triki sztuczki porady, tips and tricks

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• mikelt
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Pulp Zobacz wpis
    i tu jeszcze ciekawostka prowadzący twierdzi, że po zakodowaniu auta jako od producenta audi (domyślnie jest od skoda/VW) jest więcej mocy.... jutro to sprawdzę
    No i jak tam, sprawdziłeś? Przybyło mocy?

Zostaw komentarz:

• lonzek
    odpowiedział(a)
    Hej
    Dysponuje kabelkiem VCDS we Wrocławiu? Chciałbym aktywować kilka funkcji w mojej Octavce:
    - wyłączyć Start-Stop
    - Obniżanie lusterek przy cofaniu
    - Włączyć wyświetlanie pozostałej ilości paliwa w baku
    - Staging

Ktoś byłby skłonny się tego podjąć? Jaki byłby koszt?
    Pozdrowionka.

Zostaw komentarz:

• Pulp
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Mastermindq Zobacz wpis

Ja tam wole jak jest w standardzie. A niebieskie pozycyjne to żarówka LED. Też tak miałem ale zmieniłem na ciepłe LED bo mnie ten niebieski irytował i teraz mam dzienną biel
    w superbie to chyba jest w standardzie

Zostaw komentarz:

• Pulp
    odpowiedział(a)
    i tu jeszcze ciekawostka prowadzący twierdzi, że po zakodowaniu auta jako od producenta audi (domyślnie jest od skoda/VW) jest więcej mocy.... jutro to sprawdzę

Zostaw komentarz:

• Mastermindq
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Pulp Zobacz wpis
    czy ktoś już próbował tego kodowania
    https://www.youtube.com/watch?v=zEoiIUeG5RM (po germańsku niestety, ale kodowanie można zrozumieć
    LEDy jako dzienne zakodowane z pozycyjnymi
    pytanie jak uzyskał niebieskie światłom pozycyjnych, u siebie mam żółte, zmienione na LED?
    Ja tam wole jak jest w standardzie. A niebieskie pozycyjne to żarówka LED. Też tak miałem ale zmieniłem na ciepłe LED bo mnie ten niebieski irytował i teraz mam dzienną biel

Zostaw komentarz:

• Pulp
    odpowiedział(a)
    czy ktoś już próbował tego kodowania
    https://www.youtube.com/watch?v=zEoiIUeG5RM (po germańsku niestety, ale kodowanie można zrozumieć
    LEDy jako dzienne zakodowane z pozycyjnymi
    pytanie jak uzyskał niebieskie światłom pozycyjnych, u siebie mam żółte, zmienione na LED?
    Ostatnio edytowany przez Pulp; 5319.

Zostaw komentarz:

• Filu
    odpowiedział(a)
    Witam. Jestem nowy na forum i mam problem odnośnie vim czyli oglądania video podczas jazdy. Nie mogę wysylac wiadomoaci do Enriquez aby skontaktować się z nim w tej sprawie. pomoże ktos? Chyba ze ktos inny w okolicy Piotrkowa Trybunalskiego?

Zostaw komentarz:

• Pulp
    odpowiedział(a)
    a takie pytanie - da się ustawić intensywniejsze świecenie LEDów z przodu, ten cienki pasek wydaje mi się mało widoczny..

Zostaw komentarz:

• xcex
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Gustaw78 Zobacz wpis
    w którym ASO robili?
    Lellek Gliwice , ul. Portowa 2

Zostaw komentarz:

• Gustaw78
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez xcex Zobacz wpis
    a za drugim im powiedziałem zeby sobie jaj nie robili bo to jest niebezpieczne na drodze, i wkoncu podniesli odpowiednio i teraz jest dobrze .
    w którym ASO robili?

Zostaw komentarz:

• xcex
    odpowiedział(a)
    Czy da się jakoś podnieść światła FULL LED za pomocą VCds, zeby świeciły wyżej?
    Byłem w ASO i mówiłem im, że świecą bardzo, bardzo nisko i że momentami to aż niebezpieczne, ale mnie olali i powiedzieli, ze jest dobrze i wszystko zgodne.
    Nie zgadzam się co mówią w serwisie. Świecą zbyt nisko

U mnie dopiero za drugim razem w ASO zadziałało , za pierwszym mnie olali , a za drugim im powiedziałem zeby sobie jaj nie robili bo to jest niebezpieczne na drodze, i wkoncu podniesli odpowiednio i teraz jest dobrze .

