Zamieszczone przez maol72
triki sztuczki porady, tips and tricks
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez LeniwiecChciałem też włączyć ściemnianie LEDów przy włączonym kierunku. Zrobiłem to wg instrukcji z forum briskody i efekt jest taki, że ściemnia dzienne LEDy tylko jak są same dzienne włączone. Jak włączone są światła mijania, to tego ściemnienia LEDów już nie ma.
Tak ma być? Czy może trzeba włączyć coś jeszcze?
- ściemnanie Ledów przy włączonym kierunku
- ilość paliwa do zatrankowania i inne. (ale moje autko z maja 2014)
Czekam na jakiś pierwszy deszcz, bo pokazało mi się w stylu "zamykanie na deszczu". Jutro zobacze w aucie :Bojesie: i cykne fotkę lub zrobie filmik z przyciemnianym Ledem przy kierunku.
Zobacz moje autko
Zostaw komentarz:
-
-
Przy włączonych światłach mijania ledy są już ściemnione i zapewne jest to ta sama wartość ściemnienia, którą Ty teraz ustawiłeś dla kierunkowskazów, więc nie będzie już efektu ściemnienia.
Zostaw komentarz:
-
-
Wczoraj co nie co nieśmiało próbowałem porzeźbić VCDSem przy swoim aucie, i mam w związku z tym kilka pytań do kolegów co bardziej obeznanych z tematem.
Na początek dobra wiadomość, to udało mi się opóźnić spryski reflektorów. Choć trochę naszukałem się odpowiedniej opcji :lol:
Kolejną rzeczą, którą chciałem włączyć, to ilość paliwa w baku.
Zrobiłem wszystko wg instrukcji:
Kod:Controller 17 (Instruments) 07 Coding Byte 10 Enable Bit 4
Czy ktoś się spotkał z czymś takim? Udało się komuś dodać to wskazanie do Maxi-dota?
Auto z początku 2013 roku, VCDS 12.12
Chciałem też włączyć ściemnianie LEDów przy włączonym kierunku. Zrobiłem to wg instrukcji z forum briskody i efekt jest taki, że ściemnia dzienne LEDy tylko jak są same dzienne włączone. Jak włączone są światła mijania, to tego ściemnienia LEDów już nie ma.
Tak ma być? Czy może trzeba włączyć coś jeszcze?
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez rrobertwitam
na briskoda znalazłem coś takiego jeszcze nie testowane - wyłączenie esp lub przełączenie w tryb sportowy
zmienić ostatni bajt w kodowaniu pompy abs
2: Activated / ASR off / ESC on
9: Activated / ASR off / ESC sport
6: Activated / ESC sport / ESC off
7: Activated / ASR off / ESC off
temat jest o TPM ale jest informacja od esp
potwierdzam kodowanie działa. Funkcje się uaktywniły , działa włączenie i wyłączanie ESC, do tej pory tylko ASR mogłem wyłączyć.
Nie ma u mnie zminy i nie sprawdziłem jeszcze jak to wygląda w praktyce podczas jazdy. Czy faktycznie tryb sport działa trochę później i czy faktycznie ESC można wyłączyć całkowicie. Myślę że jak będzie wiecej śnieguto będę miał okazję to sprawdzić.
Zostaw komentarz:
-
-
witam
na briskoda znalazłem coś takiego jeszcze nie testowane - wyłączenie esp lub przełączenie w tryb sportowy
zmienić ostatni bajt w kodowaniu pompy abs
2: Activated / ASR off / ESC on
9: Activated / ASR off / ESC sport
6: Activated / ESC sport / ESC off
7: Activated / ASR off / ESC off
temat jest o TPM ale jest informacja od esp
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez lubek241) dlaczego niezgodne z prawem? Rozjaśnij mi temat proszę.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez greg505Zamieszczone przez antekZamieszczone przez Pawelix
- Ledy tylne z przednimi na dziennych
- Staging
- CH/LH tylko LED
2# przy wlaczaniu zaplonu wskazowki obrotomierza i predkosciomierza wedruja do konca skali i z powrotem
3# comming home/leaving home tylko na ledach, a nie na xenonach
2) stage fajna sprawa polecam, chodź powiem ze serwis widzi to jako różnice w oprogramowaniu (mają zapisane na serwerze oryginalne oprogramowanie do każdego auta )
3) ja mam zamienione na przeciwmgielne żeby oszczędzić na zarnikach i tez serwis się pucowal.
