triki sztuczki porady, tips and tricks

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• grzesk
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Enriquez
    Bo do Bednarka po części się nie jeździ, tylko do Zimnego.
    Specjalnie do Łodzi nie kalkuluje mi się jechać a do Zimnego w Piotrkowie mam uraz. Dlatego pytałem i zamówiłem lampki w Dobroniu, do którego mam stosunkowo niedaleko (15 minut skrótem wioskami :P).

Widocznie zależy jak się trafi lub na kogo bo schowek pod siedzeniem pasażera do F1 ściągnęli mi w 2 dni.

A tak właściwie to dlaczego się u nich zakupów nie robi? Jak coś ważnego to mów, może jednak warto będzie do Łodzi do Zimnego czasem zajrzeć?
    Po przygodach z kupnem Rapida a właściwie z jego ceną, samochodu prędko w Dobroniu nie kupię, no chyba, że zejdą z tonu. Zimny był już dużo bardziej przyjazny cenowo choć ostatecznie ktoś ich i tak przebił

A LEDy do tablicy mają w tej samej cenie co Ty podawałeś

Zostaw komentarz:

• Enriquez
    odpowiedział(a)
    Bo do Bednarka po części się nie jeździ, tylko do Zimnego.

Zostaw komentarz:

• grzesk
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez bob_best
    Czy ktoś już zamontował te lampki LED z Rapida? Przed chwilą właśnie zamówiłem i chcę się upewnić że działają nim dotrą. Wg systemu było dostępne 6 sztuk
    Ja zamawiałem u Bednarka tydzień temu i powiedzieli mi, że czas oczekiwania to 2 tygodnie jakby ich nie było.

Zostaw komentarz:

• Hubee
    odpowiedział(a)
    Ja tez, wczoraj. Dzialaja Tylko kodowanie trzeba ogarnac.

Zostaw komentarz:

• Enriquez
    odpowiedział(a)
    ja

Zostaw komentarz:

• bob_best
    odpowiedział(a)
    Czy ktoś już zamontował te lampki LED z Rapida? Przed chwilą właśnie zamówiłem i chcę się upewnić że działają nim dotrą. Wg systemu było dostępne 6 sztuk

Zostaw komentarz:

• rrobert
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez rrobert
    jak masz czy zakodować to ostatni bajt zmień z 00 na 02 zrób reset przez długie przytrzymanie klawisza "on" i powinno działać
    tak aktywuje się "voice" w radiach

Zostaw komentarz:

• Kapitan Snuja
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Gustaw78
    Czy jest możliwość aktywować opcję "VOICE" w Amundsenie/Bolero 1 gen?
    Udało się komuś?
    Na radiu i kierownicy jest "guzik" więc być może jest możliwość, żeby to odpalić...
    Też się nad tym zastanawiam, bo denerwuje mnie guzik, który nie ma funkcji.

Zostaw komentarz:

• rrobert
    odpowiedział(a)
    jak masz czy zakodować to ostatni bajt zmień z 00 na 02 zrób reset przez długie przytrzymanie klawisza "on" i powinno działać

Zostaw komentarz:

• Gustaw78
    odpowiedział(a)
    Czy jest możliwość aktywować opcję "VOICE" w Amundsenie/Bolero 1 gen?
    Udało się komuś?
    Na radiu i kierownicy jest "guzik" więc być może jest możliwość, żeby to odpalić...

Zostaw komentarz:

• Lukii
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez LUKI
    Lukii weź oem

tego problemu nie będzie
    No to chyba tak zrobie - potem tylko na spota podskocze zeby sie bledow pozbyc :twisted:

Zostaw komentarz:

• krzyzakp
    odpowiedział(a)
    amnesia, wszystkich dostepnych raczej nie, jedynie lista tych, ktore udało sie juz wymyslic/znalezc.
    Sporo jest na forum u nas, do tego briskoda.net albo stemei.de.

CO do Wlkp, zapytaj w watku Spotow w Wlkp, chlopaki pewnie cos podsuna

Zostaw komentarz:

• amnesia
    odpowiedział(a)
    Witam, dołączę się tutaj, aby nie zakładać nowego tematu.

Poszukuję kogoś z WLKP lub okolic Ostrowa Wielkopolskiego z kablem i "ogarem" w kodowaniu.
    Oczywiście cena za pomoc do uzgodnienia.

