Zamieszczone przez loru
[O2] Lampa Soczewka Octavia 0II
Zwiń
X
-
[O2] Lampa Soczewka Octavia 0II
http://allegro.pl/item529150046_lamp..._soczewka.html zmieniał ktos z Was na takie? Lepiej coś świecą?
-
-
Zamieszczone przez MaicroftTylko ze jak juz to cos bedziesz mial, to bedzie Cie potem naciagac na HID-y, bo to w sumie bedzie juz duzo lepiej swieci niz seryjna lampa z HIDem
Zobaczymy. Może ktoś zaloży i powie czy jest różnica.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_os...ostatnio I raz wyjmowałem te lampy do wymiany żarówek i najwiekszy problem to był z odpięciem wtyczki (której nie odpiąłem)Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Wtyczka jest hermetyczna i do tego z zatrzaskiem. Sam zatrzask ma jeszcze przed sobą plastikową osłonkę, która chroni go przed przypadkowym wypięciem. Patrząc na wtyczkę od strony przewodów to przycisk zatrzasku jest pierwszy, a zaraz za nim ( jakieś 2 mm ) jego osłona. Żeby wypiąć wtyczkę trzeba jednocześnie nacisnąć ten zatrzask i ciągnąć całą wtyczkę do wnętrza auta, a faktycznie nie jest to proste, bo zazwyczaj każdy naciska na tą osłonę i zatrzask się nie wypina.
Mój patent jest taki, że robie to zawsze stojąc z przodu auta a nie z jego boku, bo wtedy jest najwygodniej wypiąć wtyczkę. Jeśli wypinam lewą lampę, to wysuwam ją mniej więcej do połowy jej głębokości, łapię od frontu prawą ręką, a lewą wkładam od strony komory silnika. Palcem wskazującym dociskam zatrzask a pozostałymi palcami łapię całą wiązkę przewodów i delikatnie pociągam za nią do tyłu + lekki ruch lewo/prawo, tak żeby wtyczka wyszła z wewnatrznej uszczelki. Przy prawej lampie jest tak samo tylko oczywiście zamieniam ręce...
Odepniesz kilka razy na próbę i potem będziesz już to robił jednym płynnym ruchem nawet w całkowitej ciemności :twisted: ...Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
Komentarz