triki sztuczki porady, tips and tricks

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• OzA
    odpowiedział(a)
    GrzesWroc
    przyjedź na spot, pogadamy ---> SPOT

mam kabelek do rocznika MY2014 i w swoim ELEGANCE ogarnąłem dużo, jednak wszystko zależy od wersji

gruto Twojego auta nie ogarnę, zbyt nowy i nie dam rady swoim starym kabelkiem, sprawdzałem, próbowałem i lipa

Ahiasz nie znam rocznika Twojego auta ale możesz sam określić czy się mieścisz w MY2014 czy też nie

wszyscy na spocie mile widziani

Zostaw komentarz:

• mariuszzaw
    odpowiedział(a)
    Witam. bede najprawdopodobniej we Wrocławiu na weekend tj. 2 badz 3 grudnia to moge Wam cos ogarnac pytanie tylko co potrzebujecie dokladnie. Wiecej na priv [email protected]

Zostaw komentarz:

• GrzesWroc
    odpowiedział(a)
    To może za kasę?

Zostaw komentarz:

• potrek
    odpowiedział(a)
    A kto ze Szczecina pomoże zakodować hhc w mojej o3 fl

Zostaw komentarz:

• AdamB
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Adrian Zobacz wpis
    Panowie mam kabelek do sprzedania. Za 90pln+kw.
    W chinach są po 24 dolary z przesyłką

Zostaw komentarz:

• Adrian
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez GrzesWroc

Niestety chętnego do pomocy nie ma we Wrocławiu
    Panowie mam kabelek do sprzedania. Za 90pln+kw. I później sobie wszystko zakodujecie ja chętnie bym pomógł ale jestem z Wawy.

tapatalka

Zostaw komentarz:

• GrzesWroc
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez gruto Zobacz wpis
    też się podpinam ....chętnie uruchomię ukryte rzeczy
    Niestety chętnego do pomocy nie ma we Wrocławiu

Zostaw komentarz:

• gruto
    odpowiedział(a)
    też się podpinam ....chętnie uruchomię ukryte rzeczy

Zostaw komentarz:

• GrzesWroc
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Ahiasz Zobacz wpis
    Czy ktoś we Wrocławiu pomoże przy włączeniu ściemniania LED-a przy włączonym kierunkowskazie. A może ktoś z Wrocławia lub okolic mógłby mi to zrobić za dobre zimne przysłowiowe piwko ?
    Podepnę się - też bym to ogarnął ch/lh też bym xenony wyłączył - dorzucę coś do piwka

Zostaw komentarz:

• Ahiasz
    odpowiedział(a)

Czy ktoś we Wrocławiu pomoże przy włączeniu ściemniania LED-a przy włączonym kierunkowskazie. A może ktoś z Wrocławia lub okolic mógłby mi to zrobić za dobre zimne przysłowiowe piwko ?

Zostaw komentarz:

• Gustaw78
    odpowiedział(a)
    Koledzy, czy ktoś już robiła jakieś modyfikacje - kodowania w octavii o3 po lifice
    Interesuje mnie co konkretnie da się zakodować.
    Nie znalazłem na forum takiej listy, więc będę wdzięczny za informacje co da się zakodować w O3 FL

dzięki!

Zostaw komentarz:

• adamson30
    odpowiedział(a)
    Gdzie na terenie slaska zrobie takie programowanie? I czy w roku 2016 je zrobie bo gdzies na niemieckiej stronie czytalem ze moze byc problem

Zostaw komentarz:

• Mastermindq
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez adamson30 Zobacz wpis
    Witam

Jestem przed zmiana lampek zwyklech na LED z rapida.
    Czytam wszystkie posty i mam troche metlik w glowie.

Moge prosic o skrypt zgodnie z doswiadczeniami klubowiczow - jakie najlepiej ustawic wartosci zeby Ledy swiecily przyzwicie i wszystko dzialalo jak powinno - najlepiej jak w fabrycznym rapidzie.

Bede wdzieczny za pomoc.

