Zamieszczone przez Tony065
[O2] FL 1.6 MPI, skrzynia 6?
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez Tony065kolego jakie masz oponki.Z opisu auta: lato 225/45 17, zima 195/65 15Zamieszczone przez Tony065blackrs, nie czujesz, szczególnie po zmianie RS na Pb+LPG :diabelski_usmiech
w ras miałem 16 i 18 i tez jakoś znacznie nie czułem. widać słabe mam czucie
za to jeździ sie lepiej w zakretach na wiekszej oponie
Zamieszczone przez beatnikto na 17 obwod masz taki jak na fabrycznych ~200, ma ktos np xxx/55/17BYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG
Komentarz
-
-
beatnik, nie kombinuj z innymi rozmiarami niż homologowane do danego auta. Jak "popsułem" poprzednie, to gość z ubezpieczalni na początek dokładnie obejżał koła i opony, a potem zaczął wyceniać szkody. No chyba że Ci nie zależy na kasie.Black Pearl, Elegance & RS LOOK
@ by Tune-up Gdańsk
TDI VP++ i jeszcze rośnie
Antek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Tony065beatnik, nie kombinuj z innymi rozmiarami niż homologowane do danego auta. Jak "popsułem" poprzednie, to gość z ubezpieczalni na początek dokładnie obejżał koła i opony, a potem zaczął wyceniać szkody. No chyba że Ci nie zależy na kasie.7.3LPG/100 ~ 60km/h
Komentarz
-
-
patrze wlasnie na octavie green line limuzyna 1.6 tdi 77kw, moze ktos looknac w etke na jej skrzynie?. Wiadomo moment nie ten, ale w miare moca auta przyblizone.
Podobaja mi sie przelozenia.
1 3,778
2 1,944
3 1,185
4 0,816
5 0,625
dla por moja octa:
1 3,455
2 1,955
3 1,281
4 0,975
5 0,831
na 5tce przy 3K obr ma 130km/h !, ja mam w kombi 100 przy 3K obr.
Dalej nie moge znalezc przelozen 1.6 MPI sedana, plis!7.3LPG/100 ~ 60km/h
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez iFiAleż proszę
[ Dodano: Czw 03 Sty, 13 11:48 ]
Jeszcze tutaj:
[ Dodano: Czw 03 Sty, 13 11:49 ]
co ciekawe z tych wszystkich pdfów i stron wynika, że jest to skrzynia o takich samych przełożeniach:
ML310-6F...
Gearbox type ML310-6F
Ratios I 3.667
II 2.053
III 1.370
IV 1.032
V 0.800
VI 0.658
Przełożenie na 5 kosmetycznie lepsze jak u mnie, za to ma 6teczke. Co ciekawe fura jest cięższa niz moja octa kombi!. Octa da rade z 0.7-0.7.5 na 5b, jeżdzę 90% sam.. na dojazdach do pracy.7.3LPG/100 ~ 60km/h
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez iFiZastanawiam się tylko co kryje się pod oznaczeniem ML310-6F. Tzn jakie konkretnie części, bo niezależnie od tego czy to 1.6 MPI czy 2.0 TSI skrzynia jest teoretycznie tego samego typu z takimi samymi przełożeniami.
Patrzac tutaj na specyfikacje techniczna, to jest cos w tym prawdy, ten sam typ skrzyni.7.3LPG/100 ~ 60km/h
Komentarz
-
-
A inna zebatke od 5b mozna na allegro kupic? Tak zeby wyszlo przelozenie ok 0,7 na ostatnim 5 biegu :?:
Moze ktos kumaty podeslac link do konkretnej aukcji, zeby mozna bylo to kupic i przelozyc :?:
Czy na tej aukcji mozna kupic odpowiednia zebatke :?:
Pytanie jak to teraz sprawdzic, zeby kupic taka, ktora bedzie pasowac do naszej skrzyni :?:
Pomocy :twisted:
Tutaj przełozenie 0,75
Czy taka czesc bedzie pasowac P&P ?
Komentarz
-
-
Witam. Sam się zastanawiam nad taką modyfikacją.
