Tylko,że jak to przestawisz to wtedy lusterka po zamknięciu auta się nie złożą ,a mi chodzi o to ,żeby się się składały po zamknięciu,a otwierały dopiero po włożeniu kluczyka do stacyjki,a nie tak jak teraz za każdym razem po otwarciu auta pilotem
Słuchajcie koledzy mam do was pytanie ,moja octavka jest z 2015 i w niej lusterka rozkładają się za każdym razem po otwarciu auta,sąsiad kupił wczoraj octavkę III z 2013 i u niego lusterka rozkładają się dopiero po przękręceniu kluczyka w stacyjce,więc wnioskuję,że u mnie też da radę tak zrobić ,więc moje pytanie brzmi jak to zakodować
W menu radia powinno być to do ustawienia, u mnie jest coś takiego:
Słuchajcie koledzy mam do was pytanie ,moja octavka jest z 2015 i w niej lusterka rozkładają się za każdym razem po otwarciu auta,sąsiad kupił wczoraj octavkę III z 2013 i u niego lusterka rozkładają się dopiero po przękręceniu kluczyka w stacyjce,więc wnioskuję,że u mnie też da radę tak zrobić ,więc moje pytanie brzmi jak to zakodować
Zrobiłem wg powyższego, pojawiła się kontrolka na zegarach ale mruga i po chwili pali się na stałe.
W menu radia w zakładce opony NIE ma wyświetlonego przycisku SET - czyli do ustawienia ciśnienia. Czy coś jeszcze należy dokodować żeby się to pojawiło w bolero ? Wam się pojawiło od razu ?
Przy tej wartości 5. the same value stored is on Tire pressure monitoring display;tire selection u mnie jest 1 i nie mogę tego zmienić bo wywala komunikat o braku dostępu.
I nie bardzo kumam to (nic u siebie nie zmieniłem) in Long Coding the latest 3 Bytes on my side was 004002 and I changed with 70C002
U mnie na ostatnich 3 bitach nie ma wartości 004002
EDIT :
Ok, mój błąd. Zaznaczyłem na innym bajcie "direct Tire Pressure Monitoring System(TPMS) instaled."
Teraz w bolero jest przycisk SET ale dostaje komunikat "Funkcja tymczasowo nie dostępna"
Czy po przejechaniu iluś km system się aktywuje/przyuczy, i dopiero będzie możliwe ustawienie odpowiedniego ciśnienia przyciskiem SET ?
Pomoże ktoś ?
Pozdr,
Lukas
Mam kodowanie z golfa 7 i w instrukcji jest napisane:
13) Seleccionamos el Modulo de Mando : 03 - ABS
14) Seleccionamos Coding : 07
15) Seleccionamos Long Coding Helper
Byte 27 (2 OPCIONES)
-SUSTITUIR en Binario 0 por 1
Ejemplo
01111010 -> 00001010
X111XXXX -> X000XXXX
-Bit 4 Desactivar
-Bit 5 Desactivar
-Bit 6 Desactivar
Byte 28 (2 OPCIONES)
-SUSTITUIR en Binario 0 por 1
Ejemplo
11000000 -> 01000000
1XXXXXXX -> 0XXXXXXX
-Bit 7 Desactivar
Czy ktoś może potwierdzić/zaprzeczyć czy działa ? Czy wpisanie nieprawidłowych wartości w tych bajtach może uszkodzić sterownik ABS czy po prostu nie przyjmie kodowania ?
Witajcie.
to chyba jeden z banałów, ale szukajka nie pomogła...
da sie w O3FL włączyć corner lights?
Bo gość w ASO twierdzi, że kiedyś się dało ale teraz już nie. Jestem na 99% pewien że mnie bajeruje, ale chcę mieć pewność zanim będę się z nim kłócił :P
Leuchte 28 SL Lichtfunktion B „Interior Light“
Leuchte 29 SL Lichtfunktion B „Interior Light“ Dimming-Wert GH: 100 (case LED 126)
Dimming-Direction GH: Maximize
Jedyny sposob poki co ktory dziala z o3 fl. Zastanawiam sie czy mozna podmienic swiatla i wtedy dla przodu aby wlaczaly sie dziennie a dla tylu pozycje standardowe...
