triki sztuczki porady, tips and tricks

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• tomiss
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez PeRioD
    Masz wentyle z nadajnikami? U przy 0.2 bara wywaliło komunikat.
    W O3 nie ma już wentyli z czujnikami tylko TPM korzysta z ABS.

Zostaw komentarz:

• PeRioD
    odpowiedział(a)
    Masz wentyle z nadajnikami? U przy 0.2 bara wywaliło komunikat.

Zostaw komentarz:

• kropi
    odpowiedział(a)
    U mnie czujnik zareagowal na 0.5 bara, ale trudno mi powiedzieć po jakim dystansie.

Zostaw komentarz:

• tomiss
    odpowiedział(a)
    Mam pytanko. Jak powinien działać TPM ? Tzn. ile musi się obniżyć ciśnienie w kole aby pokazało błąd ?
    Pytam ponieważ właczyłem ten system w swojej O3, wszystkie kodowania przyjęła z powodzeniem , odpowiednie menu w radiu się pokazało czyli teoretycznie wszystko jest OK, ale ostatnio testowałem i na 1 z kół obniżyłem ciśnienie o ok. 1 bar ale niestety nic mi się nie wyświetliło żaden błąd, przejechałem ok. 1-2 km.
    Czy u was jest podobnie , czy może coś jednak nie do końca prawidło zakodowałem ?

Zostaw komentarz:

• zeemo
    odpowiedział(a)
    również się podłączę pod temat - jest ktoś może ze Szczecina, co by pomodził w moim szkodniku O3?

Zostaw komentarz:

• Trancer
    odpowiedział(a)
    Ja również mogę pomóc, pisz na priv jakby co.

Zostaw komentarz:

• pio900
    odpowiedział(a)
    Ja mogę pomóc. Napisz na prv lub wpadnij na spota warszawskiego. Co do modów i pogłosek o utracie gwarancji zrobiłem przegląd po 30tyś.w aso i na moje mody nic złego nie powiedział. Pokodowałem soporo także nikt tego nie sprawdził. Oczywiście jak będzie zgłoszenie reklamacyjne to pewnie zaczną się śledztwa :? .

Zostaw komentarz:

• Enriquez
    odpowiedział(a)
    jak zechce to może wykryć, ale to nie takie hop-siup z punktu widzenia ASO - trzeba ściągnąć oryginalne kodowanie z serwera VW i porównać z tym co jest i na dodatek przeanalizować dlaczego tak jest - więc nikt tego nie robi. Co innego, jakbyś uszkodził silnik i kwalifikowałby się do wymiany - Twoje kodowania na pewno zostałyby sprawdzone :diabelski_usmiech

Zostaw komentarz:

• feels3
    odpowiedział(a)
    Panowie, czy ktos z osob ogarniajacych mody w O3 mieszka czasem w Warszawie i podjal by sie malego moda w moim aucie? Chodzi o predkosc dmuchawy w trybie auto, irytujacy detal

I tak z ciekawosci, ASO moze wykryc ze ktos dlubal w aucie przy sofcie? Auto ciagle na gwarancji..

Zostaw komentarz:

• georgg
    odpowiedział(a)
    Leniwiec, wklej autoscan tutaj: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...highlight=vcds

Zostaw komentarz:

• Leniwiec
    odpowiedział(a)
    maol72, wydaje mi się, że Car-Net to "połączenie" auta z siecią.
    SmartGate to połączenie auta z telefonem, za pomocą WiFi, by przesłać jego parametry do dalszej analizy. Tak to wygląda w przypadku Fabii.

[ Dodano: Sro 26 Lis, 14 12:05 ]
    Deczko zmieniając temat to zakupiłem ostatnio VCDSa. Fajna sprawa, jakieś drobiazgi sobie włączyłem puki co :szeroki_usmiech
    Ale zmierzam do tego, że na dzień dobry znalazł mi jakieś dwa błędy - jeden związany z silnikiem i jeden chyba z radiem. Może ktoś pomóc to rozszyfrować? Jest jakiś temat na forum poświęcony tego typu sprawom? Bo nie mogę znaleźć.
    A nie chcę zaśmiecać wątku logami, bo jeszcze dostanę owocka :twisted:

Zostaw komentarz:

• maol72
    odpowiedział(a)
    ... to co coś jak "Car-Net" z nowego Passata???
    np: http://youtu.be/PlraNCkcR34

Zostaw komentarz:

• greg505
    odpowiedział(a)
    "Drugą nowością jest system Smart Gate. Za pośrednictwem WiFi łączy się z telefonem i przesyła dane dotyczące jazdy: spalanie, telemetria, prędkości maks, siły przeciążenia itd. Później dzięki specjalnym aplikacjom możemy przeglądać dane na telefonie w trybie offline."

Zostaw komentarz:

• lockin
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez mkkowal
    Smart gate jest już dostępny w Octavi w cennikach ważnych od 4.11 (450zł)
    Na czym ma polegać dopłata ?
    To jakiś hardware (w sensie nowa wersja radia) czy tylko dodany soft do starego ?

Zostaw komentarz:

• maol72
    odpowiedział(a)
    Może ktoś z kolegów opisać/zaprezentować "Smarte gate"

Zostaw komentarz:

• mkkowal
    odpowiedział(a)
    Smart gate jest już dostępny w Octavi w cennikach ważnych od 4.11 (450zł)

Zostaw komentarz:

• pio900
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez tchomikt
    Witam,

Czy jest opcja włączenia obrazu z telefonu (nawigacja android) na ekranie na konsoli środkowej? (to chyba funkcja mirror się nazywa).
    Czy włączenie ściemniania LED-a przy włączonym kierunkowskazie nie powoduje utraty gwarancji? (auto w leasingu) - (czy ktoś z Olsztyna lub Wawy mógłby mi to włączyć?).
    Wpadnij dziś na spota do Warszawy o 20 to zrobimy.

Zostaw komentarz:

• Leniwiec
    odpowiedział(a)
    Czy jest opcja włączenia obrazu z telefonu (nawigacja android) na ekranie na konsoli środkowej? (to chyba funkcja mirror się nazywa).
    W kilku artykułach jest mowa, że od listopada będzie i MirrorLink i SmartGate w autach innych niż Fabia.
    Prawdopodobnie MirrorLink będzie w Yeti, więc pewnie i w Octavii. Puki co jest mowa jest o Bolero i Amundsenie, ale byłoby co najmniej dziwne, gdyby i Columbus tego nie dostał. Będzie to kolejna funkcjonalność radia i potrzebny będzie kabelek USB oraz aplikacje współpracujące z MirrorLink (nie będzie działać wszystko).
    Natomiast SmartGate już jest w czeskim konfiguratorze Octavii jako płatna opcja. Działa po WiFi.

Zostaw komentarz:

• adamusek
    odpowiedział(a)
    Witam,

Do mirroringu potrzebny jest odpowiedni hardware i kabelek USB do którego podłączamy telefon póki co zapomnij ew możesz kupić Fabię 3

Zostaw komentarz:

• Festexx
    odpowiedział(a)
    Witam,

Czy włączenie ściemniania LED-a przy włączonym kierunkowskazie nie powoduje utraty gwarancji? (auto w leasingu) - (czy ktoś z Olsztyna lub Wawy mógłby mi to włączyć?).
    Jak ktoś się dopatrzy to może i tak będzie, ale co za problem przekodować z powrotem ?

Zostaw komentarz:

• Enriquez
    odpowiedział(a)
    odbiegając trochę od tematu - fajnie gościu w poniższym wątku wyjaśnił nomenklaturę adaptacji platformy MQB:

As per the image below, I am looking to activate the lower bumper lights at all times, rather than just when the bootlid/trunk is open. I'm hoping that there is enough detail in the attached screenshot, to work out the adaption/coding? The interesting part (I think) is the last sentence in...

Zostaw komentarz:

• tchomikt
    odpowiedział(a)
    Witam,

Zostaw komentarz:

• pyrak13
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez michalek1912
    Ma ktoś jakiś filmik pokazujący to przygasanie świateł dziennych podczas wrzucania kierunkowskazu?
    www.youtube.com/watch?v=HlbSWxMXM1Y

Zostaw komentarz:

• michalek1912
    odpowiedział(a)
    Ma ktoś jakiś filmik pokazujący to przygasanie świateł dziennych podczas wrzucania kierunkowskazu?

Zostaw komentarz:

• arekrsl1
    odpowiedział(a)
    mam pompę z końcówką A, dokładnie 5Q0907379A
    nie przyjmuje kodowania z opisów ani do wspomagania ruszania ani do kontroli ciśnienia w oponach

a czy komuś udało się zakodować dodatkowe przetarcie wycieraczkami po użyciu spryskiwacza na przedniej szybie ? na tylnej działa ale z przodu jakoś nie chce

Zostaw komentarz:

Pracuję...