Jak zapytałem o co im chodzi odpowiedź była prosta - kasa ! Robią takie rzeczy i zapisują na serwerze mody by w razie czego łatwo na nowo wgrać oprogramowanie.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez greg505Zamieszczone przez antekZamieszczone przez Pawelix
- Staging
- CH/LH tylko LED
2# przy wlaczaniu zaplonu wskazowki obrotomierza i predkosciomierza wedruja do konca skali i z powrotem
3# comming home/leaving home tylko na ledach, a nie na xenonachk
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez antekZamieszczone przez Pawelix
- Staging
- CH/LH tylko LED
3# comming home/leaving home tylko na ledach, a nie na xenonach
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez Pawelix
- Staging
- CH/LH tylko LED
Zostaw komentarz:
-
-
- Ściemnianie led przy kierunku
- Lusterko w dół przy wstecznym
- Staging
- Lap time
- CH/LH tylko LED
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez radzio69Przyjedź na najbliższy zlot do Pestki to ducker coś na to poradzi
Zostaw komentarz:
-
-
Przyjedź na najbliższy zlot do Pestki to ducker coś na to poradzi.
Zostaw komentarz:
-
-
Chodziło mi bardziej o bariery typu światla corner lub Coming/Leaving Home, itp
Zostaw komentarz:
-
-
Witajcie,
jestem tu nowy. Od kilku dni jestem posiadaczem Skody Octavia Ambition 1.4 TSI 103 kW z pakietem Amazing. Interesuje mnie, o co dodatkowo mogę ulepszyć moją skodzinę....
Kompletnie nie znam się na kodowaniu, jestem nowicjuszem. Będę wdzięczny za wskazówki, a także polecenia osób, które się na tym znają z WLKP.
Dzięki wielkie z góry za pomoc i sugestie.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez krzyzakptomiss, proste - podjedz na stacje benzynowa sobie, spusc z 0,5bara w ktoryms kole i przejedz sie pare km by sprawdzic czy wykryje.. jak nie, to kolejne 0,2-0,3bara...
Jak dobijezs do 1bara cisnienia w kole i po paru km nie wykryje, to... Chyba cos nie dziala jak powinno
Zostaw komentarz:
-
-
tomiss, proste - podjedz na stacje benzynowa sobie, spusc z 0,5bara w ktoryms kole i przejedz sie pare km by sprawdzic czy wykryje.. jak nie, to kolejne 0,2-0,3bara...
Jak dobijezs do 1bara cisnienia w kole i po paru km nie wykryje, to... Chyba cos nie dziala jak powinno
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez Enriqueztomiss, aby to zadziałało - najpierw, po zakodowaniu czy resecie - musisz trochę pojeździć z różnymi prędkościami, aby TPMS się skalibrował do aktualnego ciśnienia w kołach. U mnie zarówno w O2 jak i w S2 działa bezbłędnie - wychwytuje różnice rzędu 0,2 bar.
Zostaw komentarz:
-
-
tomiss, aby to zadziałało - najpierw, po zakodowaniu czy resecie - musisz trochę pojeździć z różnymi prędkościami, aby TPMS się skalibrował do aktualnego ciśnienia w kołach. U mnie zarówno w O2 jak i w S2 działa bezbłędnie - wychwytuje różnice rzędu 0,2 bar.
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: