby testować - moja octavka do czwartku została na montażu LPG, więc nic nie wymyślę, aczkolwiek pomęczę sprzedawcę, a co tam, kasy od dhgate za mnie jeszcze chyba nie dostał
czy to możliwe że dostałem kabelek z pustym epromem? nic tylko to UC Warszawa łamie płytę, podłącza wszystkie przechwycone kable do ori VCDSa, robi aktualizację, a po tym puszcza towar jako dopuszczony do obrotu :lol: :diabelski_usmiech ?
czernobyl u mnie po 2 dniach działania jest dokładnie to samo co u Ciebie :x . Nie wiem dlaczego, programu i kabla używam na tym samym laptopie, nic nie zmieniałem. Próbowałem już wszelkich kombinacji i dalej nie działa.
Daj znać jeśli uda Ci się rozwiązać problem i kabel zadziała.
zrobiłem sobie dziś w domu z braku auta symulator (tzn. zasilanie wtyczki obd2) - cały czas interface not found, postawiłem nawet virtualboxa + xpsp3 - dokładnio to samo, zarówno na 12.12.0 jak i beta 11.3 - Interface not found
dodatkowo znalazłem na anglojęzycznych forach, że jeśli w wersji 12.12.0 po nieudanym teście status licencji zmienia się z zielonego (activated) na czerwony/bordowy (unregistered), to znaczy że kabel jest uwalony, a tak właśnie się u mnie dzieje - sprawdzane na 3 kompach + wirtualnym xpsp3
niniejszym otwieram spór przez dhgate bo MZ dostałem kompletne padło, a o ile sprzedawca 2 dni temu szybciutko podesłał sznurek do softu, to na wczorajszego maila z opisem dolegliwości nie raczył w ogóle zareagować.
Komentarz