obojętne, byle po 17 w Wiśniowej Górze
dla pewności napisz w jakim ma to być aucie zrobione
triki sztuczki porady, tips and tricks
Zwiń
X
-
W czwartek jadę do Warszawy, w piątek wracam. Jaki dzień pasuje Ci bardziej? Jakie godziny? Rozumiem, że muszę się pojawić w okolicach Łodzi?
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez Enriquezrafiki, tak, ale my tu rozmawiamy nie o zabytkowym już dziś RNS510, tylko najnowszym Columbusie. W przypadku RNS510 oczywiście płytka i pójdzie, ale dla najnowszych columbusów rozwiązaniem póki co jest VCP z kupionym pakietem VIM.
Mógłbym zgłosić się do Ciebie w celu wprowadzenia takiej modyfikacji?
Zostaw komentarz:
-
-
rafiki, tak, ale my tu rozmawiamy nie o zabytkowym już dziś RNS510, tylko najnowszym Columbusie. W przypadku RNS510 oczywiście płytka i pójdzie, ale dla najnowszych columbusów rozwiązaniem póki co jest VCP z kupionym pakietem VIM.
Zostaw komentarz:
-
-
Na SCP piszą coś takiego: odblokowanie VIM softem z płyty*
Enriquez, co o tym myślisz? Ludzie piszą, że działa...czyżby nie trzeba było VCP?
*po kliknięciu w link superb zmieniamy na skoda
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez EnriquezVcds nie, ale vcp tak.
Czyli udało się czy się nie udało odblokować VIM? Pojadę choćby do Gdańska jeśli ktoś umie to zrobić
Zostaw komentarz:
-
-
nie można, na pewno nie VCDS
nie można, nie masz odpowiedniego hardware, to nie jest kwestia kodowania, tylko hardware w radiu
nie można, bez kodu aktywacyjnego z ASO
tak wiem, pocieszyłem Cię, ale co się będziemy cackać
Zostaw komentarz:
-
-
Pytanko mam
Pacjent to O3 2013 rok elegance amaizing, na pokładzie bolero
większość przydatnych rzeczy już zakodowana VCDS'em 15
czy i w jaki sposób odkodować Drive Activity Assistant
czy w radiu można włączyć DAB (czy jest to związane sprzętowo inny typ radia )
jak wygląda kodowanie do voice control i czy dotyczy ono tylko radia czy również fabrycznego zestawu bluetooth (czy kodowanie w kodowaniu radia 5f ustawić w bajcie 24 bit 1 z wątku http://forum.octaviaclub.pl/_viewtopic.php?t=83268 faktycznie pasuje do bolero )
pozdro
Zostaw komentarz:
-
-
Udało sie już może komuś odblokować VIM w columbusie za pomocą vcds -a? Dzisaj znalazlem możliwość zmiany prędkości w adaptacjach ale chyba potrzebny jest pin albo security access code bo co bym nie wpisał wyskakuje value out of range. (Vcds15.7 + interfejs vag07)
Zostaw komentarz:
-
-
Porobiłem testy i działa to zawsze za każdym razem po włożeniu kluczyka do stacyjki ale przy dosyć powolnym przekręcaniu. Drzwi otwarte czy zamknięte bez różnicy.
Zostaw komentarz:
-
-
Ale tu chodzi, że staging raz działa, a raz nie działa, i próbujemy ustalić od czego to zależy - czy np. działa jeśli włączy się zapłon od razu po wejściu, a nie działa jak się to zrobi z opóźnieniem, czy w ogóle nie ma reguł, i czasem po prostu nie działa i już. Ja obstawiam to drugie, czyli że nie ma żadnej prawidłowości.
A jak już piszę, to takie pytanie - dałoby się tak przeprogramować kessy, żeby auto się samo zamykało po odejściu na określoną odległość? (teraz trzeba musnąć klamkę). Tak jest bodajże we francuzach.
Zostaw komentarz:
-
-
Jak nie odpalisz auta albo nie otworzysz drzwi, to nie działa. Co w tym dziwnego?
Zostaw komentarz:
-
-
Dupa tam prędkość kluczykaMam kessy i też czasem nie działa. I też nie zauważyłem jakiejś reguły. ASO również rozkłada ręce. Ale tą teorię z czasem od wejścia do auta do odpalenia sprawdzę - będę teraz odpalał zanim dobrze usiądę, zobaczymy.
Zostaw komentarz:
-
-
A u mnie czasem faktycznie nie dzialaAle nie wiem od czego to zalezy.... Potestuje moze predkosc przekrecania kluczyka, choc tera, nie wiem czemu, wydaje mi sie ze stagingu nie ma, gdy otworzymy auto, wsiadziemy i zajmiemy sie czyms innym przez jakis czas, a potem chcemy odpalic... Ale trzeba zweryfikowac
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez maro rsZamieszczone przez misiek1680czy u was tez funkcja staging raz się wlacza a raz nie.u mnie jest tak ze gdy powoli przekręcam kluczyk to jest a gdy szybciej przekrece zapłon to nici z bajeru
Zostaw komentarz:
-
-
W tych lampach nie gąbka jest za gruba tylko te blaszki rozporowe są o jakieś 0.5 mm za długie. Po montażu za mocno rozprezaja plastyk w tych lampach i z czasem wyłamują się. Ja to zauważyłem w momencie montażu i pilnikiem zaszlifowalem. Siedzą jak oryginały, a światło jest przez nie bardzo ładnie rozpraszane.
Myślałem, że to tylko moje dwie sztuki były jakieś nie dokonca odpowiednie. Widać, że ten typ tak ma i trzeba im poświęcić 5 minut ;-)
Póki co mogę powiedzieć, że warto.
Zostaw komentarz:
-
-
Ja na razie jeszcze nie zamawiałem bo wcześniej kupiłem na superskoda jeden komplet.
Po mniesiącu lampka samoistnie mi wypadła - ułamał się zaczep mocujący.
Myślałem że to przez mój wadliwy montaż. Te lampki z superskoda mają strasznie grubą gąbkę i ciężko się montuje.
Domówiłem drugi kmplet więc miałęm jedną w zapasie.
Wczoraj kolejna lampka wypadła więc już zapasu brak
Od zamykania klapy chyba te plastiki pękają bo są bardzo naprężone.
Jak kolejna pójdzie to zamówie te w/w.
Zostaw komentarz:
-
-
bob_best, tak, montaz to minuta-dwie, po prostu wyjac lampke, podpiac nowa i wlozyc. PLus przeprogramowac.
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: