Siatka zamontowana. Zeszło mi trochę na montażu żeby tych trytytek nie było widać. :szeroki_usmiech
[O2FL] Siatka w kratce zderzaka
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez likosswlasnie wydalem troche kasy na nowe opnki na lato hm...ale na siatke tez sie cos znajdzie gozej bedzie z czasem na majsterkowanie
A mnie się podoba tetrytki,/ jak ktoś rzucił w tym temacie/ taka forma żeńska od starego zrzędy i marudy :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
Osłona zamontowana w dniu wczorajszym. Wykonałem zgodnie z pomysłem kolegi bishop (dzięki) z drobną modyfikacją - krawędzie siatki zostały obłożone listwą plastikową czarną w kształcie ceownika zaciśniętego na końcach (profil klamrowy). Stanowi to dodatkową ochronę krawędzi siatki i usztywnia całość. Oczywiście po zamontowaniu na miejscu dodatkowo przymocowane do konstrukcji zderzaka opaskami. Mam nadzieję, że to ochroni już znacznie zniszczony parownik po roku eksploatacji.
Komentarz
-
-
Ja też zrobiłem osłonę na wzór CCCP. Konstrukcja z rurek starej suszarki na bieliznę, siatka stalowa o oczkach 5x5mm, zabezpieczona (wytłumiona) otuliną do rur.
Zaletą tego systemu jest to że w każdej chwili można wyjąć, oczyścić z much i robali.
Dodatkowo zamówiona tak jak u Hawk1985, uszczelka na przedni pas 1Z0 823 723A w końcu tyle syfu nie będzie pod maską.
Komentarz
-
-
już pędzę do garażu robić zdjęcia... :lol:
w moje opinii ta Twoja chroni tylko przed większymi kamieniami - a większość much i innych owadów (co jest powszechne) nie zatryma
ja użyłem tej najdrobniejszej siatki (bodajże 5x3,5 mm) - i to tylko na dolną część skaraplacza klimy... umiarkowany sens jest robic na całość - skoro (przynajmniej u nas) intruzi (kamienie i owady) pojawiają się tylko dołem (za zderzakiem) ??
w tojocie z kolei mam siatkę z polipropylenu, taką ogrodniczą o bardzo małych oczkach - ale tam priorytetem jest osłona przed nasionami traw i innych roślin przy długotrwałym brodzeniu na łąkach o wyższej szacie ląkowej :wink:Diesel Service Śmietana
43-210 Kobiór
ul. Kobiórska 77 tel. (32) 218 86 16
uwaga
nie robimy pompowtryskiwaczy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mattyah4x4już pędzę do garażu robić zdjęcia...
Zamieszczone przez mattyah4x4w moje opinii ta Twoja chroni tylko przed większymi kamieniami
Zamieszczone przez mattyah4x4ja użyłem tej najdrobniejszej siatki (bodajże 5x3,5 mm)
Komary to ja sobie kercherem zmyję a zabójcze są właśnie cm kamienie, które mają masę i pęd który rozpieprzy już parownik.
Zamieszczone przez mattyah4x4umiarkowany sens jest robic na całość - skoro (przynajmniej u nas) intruzi (kamienie i owady) pojawiają się tylko dołem (za zderzakiem) ??
Osobiście takiej siatki drobnej jak rajstopa bym nie założył bo zimą jadąc podczas opadów śniegu natychmiast mamy zalepione wszystkie wloty.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez cysterniarzteoria kolego, są jeszcze kamienie wyrzucane spod kół pojazdów poprzedzających, które startują jak pociski do góry. W zależności od odległości oberwiesz w zderzak, lampy, szybę przednią a nawet dach tak jak ja, więc jak już robić to sensem jest zakryć cały parownik a nie tylko dół bo to zabezpieczenie w 50%. Mój poprzedni parownik był zniszczony zarówno za grillem maski jak i na dole.
Osobiście takiej siatki drobnej jak rajstopa bym nie założył bo zimą jadąc podczas opadów śniegu natychmiast mamy zalepione wszystkie wloty.
miałeś kiedyś "zalepioną śniegiem siatkę" czy tak tylko teoretyzujesz ?Diesel Service Śmietana
43-210 Kobiór
ul. Kobiórska 77 tel. (32) 218 86 16
uwaga
nie robimy pompowtryskiwaczy
Komentarz
-
Komentarz