Istnieje wogole jakaś lista dostępnych "modów" (oprócz tych, o których można poczytać tutaj na forum)?

Zostaw komentarz:

• maro rs
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Lukii
    Zamieszczone przez maro rs
    Ja mam za 74 zeta z allegro jakieś i niczego nie wypluwa A świeci tak, że lampka od wstecznego jest zbędna - generalnie po włączeniu ksenonów z przodu i lampek tablicy z tyłu na pierwszy rzut oka nie wiadomo, gdzie przód, a gdzie tył.
    To niestety sie dzieje przy wszystkich zamiennikach - wolałbym ciut słabsze światło nad numerami a nie takie ostre...
    A mi się to akurat podoba. Jak to ktoś gdzieś napisał - daje jak na wystawie u jubilera Poza tym to światło jest takie ostre, że paradoksalnie trudniej odczytać nr niż przy standardowych ledach.

Zostaw komentarz:

• LUKI
    odpowiedział(a)
    Lukii weź oem

tego problemu nie będzie

Zostaw komentarz:

• Lukii
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez maro rs
    Ja mam za 74 zeta z allegro jakieś i niczego nie wypluwa A świeci tak, że lampka od wstecznego jest zbędna - generalnie po włączeniu ksenonów z przodu i lampek tablicy z tyłu na pierwszy rzut oka nie wiadomo, gdzie przód, a gdzie tył.
    To niestety sie dzieje przy wszystkich zamiennikach - wolałbym ciut słabsze światło nad numerami a nie takie ostre...

Zostaw komentarz:

• LUKI
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Moustache
    @LUKI
    To jest bardzo dobry pomysł. :idea:
    powołaj się na mnie - zmieni się priorytet obsługi

Zostaw komentarz:

• Hubee
    odpowiedział(a)
    Gustaw78 a jest tam gdziekolwiek napisane, ze jest to oryginal do OIII? Idac Twoim tokiem rozumowania jak zamawiam hamulce z Rapida, to do OIII RS tez musza pasowac, bo przeciez Skoda to sprzedaje. To sa lampki do Rapida, Yeti i Superb, a ze do OIII tez pasuja, to inna sprawa. Zapytaj w ASO czy Ci "nieoficjalnie" zakoduja.

Zostaw komentarz:

• Moustache
    odpowiedział(a)
    @Enriquez
    Dzięki za odpowiedź. :-)

@LUKI
    To jest bardzo dobry pomysł. :idea:

Zostaw komentarz:

• LUKI
    odpowiedział(a)
    Moustache, jak jesteś z Warszawy podjedź na Łopuszańską 53 do Maćka z VagTechu'u

Zostaw komentarz:

• Enriquez
    odpowiedział(a)
    Możesz zamówić telefonicznie. Podajesz numer części i musisz przekonać pana, żeby Ci to ściągnął.
    Generalnie, jak coś już brałeś i jesteś w systemie, to nie ma problemu.

Zostaw komentarz:

• Moustache
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Enriquez
    Zamawiałem u Zimnego, to jest to samo co powyżej, ETKA mówi, że pasuje też do Superba i do Yeti. Cena za sztukę. Już mam do odbioru, ale nie miałem czasu podjechać. W magazynie w Poznaniu zostało jeszcze 9 sztuk od ręki do wzięcia.
    Zamawiałeś mailowo, telefonicznie, czy osobiście?
    Możesz dać jakiś namiar? Dzieki! :-)

Pisałem maila do Wimaru, ale nie raczą odpowiedzieć.

Zostaw komentarz:

• maro rs
    odpowiedział(a)

Zostaw komentarz:

• Gustaw78
    odpowiedział(a)
    Skoro ASO to sprzedaje to chyba mają świadomość, że się pokazuje błąd?
    Czy w związku z tym, jeśli się u nich zamawia i w dodatku zamontuje to czy nie powinni tego zakodować u siebie? Mają taką możliwość?

Przecież to nie jest produkt kupiony w chińskim sklepie tylko zakupiony w SKODA...

Zostaw komentarz:

• acc
    odpowiedział(a)
    Nie no, tam też trzeba. To nie oficjalna strona Skody tylko Octavia Club CZ i też piszą że trzeba kodować bo będzie wypluwać błędem...

Zostaw komentarz:

Pracuję...