W jednym z postów ktoś podał kodowania dla TPMS i stwierdził, że udało Mu się to uruchomić:
"- TPM:
1. 03 ABS Brakes
2. STG Adaptation -> function 10
3. Choose Tire pressure monitoring display
4. verified Store value is 2
5. the same value stored is on Tire pressure monitoring display;tire selection
in Long Coding the latest 3 Bytes on my side was 004002 and I changed with 70C002
to see the menu in bolero :
1. 5F Information
3. Choose (13) - Vehicle function list BAP-tire_pressure_system_0x07
4. Set value to active
verified if (14)-Vehicle function list BAB-tire_pressure_system_0x07_msg_bus have value: Suspension data bus
1. 5F Information
3. Choose (56)-Vehicle menu operation-menu_display_rdk
4. Set value to active
verified if this option is actiated: (58)- Vehicle menu operation-menu_display_rdk_over_threshold_high
1. 17 Instruments
2. STG Long Coding -> function 7
3. Byte 04
4. Enable bit 0 -> Indirect Tire Pressure Monitoring System(TPMS) instaled."
Zrobiłem wg powyższego, pojawiła się kontrolka na zegarach ale mruga i po chwili pali się na stałe.
W menu radia w zakładce opony NIE ma wyświetlonego przycisku SET - czyli do ustawienia ciśnienia. Czy coś jeszcze należy dokodować żeby się to pojawiło w bolero ? Wam się pojawiło od razu ?
Przy tej wartości 5. the same value stored is on Tire pressure monitoring display;tire selection u mnie jest 1 i nie mogę tego zmienić bo wywala komunikat o braku dostępu.
I nie bardzo kumam to (nic u siebie nie zmieniłem) in Long Coding the latest 3 Bytes on my side was 004002 and I changed with 70C002
U mnie na ostatnich 3 bitach nie ma wartości 004002
EDIT :
Ok, mój błąd. Zaznaczyłem na innym bajcie "direct Tire Pressure Monitoring System(TPMS) instaled."
Teraz w bolero jest przycisk SET ale dostaje komunikat "Funkcja tymczasowo nie dostępna"
Czy po przejechaniu iluś km system się aktywuje/przyuczy, i dopiero będzie możliwe ustawienie odpowiedniego ciśnienia przyciskiem SET ?
Dzięki za odpowiedz, oba sposoby znam ale zastanawiałem się czy jest może opcja włączenia CH/LH po naciśnięciu pilota zamknij/otwórz 3 godziny z kablem przy autku ale nie udało się wykombinować ...
Dzięki za odpowiedz, oba sposoby znam ale zastanawiałem się czy jest może opcja włączenia CH/LH po naciśnięciu pilota zamknij/otwórz 3 godziny z kablem przy autku ale nie udało się wykombinować ...
Panowie,
Jest ktos w stanie w Warszawie/Piasecznie zakodowac mi:
- prędkość dmuchawy w auto
- ch/lh
- hill hold control
- ilość paliwa do zatankowania
- przyciemnienie led przy kierunku
- awaryjne i migający stop przy awaryjnym hamowaniu
- doswietlanie zakretow przeciwmgielnymi
Pacjent: 03FL ambietne + amazing
Bede wdzieczny za PW jesli ktos posiada kabelek
Nie mogę na PW do Ciebie zatem tą drogą. Zapraszam na Baletową przy Puławskiej, jutro po 20.
Mez Ty ogarnięty jesteś czy coś z Tobą nie halo? Napisałem Ci już dawno na maila po czym po 3 tygodniach odpowiedziałeś, że nic z tego nie umiesz zrobić!!!!
Chciałbym najbardziej wyłączyć xenony w CH/LH, może przyciemnienić led przy kierunku czy zrobić opuszczanie lusterka przy wstecznym - mam 2014 rok model raczej 2015.
Nie mam Vcds.
Kierujesz posty do mnie, więc odpowiadam.
I tak jak napisałem na prywatnej twoich adaptacji nie robiłem, nie znaczy że ktoś inny ich nie robił.
Mez Ty ogarnięty jesteś czy coś z Tobą nie halo? Napisałem Ci już dawno na maila po czym po 3 tygodniach odpowiedziałeś, że nic z tego nie umiesz zrobić!!!!
Chciałbym najbardziej wyłączyć xenony w CH/LH, może przyciemnienić led przy kierunku czy zrobić opuszczanie lusterka przy wstecznym - mam 2014 rok model raczej 2015.
Nie mam Vcds.
Niestety po prawie trzech latach na forum dalej nikogo takiego nie ma - grube to forum nie ma co
Napisz listę adaptacji jaka ciebie interesuje (wiadomość powyżej - zakodować kilka rzeczy to zbyt ogólna informacja).
Bedzie łatwiej podać ci potrzebne informacje do twoich adaptacji
Adaptacje jakie mnie interesowały znalazłem na tym forum lub kilku innych, więc jeśli się chce to można zrobić.
.
Panowie,
Jest ktos w stanie w Warszawie/Piasecznie zakodowac mi:
- prędkość dmuchawy w auto
- ch/lh
- hill hold control
- ilość paliwa do zatankowania
- przyciemnienie led przy kierunku
- awaryjne i migający stop przy awaryjnym hamowaniu
- doswietlanie zakretow przeciwmgielnymi
Pacjent: 03FL ambietne + amazing
Zostaw komentarz: