Zamieszczone przez himi
[O2FL] nagrzewanie silnika 1.6TDI CR CAYC
Zwiń
X
-
A ja dzisiaj wieczorem mały test. Jazda na zakupy.
Prędkość max 60km/h. Po drodze kilka zatrzymań. Pokonana trasa 7km.
Ogrzewanie wyłączone. Po dojechaniu pod sklep miałem 85 stopni na blacie a na dworze pokazywało -14. Sądzę, że jeszcze z 1km i miałbym 90 stopni.
Coraz bardziej przekonuję się, że TTTM.
Pozdrawiam
Eryk
Komentarz
-
-
norma w dieslach :-)
*jest zima musi być zimno
*
MaderFaker EKOlot -> http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...t-vrs-interior
KUPIĘ: tunel z podłokietnikiem-kpl, Zderzak vrs FL, Skladane lusterka-kpl, Maxi-dot
Komentarz
-
-
No dokładnie. Styl jazdy...od tego też bardzo dużo zależy. Chodź ja osobiście "staram się"Zamieszczone przez MaicroftI obroty max 1500-1800 to niestety bedzie sie tak nagrzewac jakby nie mogl :|Zamieszczone przez Eryk KoniecznyPrędkość max 60km/h. Po drodze kilka zatrzymań. Pokonana trasa 5km.
zmieniać biegi na zimnym w okolicach 2000.
Komentarz
-
-
Podam taki o to przykład. W 2009 r. pojechałem z żoną do Bukowiny na narty jej służbowym Aurisem z 1,4 D4D. Podczas jazdy powrotnej cały czas miałem 90'C, ciepło, przyjemnie. Na pierwszych światłach w Krakowie, po kilkunastu sekundach postoju temperatura spadła na ok 80'C, zrobiło się mniej ciepło. Po ruszeniu wszystko wróciło do normy. Chyba tak już diesle mają.Zamieszczone przez Eryk KoniecznyMnie jedynie zastanowiło, że jak już w końcu osiągnę temp roboczą to powinień ją trzymać.
A w tym przypadku nie zawsze tak jest
Komentarz
-
-
:diabelski_usmiechZamieszczone przez dawcioyunior81,:PChyba tak już diesle mają
A już na pewno ten silinik
W Wawie w korkach poniżej -10 stopni bardzo szybko wskazówka spadała na 80 stopni i robiło się wewnątrz samochodu chłodno. Za to na autostradzie nie narzekałem na chłody wewnątrz przy żadnej temperaturze zewnętrznej :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
A ja dzisiaj 50km zrobione pomiędzy Konstancinem a W-wa.
W chwili rozruchu -13. Po 8km bez ogrzewania mam 90 stopni. Włączam ogrzewanie (ustawione na 18 stopni). Po chwili na zegarach spada temp spada do 80-85stopni. Ale po chwili wraca na 90 stopni. I tak już było za wyjątkiem dłuższego postoju na jednych światłach (3 zmiany). Temp zaczęła spadać tak pomiędzy 80-85. Po wystartowaniu ze świateł powrót do 90 i tak już miałem do końca.
Komentarz
-
Komentarz