Zostaw komentarz:

• spj
    odpowiedział(a)
    znaleźć nie mogę ;(
    Przecież znalazłeś http://forum.octaviaclub.pl/forum/oc...94#post2617794

Zapytaj tam w temacie kogoś kto sobie z tym poradził.

Zostaw komentarz:

• Gustaw78
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez spj Zobacz wpis
    poszukaj na forum gdzieś ktoś o tym pisał.
    znaleźć nie mogę ;(

Zostaw komentarz:

• spj
    odpowiedział(a)
    Da się, poszukaj na forum gdzieś ktoś o tym pisał.

Zostaw komentarz:

• Gustaw78
    odpowiedział(a)
    Czy da się jakoś podnieść światła FULL LED za pomocą VCds, zeby świeciły wyżej?
    Byłem w ASO i mówiłem im, że świecą bardzo, bardzo nisko i że momentami to aż niebezpieczne, ale mnie olali i powiedzieli, ze jest dobrze i wszystko zgodne.
    Nie zgadzam się co mówią w serwisie. Świecą zbyt nisko

Zostaw komentarz:

• mktr1
    odpowiedział(a)
    Spec od kodowania potrzebny. O III RS FL.
    DOLNOŚLĄSKIE.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Zostaw komentarz:

• spj
    odpowiedział(a)
    Gustaw78
    W tym temacie wpisujemy tylko sprawdzone kodowania przepisy. Proszę tutaj nie zadawać pytań - tylko gotowe kodowania wstawiamy (sprawdzone). Odznaczajmy modyfikacje poprzez pogrubienie - dla lepszej przejrzystości. KAŻDY MODYFIKACJE ROBI NA WŁASNĄ ODPOWIEDZIALNOŚĆ!!!! *Doświetlenie tyłu auta przez światła

Zostaw komentarz:

• Gustaw78
    odpowiedział(a)
    Koledzy czy znajdzie się ktoś kto powie co można (może jest jakaś lista/spis) zakodować w Octavii 3 po lifcie?
    Mam wersję wersja Ambition + Pakiet amazing

Zostaw komentarz:

• Angel
    odpowiedział(a)
    problem rozwiązany. Wszystko zrobione jak należy. Po godzinie od zamknięcia octavii problem ustąpił,

Zostaw komentarz:

• Angel
    odpowiedział(a)
    Cześć. Wymieniłem lampy tylne na led. Przekodowałem zgodnie z tym OEL led rear lights https://www.briskoda.net/forums/topi...omment-4377159 .
    Wywala mi błąd żarówek postojowych z tyłu. Czy o czymś zapomniałem??? Oczywiście wszystko świeci jak powinno.

Zostaw komentarz:

• Lukas345
    odpowiedział(a)

Sprawdź ustawienia w radiu, u mnie to było chyba to.
    Zresetowalem ustawienia w menu car odnośnie wycieraczek, dalej to samo. Wczoraj na chwilę pomogło a dziś jak uruchomiłem auto to znów wycieraczki w ruch i tryb manualny. Chyba że masz na myśli jeszcze jakieś inne ustawienia?

Zostaw komentarz:

• Mastermindq
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Lukas345 Zobacz wpis

Ogarnąłeś to ? Ja u siebie dokładnie to samo zaobserwowałem. Nie działają inteligentne wycieraczki tylko same czasowe.
    PLS help
    Sprawdź ustawienia w radiu, u mnie to było chyba to.

Zostaw komentarz:

• Lukas345
    odpowiedział(a)
    Pisałem kilka postów wyżej o problemie z wycieraczkami. Wczoraj przywróciłem pierwotne kodowanie czujnika, bez efektu.

Wychodzi na to że przekodowałem sobie wycieraczki z inteligentnych na czasowe. Jak to możliwe?
    Ogarnąłeś to ? Ja u siebie dokładnie to samo zaobserwowałem. Nie działają inteligentne wycieraczki tylko same czasowe.
    PLS help

Zostaw komentarz:

• Mastermindq
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez bl Zobacz wpis

no way az chyba sprawdze u siebie bo jesli tak jest to "ksiegowy mistrzuniu"
    Raczej optymalizacja produkcji, robisz jedną część zamiast trzech - w Seacie jest to samo

Zostaw komentarz:

• Langusta
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez bl Zobacz wpis

no way az chyba sprawdze u siebie bo jesli tak jest to "ksiegowy mistrzuniu"
    Daj znać jak wyjdzie zmiana

Zostaw komentarz:

Pracuję...