Byłbym skłonny zakupić (Octavia II kombi 2006 Fsi 1,6) - bezprzewodowy-bluetooth-obd2 - koszt nie wielki więc i strata niewielka - miał ktoś z tym jakiekolwiek doświadczenia ?
pozdrawiam
Nigdy nie polemizuj z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swego poziomu, a potem pobije ... Rutyną ...
Testowałem coś takiego na bluetooth - o dziwo w mojej O2 2005r nie działało, w ogóle nie było zasilania ze złącza OBD2. Ten sam interfejs w innych autach działał. W między czasie używałem u siebie kabel serwisowy z VCDS 12.12 i wszystko działa ok. Nie wiem czy to problem we wszystkich O2 przed liftem czy tylko u mnie OBD2 nie zasilało tego interfejsu bluetooth.
Testowałem coś takiego na bluetooth - o dziwo w mojej O2 2005r nie działało, w ogóle nie było zasilania ze złącza OBD2.
Dzięki za odpowiedź
Dokładnie mam to samo - podjechał do gościa, który to sprzedaje i miał dwa różne modele, różnych producentów - żaden z nich nie działał i tak jak piszesz ze względu na brak zasilania a kiedy kumpel na warsztacie podpina swoje "ustrojstwo po kablu" to bez problemu działa.
Spytałem o te dwa bo jak na zdjęciu widać to "ta sama skrzynka" więc może to problem z oprogramowaniem ?
Chyba że ktoś miał inne doświadczenia z tymi sprzętami.
pozdrawiam i szerokości
Nigdy nie polemizuj z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swego poziomu, a potem pobije ... Rutyną ...
Szukam jakiegos fajnego kabelka do modowania mojej OIIFL 1.4TSI 2009r.Modul komfortu 1KO 937 087 D.Najlepiej w polskiej wersji i niedrogi ????.Co polecacie,czy jest cos ciekawego na alledrogo?
fan, kup od chińczyka z aliexpress. Jedyny z Twoich warunków, którego te kabelki nie spełniają to taki, że nie jest po polsku a po angielsku. Jeśli ogarniasz angielski na poziomie wyższym niż Misiek Koterski w "Dniu Świra" to nie będziesz miał większych problemów to raz, a dwa od czego są translatory (lepszej lub gorszej jakości, ale sens zawsze można wyłapać)
fan, 99% na alledrogo to kable kkl, do O2 potrzebujesz kabelka z obsługą can. Ten pozostały 1% to kabelki z vag commander albo polski vag. Tutaj masz co nieco o tym 1%. Oczywiście możesz kupić ori kabelek z polskim VCDSem, ale kosztuje 1900 pln...
[ Dodano: Sob 17 Paź, 15 23:29 ]
Na aliexpress znajdziesz zarówno wersje 11.xx, 12.12, 12.12.3 i 14.xx. V14 są minimalnie droższe, ale raczej nie ma sensu ich kupować, bo niezależnie od sprzedawcy jest napisane, że 14 tylko do diagnostyki, kodowania itp. nie obsługuje. Do O2FL 12.12 w 100% Ci wystarczy.
Witam. Mam pytanie do szanownego grona ;
Czy urządzenie Vag506 m z popularnego alledrogo będzie działało z octavia II 1.6 MPI z 2012r. Może ktoś z forum to testował.
Z góry dziękuję za informację.
P.S.
Może jest jakieś urządzenie na Bluetooth które działa z tym autem?
fan, w temacie VCDS 10.6 ktoś ostatnio wspomniał też, że pojawiła się wersja 15.x, niby nie ma napisane nic o tym, że kodowania nie obsługuje, ale chyba jeszcze nikt z tego chińczyka nie korzystał
Gdzieś znalazłem na necie info ze, gdy laptop zasilany jest z zasilacza samochodowego to potrafi to uwalić kabel. Baterie w lapku mam totalnie padniętą wiec w rachubę wchodzi albo zasilacz samochodowy albo normalny. Czy używacie zasilaczy samochodowych do lapka podczas diagnostyki ?
Gdzieś znalazłem na necie info ze, gdy laptop zasilany jest z zasilacza samochodowego to potrafi to uwalić kabel. Baterie w lapku mam totalnie padniętą wiec w rachubę wchodzi albo zasilacz samochodowy albo normalny. Czy używacie zasilaczy samochodowych do lapka podczas diagnostyki ?
Laptop,którego używałem wraz z kabelkiem miał padniętą baterie. Podłączałem go normalnie pod gniazdko w garażu za pomocja jego zasilacza. Korzystałem z kabelka z tym laptopem cały czas i kabelek ma się dobrze do dzisiaj.
bejrutmc, ja już kilkunastokrotnie korzystałem z zasilacza samochodowego i jak na razie działa, ale o ryzyku dowiedziałem się nie dawno. Ktoś tu pisał na forum, że uwalił kabel.
Zamawiał ktoś ostatnio 15.7 od UtopOBD? Chciałem sobie zamówić a przy zamówieniu mam "This product is sold out or the seller discontinued selling this product". A w międzyczasie (chciałem teraz i kilka godzin wcześniej) ubyła jedna sztuka z dostępnych.
This product is sold out...ponad 800 dostępnych :roll:
ja też kupiłem kabel od utopobd (dziś dotarł) i niestety mam problem z nieaktywnym przyciskiem "Meas. Blocks - 08", a chciałem sprawdzić zapełnienie DPFa :cry:
kupiłem VCDS 12.12.3
Od co najmniej 3 dni nie da się u nich tego kabelka zamówić. Wczoraj już nawet czatowałem z obsługą całego ali, ale w skrócie to tak, że "zrobię wszystko co w mojej mocy, dziękuję, do widzenia, proszę o pozostawienie oceny". Do samego UtopOBD pisałem 2x wiadomość i raz na chat (niby 24h online) i żadnej odpowiedzi.
[ Dodano: Sro 04 Lis, 15 15:41 ]
Możecie kogoś innego na ali polecić?
Komentarz