Nowe logo Skoda
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
JOY
Zajebiste :szeroki_usmiech , od zawsze logo, a tym samym grill tak powinien wyglądać.
Zostaw komentarz:
-
-
Guest repliedJOY, zajebiste
Zostaw komentarz:
-
-
JOY, co prawda jak zdejmowałem logo przednie u siebie (O2 przed FL) to na 90 jest ono lekko profilowane/wygięte.
Zostaw komentarz:
-
-
logo w S2
2 gr od Superba
Kupiłem przednie logo, ale w S2 ori loga są płaskie - więc musiałem trochę ponaginać nowe logo coby ładnie wygladało - dlatego wydaje mi się że do O2 przedliftowych też może być płaskie więc tylnie nowe byłoby lepsze. Jak dostanę tylnie to się pochwalę.
Zostaw komentarz:
-
-
namo,
Dzięki, wszystko jasne. Ja mam co prawda lifbacka (O2 FL), ale dowiedziałem się już, że tylne loga są takie same w kombi jak i w liftbacku. Dlatego pewnie do liftbacka też lepiej wziąć dwa przednie loga z citygo.
Pytałem w Interauto w Krakowie, ale mówią, że nie mają teraz możliwości zamówienia nowych logo z Citygo.
Zostaw komentarz:
-
-
Guest repliedBorsuk2, jeszcze nie założyłem. Założę przy wymianie tarcz i wrzucę fotki.
Zostaw komentarz:
-
-
Guest repliedZamieszczone przez moskwicznamo,
Czyli dobrze rozumiem, że gdyś miał zamawiać drugi raz to wziąłbyś dwa przednie loga z Citygo a nie przednie i tylne?
Zamieszczone przez moskwiczI drugie pytanie o wygląd logo. Na zdjęciach "na stole" wygląda jakby czarne tło pod srebrną kurą było błyszczce, natomiast na zdjęciach z zamontowanymi logami wygląda jakby tło było matowe. jak to w rzeczywistości wygląda? Które zdjęcia lepiej oddaje rzeczywistość?
Zostaw komentarz:
-
-
namo,
Czyli dobrze rozumiem, że gdyś miał zamawiać drugi raz to wziąłbyś dwa przednie loga z Citygo a nie przednie i tylne?
I drugie pytanie o wygląd logo. Na zdjęciach "na stole" wygląda jakby czarne tło pod srebrną kurą było błyszczce, natomiast na zdjęciach z zamontowanymi logami wygląda jakby tło było matowe. jak to w rzeczywistości wygląda? Które zdjęcia lepiej oddaje rzeczywistość?
Zostaw komentarz:
-
-
namo
Alę Ty masz piękne logoMuszę sobie też takie sprawić, mam nadzieję, że mi nikt go nie ukradnie.
Kolor zielony w logo jest taki sobie, zieleń to kolor nieprofesjonalny. To nowe srebrne logo jest ekstra, choc Skoda mogła wystylizować swoje stare logo z lat chyba dwudziestych - takie czarno - złote. Też bardzo fajne. Zmiana znaczka to w dobrym kierunku idzie.
Odbiera się powoli argumenty głupkom od "zielonych kur".
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez ahmed799A które logo w O2 ma średnicę 80 mm?? Tak żeby pasowało do O1
Zostaw komentarz:
-
-
A które logo w O2 ma średnicę 80 mm?? Tak żeby pasowało do O1
Zostaw komentarz:
-
-
Guest repliedmamaj12, stawiałbym że tak. Kolega na placu przed firmą ma O2 i grill różni się tylko brakiem zaokrąglenia na dole. Logo z Citigo (przód) nie pasowało tak "idealnie" ale po przyklejeniu wygląda spoko. Trzeba by ustalić czy czasem O2FL i O2 nie mają takich samych numerów dla logo. Mogą to być te same loga. Jeśli będą te same to logo przód z Citigo można śmiało przyklejać po wcześniejszym usunięciu trzech bolców.
Zapomniałem wspomnieć o trzech bolcach które występują na przednim i tylnym logo z Citigo od tyłu. Usuwa się je za pomocą kombinerek, po prostu wyrywając. Służą chyba do wyrównania.
Polecam też mieć pod ręką klej do szyb, niezbyt konieczny do montażu przedniego logo ale z tyłu (kombi) niezbędny. Gdyż logo z Citigo nie wchodzi w ogóle w oryginalny otwór na klapie bagażnika. Moje nowe tylne logo jest przyklejone na kleju do szyb, przykrywając całą oryginalną dziurę.
Zostaw komentarz:
-
-
namo, orientujesz się czy logo przód w O2 jest takie samo jak w O2FL?
Zostaw komentarz:
-
-
ok ja bede nie orginalny i powiem hm...logo ladne ale to starsze mi sie tez podoba wiec nie mam zamiaru zmieniac...
Zostaw komentarz:
-
-
A ja dzisiaj sobie zrobiłem przedni znaczek w kolorze nadwozia
Zostaw komentarz:
-
-
Guest repliedSzczerze mówiąc ja bym zamówił 2 x logo przód gdyż tyle w kombi trochę odstaje. Przednie logo ma głębszy łuk i lepiej zapewne by przylegał. Nie wiem jaki łuk ma sedan.
Zostaw komentarz:
-
-
Fajnie wyszło, dzięki za przetarcie szlaku
U mnie w ASO ceny brutto 48zł, 48zł i 33zł/szt. i oczywiście min. 2 tygodnie oczekiwania.
Zostaw komentarz:
-
-
Guest replied
Więcej zdjęć
Numery części:
- logo przód 1ST 853 601 A AUL - 41,11 zł
- logo tył 1ST 853 630 A AUL - 39,77
- dekielki do felg 5JA 601 151 ULM - 106,37
Zostaw komentarz:
-
-
Guest repliedLogo z Citigo u Pana w ASO zamówić można, lecz on sam nie wie jakie przyjdzie, czy nowe czy stare.
Ze swojego tam programiku wziął kod loga z Citigo i mi takie zamówił. Jeszcze nie przyszło choć w tym samym czasie zamówione siatki do bagażnika przyszły na drugi dzień.
Byłem dziś w Welmie. Citigo ma logo czarne z przodu i z tyłu o takiej samej średnicy. W czwartek mam dostać 2 loga + dekielki na felgi. Niestety poszycie airbagu kierowcy można kupić tylko razem z poduszką i nie ma wersji z chromowanym "uśmiecham".
Fotorelacja z oględzin nowego logo: picasaweb.google.com/Citigo
[ Dodano: Sro 09 Maj, 12 10:43 ]
No i lipa. Przyszły stare dekielki i loga. No nic, trzeba czekać
Zostaw komentarz:
-
-
Guest repliedZamieszczone przez JOYMoże ktoś z naszych forumowych ASOwników mógłby coś taniej załatwić?
Chociaż koszty wysyłki pewnie zjedzą różnicę...
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: