O, mruganie też muszę kogoś poprosić, żeby mi ogarnął + CH/LH na przeciwmgielnych.
Co do start/stop, zastanawiałem się czy to wywalić, ale jak spokojnie zamulam po mieście i wiem że będzie dużo świateł i na każdych będę stał ponad minutę, to używam. Poza takim przypadkiem - wyłączam przyciskiem.
Jeszcze co jest fajne - przy keyless i włączonym S&S zatrzymuję się, wrzucam P i po prostu wysiadam. Nie muszę niczego naciskać, itp.
triki sztuczki porady, tips and tricks
Zwiń
X
-
maro rs, własnie kojarze ze gdzies cos takiego widziałem... Tylko za cholere tego znalezc nie moge :/ Wole juz wciskac regularnie przycisk niz wywalic to "na chama" bawiac sie temperaturami/napieciami.
Zmiany podstawowe, z tego watku, korzystajac ze kabelek dorwałem:
- Odczyt znakjow drogowych
- Mruganie p. mgielnymi, zamiast ksenonem (jedyne to chodzi elektromagnes wtedy nadal, przy wylaczonym silniku slychac jego stuk)
- Opuszczanie lusterka na wstecznym
- Ilosc paliwa do zatankowania (choc klamie troche - 270km zrobione i mowi ze tylko 10litrow -marzenie)
Poki co tyle, w planie pare dalszych rzeczy dzis/jutro wieczorem
Zostaw komentarz:
-
-
krzyzakp, chyba nie ma takiej możliwości, można jedynie wyłączyć na stałe. Jakby było, to też bym tak chciał - ale np. Compsport ogarnia tylko całkowite wyłączenie.
Co zmieniłeś?
Zostaw komentarz:
-
-
Odkopie troche, jako ze zaczałem sie bawic VCDSem i cos nie cos sie wczoraj zmieniło
Czy ktos pamieta gdzie był opis jak zmienic start-stop, tak by domsylnie byl wylaczony (czyli na odwrot), a nacisniecie przycisku SS go wlaczalo? Kojarze ze takie rozwiazanie gdzies było, przeryłme kilka watkow, szukajka uzyta, ale za cholere nie moge znalezc.. Bede wdzieczny
Zostaw komentarz:
-
-
Guest repliedZamieszczone przez EnriquezI mapę adaptacji
Zostaw komentarz:
-
-
I mapę adaptacji, bo w O3 raczej zabawa z adaptacjami się odbywa.
Zostaw komentarz:
-
-
Scan i to co wyskoczy sobie zapisz, tam wszedzie sa dlugie kodowania podane.
Zostaw komentarz:
-
-
Guest repliedKupiłem kabelek 12.12.3. Zanim zacznę grzebać da się zrobić kopię zapasową kodowania auta czy jak to się nazywa żebym mógł wrócić ustawienia jak coś spierniczę?
Zostaw komentarz:
-
-
Channel (5) - Daily lights - Continous daily lights by handbreak turn off select
Tak na szybko - pewnie troche inne słowka uzyli jak znam zycie w samym programie, ale mam nadzieje ze cos pomogło
Na polski po rostu: "Ciagłe swiatła dzienne (albo po prostu swiatla dzienne), przy recznym (tzn. po jego zaciagnieciu) wylaczyc, wybierz".
Zostaw komentarz:
-
-
Kanal (5) - Tagfahrlicht - Dauerfahrlicht bei Handbremse abschalten auswählen jak to będzie po angielski, bo mam problem ze znalezieniem tej opcji?
Zamieszczone przez arekrsl1Zamieszczone przez KinziZamieszczone przez tomissZamieszczone przez KinziPanowie, jest możliwość aktywacji opcji by na włączonym silniku/zapłonie i zaciągniętym ręcznym gasły światła do jazdy dziennej?
W OII FL to działało, nie wiem jak w OIII.
Tu masz kodowanie, co prawda do Leona ale w OIII jest to samo, sprawdziłem:
http://www.stemei.de/pages/coding/se...se-inaktiv.php
Potwierdzam, działa :wink:
Zostaw komentarz:
-
-
jeremy_b, daj znac w koncu jak ogarnales "niewlasciwa pozycje montazowa czujnika" :idea:
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez jeremy_bZamieszczone przez bob_bestZamieszczone przez jeremy_bZamieszczone przez Dodijeremy_b, a masz nowy czujnik? Jeśli kupiłeś używke to w jaki stanie masz "silikonową" powłoke która przytwierdza czujnik do szyby? Ja kupiłem używke i mam ten sam problem co u Ciebie, działa wszystko z wyjątkiem czujnika deszczu, a komunikat identyczny jak u Ciebie.
Reszta problemów ogarnięta.
No może poza CH/LH - to w trakcie...
Życie pokazało jednak pewną ułomność, z którą jeszcze nie miałem czasu się zmierzyć, mianowicie: domykanie w deszczu nie działa, tzn. działa jak tylko zamknie się samochód z pilota, są uchylone szyby i w celu sprawdzenia poleje się wodą czujnik. Po kilku minutach jednak już nie działa, tak jakby + zanikał albo LIN był usypiany - nie wiem bo nie miałem czasu sprawdzić. Na briskoda pisali o tym, że były doniesienia o nieprawidłowej pracy, ale bardziej spodziewałem się niekontrolowanego zamknięcia bez opadu...
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez bob_bestZamieszczone przez jeremy_bZamieszczone przez Dodijeremy_b, a masz nowy czujnik? Jeśli kupiłeś używke to w jaki stanie masz "silikonową" powłoke która przytwierdza czujnik do szyby? Ja kupiłem używke i mam ten sam problem co u Ciebie, działa wszystko z wyjątkiem czujnika deszczu, a komunikat identyczny jak u Ciebie.
Życie pokazało jednak pewną ułomność, z którą jeszcze nie miałem czasu się zmierzyć, mianowicie: domykanie w deszczu nie działa, tzn. działa jak tylko zamknie się samochód z pilota, są uchylone szyby i w celu sprawdzenia poleje się wodą czujnik. Po kilku minutach jednak już nie działa, tak jakby + zanikał albo LIN był usypiany - nie wiem bo nie miałem czasu sprawdzić. Na briskoda pisali o tym, że były doniesienia o nieprawidłowej pracy, ale bardziej spodziewałem się niekontrolowanego zamknięcia bez opadu...
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez jeremy_bZamieszczone przez Dodijeremy_b, a masz nowy czujnik? Jeśli kupiłeś używke to w jaki stanie masz "silikonową" powłoke która przytwierdza czujnik do szyby? Ja kupiłem używke i mam ten sam problem co u Ciebie, działa wszystko z wyjątkiem czujnika deszczu, a komunikat identyczny jak u Ciebie.
Zostaw komentarz:
-
-
No ja znalazłem filmik i pokazywał właśnie jak lusterkami pokazywał tricki jak by uszami klaskał.
Zostaw komentarz:
-
-
To jak poradziłeś sobie z błędem nieprawidłowej pozycji montażowej?
Jeśli tak to jak
Pozdrawiam
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez Dodijeremy_b, a masz nowy czujnik? Jeśli kupiłeś używke to w jaki stanie masz "silikonową" powłoke która przytwierdza czujnik do szyby? Ja kupiłem używke i mam ten sam problem co u Ciebie, działa wszystko z wyjątkiem czujnika deszczu, a komunikat identyczny jak u Ciebie.
Zostaw komentarz:
-
-
jeremy_b, a masz nowy czujnik? Jeśli kupiłeś używke to w jaki stanie masz "silikonową" powłoke która przytwierdza czujnik do szyby? Ja kupiłem używke i mam ten sam problem co u Ciebie, działa wszystko z wyjątkiem czujnika deszczu, a komunikat identyczny jak u Ciebie.
Zostaw komentarz:
-
-
RLFS
Zamieszczone przez rrobertwitam
więc zostało zmienione kodowanie centralnej elektryki
bajt 6 bit 1 i bajt 7 bit 5 - uaktywnienie czujnika deszczu i światła
potem ja to robiłem vcp i w dopasowaniu zmieniłem opcje - oświetlenia komfortowego i wycieraczek
adresy 0d04 wpisałem wartość 060A6A0A74
adresy 0d0c wpisałem wartość 010BC801
żadnych zmian w instalacji nie robiłem przy samym czujniku, jedynie dodany był przewód od wyłącznika świateł do centralnej elektryki
pin 2 wyłącznika do piny 16 we wtyczce 73 pinowej bliżej drzwi (wtyczka 73C)
czujnik taki 5q0 955 547A
jeżeli masz wersje vcds poniżej 14 to nie zakodujesz i nie połączysz się z czujnikiem
Wskrzesiłeś czujnik deszczu?
Jestem na tym właśnie etapie:
- czujnik natężenia światła działa + widoczne opcje w BOLERO + CH/LH,
- czujnik deszczu nie działa, domykanie nie działa + widoczne opcje w BOLERO :szeroki_usmiech
- błąd o nieprawidłowej pozycji montażowej czujnika
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez bob_best- opuszczaniem lusterka (niestety mało użyteczne),Zamieszczone przez bob_best- ilością paliwa do zatankowania,
Zamieszczone przez arekrsl1i o jeździe na pozycyjnych (nietestowane)
Wyłączanie dziennych na ręcznym też wygląda interesująco.
A wie ktoś może, co daje ta funkcja?
Niemieckiego nie kumam, a tłumacz wujka googla robi to tak kulawie, że nie wiem czy chodzi o automatyczne zamykanie czy o coś innegoops:
Zostaw komentarz:
-
-
można włączyć ostrzeżenie o włączonym przeciwmgielnym >50km/h (testowane)
i o jeździe na pozycyjnych (nietestowane)
Zostaw komentarz:
-
-
[quote="jeremy_b"][quote="Ironik"]Zamieszczone przez bob_bestZamieszczone przez Enriquezbob_best
Auto bez xenonu, więc przygaszanie LED odpada. Podpowie ktoś coś jeszcze? Na briskodzie nic nowego nie widzę, może coś na niemieckich/rosyjskich forach?
[/b]
PS. Czy w G7 też jest H15?
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: