triki sztuczki porady, tips and tricks
Zwiń
X
-
Chcę wymienić lusterko na samościemniające się + aktywować asystenta świateł. Octavia III z 2014 roku. I pytanie do was:
1. Czy takie lusterko będzie ok:
http://allegro.pl/lusterko-fotochrom...565072780.html
2. Według info z ASO po nr vin mam zamontowany czujnik 5Q0955547A (chociaż jak patrzę na na niego, to nie widzę tych oczek ), czyli chyba jest ok.
3. Włącznik świateł:
http://allegro.pl/skoda-octavia-iii-3-wlacznik-modul-swiatel-kokpit-i6626426318.html lub http://allegro.pl/skoda-rapid-wlacznik-swiatel-5e0941431n-i6615660937.html ???
To by wystarczyło + kodowanie?
Jest może ktoś z Warszawy, kto potrafiłby to zakodować + CH/LH, LEDy w podświetleniu tablicy rejestracyjnej oraz HHC jeżeli się da.?
Dzięki za pomoc
Zostaw komentarz:
-
-
Pisałem kilka postów wyżej o problemie z wycieraczkami. Wczoraj przywróciłem pierwotne kodowanie czujnika, bez efektu.
Wychodzi na to że przekodowałem sobie wycieraczki z inteligentnych na czasowe. Jak to możliwe?
Zostaw komentarz:
-
-
vcp ustawi fabryczną konfig
ale można się pobawić ale to czas
dla porównania zmiana konfiguracji h4- xenon
vcds ok 45 min
vcp - max 5 min
każdy "kabelek" ma inne zalety i wady. na plus vcp to zawsze robi kopie danych przed zmianą i to wygrywa jak dla mnie
pewnie kto widział vcp potwierdzi to
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez krzyzakpEnriquez, podzieliłbys sie szczegołami co do odkrecenia? Da rade na tym samym kablu czy trzeba dorwac działajacy poprawnie i nim to odkrecic? Bede wdzieczny za szczegoly czy tu czy na pw
Przepis widziałem gdzieś na briskoda.
Zostaw komentarz:
-
-
@GrzesWroc,
Zapraszam na spoty http://www.facebook.com/skodadolnyslask/ coś wymyślimy
Albo podejdź do mnie
Zostaw komentarz:
-
-
Enriquez, podzieliłbys sie szczegołami co do odkrecenia? Da rade na tym samym kablu czy trzeba dorwac działajacy poprawnie i nim to odkrecic? Bede wdzieczny za szczegoly czy tu czy na pw
Zostaw komentarz:
-
-
Koledzy zakodowałem sobie zamykanie szyb w deszczu, funkcja działa bez zarzutu ale pojawił się problem z działaniem wycieraczek w trybie "inteligentnym". Nie reaguje na większy deszcz a jak przestaje padać to jeździ na sucho. Mam wrażenie że przełącznik nad wajchą, ten do regulowania czułości, służy teraz do ustawienia interwału. Nic więcej.
Kodowanie zmienione z 02805D na 06885D.
Czy ktoś spotkał się z takimi objawami?
Zostaw komentarz:
-
-
Panowie czy ktoś z Wrocka albo okolic przekodował by mi przy CH/LH xenon na ledy albo przeciwmgielne? Jestem noga w temacie....
Zostaw komentarz:
-
-
krzyzakp, ano taki kiedyś bug został wypuszczony w pirackich kablach. Ale jest to do odkręcenia.
Zostaw komentarz:
-
-
acc, mam tylko podejrzenie ze przy MY15 15.7 daje ciała - mianowicie po zabawie nim, apre opcji w Columbusie mam niedostepnych i ciul wie czemu.. Chocby przełaczenie ESP z columbusaDobrze ze mam przycisk i nim moge sobie przestawiac, nie mniej wkurza troche.
Zostaw komentarz:
-
-
Co do VCDS to te wszystkie podstawowe rzeczy bez problemu ustawisz, ja je w O3 MY16 ustawiałem na kabelku 12.12.3. Kwestia tylko taka że jedna czy dwie opcje były bez opisu w programie (trzeba było zaznaczyć bit któryś tam w bajcie tym i tym). To nie jest tak że nie zadziała w ogóle.
Zostaw komentarz:
-
-
Dzieki za info zwrotne LEMUR,
Czyli w skrócie trochę dałem ciała z tym kabelkiem
Mam tez prywatnie Superb z 2011 to może tam sie przyda ?
Tak czy innaczej jestem mobilny i dość często jestem w trasie więc jak ktos byłby mi w stanie pomóc byłbym wdzięczny - oczywiście browar na wjazd
Zostaw komentarz:
-
-
Robmos
Do wersji MY2015.5 i MY2016 MQB obsługuje kabelek od wersji 15.7.4 a najlepiej już załatwiać 16.8
na briskodzie masz sprawdzone i przetestowane modyfikacje VCDSem
Zostaw komentarz:
-
-
Witam.
Jeżeli jest ktos z Łodzi i okolic i pomoże mi ogarnąć VCDS to bede wdzięczny - chodzi o rożne odblokowanie funkcji jak CH/LH i inne możliwe - mam O3 z 2016.
To auto służbowe więc za bardzo nie chciałbym czegoś sam sknocić na początku
Mam swój kabelek z softem podobno 15.7.1 - jeszcze ciepły z Ali .
Z gory dziękuje za pomoc
Zostaw komentarz:
-
-
Pytanie,
Co ma wpływ na połączenie z CarPlay bezprzewodowo, jest taka możliwość?
Czy tylko poprzez kabelek via USB czy jest możliwość transferu via BT - do tego konieczna jest aktywna obsługa głosowa? Może coś innego? Czy nie ma takiej możliwości
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez grzeg55Dwa pytania:
1. czy po zakodowaniu nowych funkcji (np. oświetlenie leave home, doświetlanie zakrętów) aktywuje się możliwość sterowania i ustawień z radia ( BOLERO)?
2. Czy w miejsce lusterka wewnętrznego mżzna założyć takie samościemniające się? Będzie pasować?
Octavia 2014
Zostaw komentarz:
-
-
grzeg55, jest cała lista rzeczy ktore mozna aktywowac, do tego np na stemei.de poczytaj.
Co do pierwszego - w kodowaniu CL/LH jest tez krok do wlaczenia sterowania tym w nawigacji, stad sie takie opcje pojawiaja.
Zostaw komentarz:
-
-
ad 1 - nie wiem jak te funkcje, bo je akurat miałem fabrycznie, ale aktywowałem np opuszczanie lusterka prawego przy cofaniu i pojawiło mi się to w Bolero. Inna sprawa że po dniu wyłączyłem to
Zostaw komentarz:
-
-
Dwa pytania:
1. czy po zakodowaniu nowych funkcji (np. oświetlenie leave home, doświetlanie zakrętów) aktywuje się możliwość sterowania i ustawień z radia ( BOLERO)?
2. Czy w miejsce lusterka wewnętrznego mżzna założyć takie samościemniające się? Będzie pasować?
Octavia 2014
Zostaw komentarz:
-
-
Witam Panowie,
jest ktoś z Płocka, okolic lub z Łodzi kto mógłby odblokować co tylko się da w mojej O3 ?
Zostaw komentarz:
-
-
kkk, a co Ci nie dziala? zapisujesz kazda wartosc? Obstawiam ze chodzi o CH/LH by NIE uzywaly ksenona, tak?
Zostaw komentarz:
-
-
zmiana CH/LH na same ledy
próbuje zakodowac i gdzieś popełniam błąd
Wybierz STG 09 (zasilanie pojazdu)
Uprawnienia dostępu STG -> Funkcja 16
Wpisz kod odblokowujący 31347
Regulacja STG -> Funkcja 10
(8) Funkcja C6 -Leuchte6ABL LC5-light
Wartość kontrolna: Coming Home Leaving Home lub aktywne
(10) -Leuchte6ABL LC5-ściemnianie CD 6 Wybierz