Pozdrawiam

Adam
    Jeśli mówisz o oświetleniu tablicy to ja mam na 40 i jest git. Chociaż nawet 100 nie daje tak mocno jak te latarki z allegro. 100 mam na CH/LH ustawione.

Zostaw komentarz:

• adamson30
    odpowiedział(a)
    Witam

Jestem przed zmiana lampek zwyklech na LED z rapida.
    Czytam wszystkie posty i mam troche metlik w glowie.

Moge prosic o skrypt zgodnie z doswiadczeniami klubowiczow - jakie najlepiej ustawic wartosci zeby Ledy swiecily przyzwicie i wszystko dzialalo jak powinno - najlepiej jak w fabrycznym rapidzie.

Bede wdzieczny za pomoc.

Pozdrawiam

Adam

Zostaw komentarz:

• opoj76
    odpowiedział(a)
    Przyszedł do mnie kabelek VCDS 16.8.4 - działa. Na poczatek HHC.

Zostaw komentarz:

• Mastermindq
    odpowiedział(a)
    Ok zrobione, trochę mi zeszło żeby zakumać, że najpierw trzeba odpowiednio ustawić funkcje dla C i D ale ostatecznie się udało. Dzięki za naprowadzenie. Teraz jest jasno kiedy potrzeba i przygaszone podczas jazdy.

Zostaw komentarz:

• Mastermindq
    odpowiedział(a)
    Najpewniej będzie to CD właśnie, wieczorem przetestuję i dam znać. dzięki.

Zostaw komentarz:

• miwiej
    odpowiedział(a)
    Popatrz na adaptacje dla podświetlenia rejestracji czyli Leuchte25KZL HA59 i wszystko będzie jasne.
    Dimmwert zawsze masz dla pary ab cd itd. Nie wiem w której co masz aktualnie.

Zostaw komentarz:

• Mastermindq
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez miwiej Zobacz wpis

Dodatkowo w drugiej parze funkcji dla CH/LH wpisałem 127, dzięki temu jak podchodzimy do bagażnika mamy jaśniej by w nic nie wdepnąć
    Kolego mógłbyś podać opis tej funkcji?

Wczoraj zmieniłem ledy na ori od rapida bo poprzednie mi się po 3 latach poprzepalały.

Zostaw komentarz:

• miwiej
    odpowiedział(a)
    Ja ustawilem na 30 i tak jest wystarczająco by podswietlić ale nie ciagnać za sobą łuny światła i uprzykrzać życie tym z tyłu
    Dodatkowo w drugiej parze funkcji dla CH/LH wpisałem 127, dzięki temu jak podchodzimy do bagażnika mamy jaśniej by w nic nie wdepnąć

Taptap XZ3C

Zostaw komentarz:

• OzA
    odpowiedział(a)
    127 to max napięcie, 000 to brak napięcia. U mnie poniżej wartości 25 przestają świecić więc ustaw 25 i sprawdź czy Ci odpowiada

Zostaw komentarz:

• B_A_R_T
    odpowiedział(a)
    A nie da się % przyciemnić? Jakie wartości ustawić by było ciemniej?

Zostaw komentarz:

• rrobert
    odpowiedział(a)
    odpowiada napięciu na wyjściu bordnez. 127 to 12V im mniej tym niższe napięcie na danym wyjściu

Zostaw komentarz:

• B_A_R_T
    odpowiedział(a)
    Zakupiłem oryginalne lampki do tablicy LED i dziś zabrałem się za kodowanie zgodnie z opisem:

Jako początkujący użytkownik VCDS moje pytanie brzmi co to za wartość 127 wpisywana zamiast 100 w Leuchte25KZL HA59 przyciemniania AB 25 ???
    Czy ta wartość odpowiada za rozjaśnianie lub ściemnianie? Jeśli tak jaka wartość ściemnia < czy > 100 ???

Zostaw komentarz:

• multimax
    odpowiedział(a)
    Używał już ktoś ( lub zamówił) 16.8.4 a ali za 29$ (pod koniec roku się pokazał) ?

Zostaw komentarz:

Pracuję...