Zamieszczone przez himi
[O2FL] nagrzewanie silnika 1.6TDI CR CAYC
Zwiń
X
-
A ja dzisiaj wieczorem mały test. Jazda na zakupy.
Prędkość max 60km/h. Po drodze kilka zatrzymań. Pokonana trasa 7km.
Ogrzewanie wyłączone. Po dojechaniu pod sklep miałem 85 stopni na blacie a na dworze pokazywało -14. Sądzę, że jeszcze z 1km i miałbym 90 stopni.
Coraz bardziej przekonuję się, że TTTM.
Pozdrawiam
Eryk
Komentarz
-
-
norma w dieslach :-)
*jest zima musi być zimno*
MaderFaker EKOlot -> http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...t-vrs-interior
KUPIĘ: tunel z podłokietnikiem-kpl, Zderzak vrs FL, Skladane lusterka-kpl, Maxi-dot
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftZamieszczone przez Eryk KoniecznyPrędkość max 60km/h. Po drodze kilka zatrzymań. Pokonana trasa 5km.
zmieniać biegi na zimnym w okolicach 2000.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Eryk KoniecznyMnie jedynie zastanowiło, że jak już w końcu osiągnę temp roboczą to powinień ją trzymać.
A w tym przypadku nie zawsze tak jest
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dawcioyunior81,Chyba tak już diesle mają
A już na pewno ten silinikW Wawie w korkach poniżej -10 stopni bardzo szybko wskazówka spadała na 80 stopni i robiło się wewnątrz samochodu chłodno. Za to na autostradzie nie narzekałem na chłody wewnątrz przy żadnej temperaturze zewnętrznej :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
A ja dzisiaj 50km zrobione pomiędzy Konstancinem a W-wa.
W chwili rozruchu -13. Po 8km bez ogrzewania mam 90 stopni. Włączam ogrzewanie (ustawione na 18 stopni). Po chwili na zegarach spada temp spada do 80-85stopni. Ale po chwili wraca na 90 stopni. I tak już było za wyjątkiem dłuższego postoju na jednych światłach (3 zmiany). Temp zaczęła spadać tak pomiędzy 80-85. Po wystartowaniu ze świateł powrót do 90 i tak już miałem do końca.
Komentarz
-
Komentarz