Do rzeczy. W moim roomsterze posiadam skrzynię biegów z typoszeregu mt 02 t. W manualu który mam w swoich rękach, napisane jest że dotyczy on typoszeregu mt 02 t 5/6 speed manual gearbox. Wychodzi na to że różnica jest pod deklem piątego i szóstego biegu. Korpus jest identyczny dla skrzyni 5/6 biegowej. Oczywiście wydłużeniu uległy wałki w skrzyni i pokrywa zamykająca skrzynię tak by zmieścić dodatkowy bieg plus łożyska podtrzymujące wałki.
Sprawdź jaki typ skrzyni biegów posiadasz 02 k(starsze typy skrzyń) czy 02T (nowsze typy skrzyń).
W zasadzie skrzynia będzie wymieniona na zasadzie p&p. Jedynie mechanizm zmiany biegów i ewentualnie mocowanie skrzyni do podłużnicy. Tu niema info o tym.....Skoda Octavia Combi 2012 elegance 2.0 TDi 140 KM 320Nm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AngelWitam. Sam się zastanawiam nad taką modyfikacją.
Do rzeczy. W moim roomsterze posiadam skrzynię biegów z typoszeregu mt 02 t. W manualu który mam w swoich rękach, napisane jest że dotyczy on typoszeregu mt 02 t 5/6 speed manual gearbox. Wychodzi na to że różnica jest pod deklem piątego i szóstego biegu. Korpus jest identyczny dla skrzyni 5/6 biegowej. Oczywiście wydłużeniu uległy wałki w skrzyni i pokrywa zamykająca skrzynię tak by zmieścić dodatkowy bieg plus łożyska podtrzymujące wałki.
Sprawdź jaki typ skrzyni biegów posiadasz 02 k(starsze typy skrzyń) czy 02T (nowsze typy skrzyń).
W zasadzie skrzynia będzie wymieniona na zasadzie p&p. Jedynie mechanizm zmiany biegów i ewentualnie mocowanie skrzyni do podłużnicy. Tu niema info o tym.....
rozumiem chcesz wymienić skrzynie, gdzie taką dostaniesz?7.3LPG/100 ~ 60km/h
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AngelWitam. Sam się zastanawiam nad taką modyfikacją.
W zasadzie skrzynia będzie wymieniona na zasadzie p&p. Jedynie mechanizm zmiany biegów i ewentualnie mocowanie skrzyni do podłużnicy. Tu niema info o tym.....
[ Dodano: Pon 07 Sty, 13 22:30 ]
Zamieszczone przez Enriquezna Allegro chociażby
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kurczak1985Zamieszczone przez AngelWitam. Sam się zastanawiam nad taką modyfikacją.
[ Dodano: Pon 07 Sty, 13 22:30 ]
Zamieszczone przez Enriquezna Allegro chociażby7.3LPG/100 ~ 60km/h
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piterwa69Coś mi się wydaję że seat exeo ma silnik wzdłużnie ,a my poprzecznie.Są to zupełnie inne skrzynie-nad czym bardzo boleję po przekroczeniu 120km/h beatnik,
Tak samo trybiki piątego biegu itp. ciekawi mnie czy te rzeczy są zamienne7.3LPG/100 ~ 60km/h
Komentarz
-
-
beatnik, można czasem spasować skrzynię z dizla do benzyny i odwrotnie, ale nie ma to większego sensu. charakterystyka benzyny jest taka, że ma długie obroty i krótką skrzynię, a w dizlu jest odwrotnie. najprościej będzie zamienić zębatkę od 5B. zdaje się,że już o tym pisałem, bo sam byłem zainteresowany takim modem. poszukaj dobrej firmy, zajmującej się remontami skrzyń i tam dowiedz się wszystkiego dokładnie.Black Pearl, Elegance & RS LOOK
@ by Tune-up Gdańsk
TDI VP++ i jeszcze rośnie
Antek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Tony065beatnik, można czasem spasować skrzynię z dizla do benzyny i odwrotnie, ale nie ma to większego sensu. charakterystyka benzyny jest taka, że ma długie obroty i krótką skrzynię, a w dizlu jest odwrotnie. najprościej będzie zamienić zębatkę od 5B. zdaje się,że już o tym pisałem, bo sam byłem zainteresowany takim modem. poszukaj dobrej firmy, zajmującej się remontami skrzyń i tam dowiedz się wszystkiego dokładnie.7.3LPG/100 ~ 60km/h
Komentarz
-
Komentarz