triki sztuczki porady, tips and tricks
Zwiń
X
-
Nie masz się czym przejmować. Oni nawet tego nie zauważą... o ile się nie pochwalisz.
-
-
Ja mam pytanie z innej beczki. Czy serwisy bardzo się czepiają jak widzą zmiany w komputerze, przekodowałem sobie parę rzeczy i zastanawiam się czy serwis nie będzie się czepiał i groził utratą gwarancji :?: Auto serwisuję w krakowie może ma ktoś doświadczenie z serwisami tam i wie czy któryś jest "wyluzowany"
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez rrobertjak na razie nie ma takiej możliwości
Nawet w ASO tegonie zrobia?
Zostaw komentarz:
-
-
Orientuje się ktoś czy da rade odblokować funkcje wyboru profili jazdy w komputerze?
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez arekrsl1Z innej beczki, czy kody do security access (16) do różnych modułów w VCDS są gdzieś dostępne ? W manualu VCDSa pisze o jakichś "factory repair manual of your car" ale nigdzie tego nie ma.
W zasadzie na forach znalazłem tylko kod do modułów 09 i A5.
No dobra, a co tymi security access ? :roll:
Zostaw komentarz:
-
-
michalek1912, nie wiem jak G7, ale w O3 mozesz zlozyc lusterko kiedy chcesz - masz do tego opcje na pokretle od ustawiania lusterek - gorny lewy rog (gorny prawy to grzanie).
Nie sprawdzałem czy dziala przy kazdej predkosci, bo jakos nie czuje sie na silach by to robic np. jadac 140km/h autostrada
Zostaw komentarz:
-
-
Czy lusterka w G7 Highline mają możliwość składania podczas parkowania? Ewentualnie czy jest możliwość zakodowania tej funkcji o ile są to te same konstrukcje.
Zostaw komentarz:
-
-
Zrób tak kodowanie jak jest opisane w pierwszym poście tego tematu http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78908
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez bob_bestin Long Coding the latest 3 Bytes on my side was 004002 and I changed with 70C002
"
07 - Kodowanie wartości kopiowania (prąd kodowania) w polu (nowe zestawy znaków), a następnie zmienić ostatnich 6 cyfr następujących wartości: 30C202.
Które wartości są odpowiednie dla O3: 30C202 czy 70C002 ?
[ Dodano: Czw 05 Lut, 15 15:29 ]
Zamieszczone przez arekrsl1Po każdym, przeleci te 2-3 razy, a potem po kilku sekundach jeszcze raz.
U siebie zrobiłem zgodnie z : http://www.stemei.de/pages/coding/se...ortwischen.php i niestety nie zadziałało.
I jeszcze jedno pytanko, na filmiku widać że uaktywniła się dodatkowa opcja w radyjku, czy u ciebie też ?
Zostaw komentarz:
-
-
Po każdym, przeleci te 2-3 razy, a potem po kilku sekundach jeszcze raz.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez arekrsl1Mnie wg tego opisu działa tylko tył, przód nie działa ale nie wiem czy z powodu braku czujnika czy czegoś w kodowaniu.
Zostaw komentarz:
-
-
Mnie wg tego opisu działa tylko tył, przód nie działa ale nie wiem czy z powodu braku czujnika czy czegoś w kodowaniu.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez Enriquezmoim zdaniem tylko z LED
w przypadku żarówki ona zgaśnie całkowicie
polega to na tym, że LED jest zasilany 2x12 V i ściemnianie polega na odcięciu jednego 12Vjechał na dziennych żarówach i po włączeniu kierunku zgasła jedna żarówa.
I jeszcze jedno pytanko. Zakodowałem zgodnie z Briskoda "otarcie łez" i u mnie niestety nie zadziałało, ani przód ani tył. Czy możecie potwierdzić że w O3 to działa ?
I nie mam czujnika desczu ale to chyba nie jest problemem.
Zostaw komentarz:
-
-
Z innej beczki, czy kody do security access (16) do różnych modułów w VCDS są gdzieś dostępne ? W manualu VCDSa pisze o jakichś "factory repair manual of your car" ale nigdzie tego nie ma.
W zasadzie na forach znalazłem tylko kod do modułów 09 i A5.
Chciałem sobie spróbować zmienić temperaturę ostrzegania o gołoledzi bo przy obecnych ciepłych zimach te +4 stopnie to trochę za wysoko i praktycznie ciągle jest gołoledź 8). Gdzieś tam znalazłem ten parametr ale wymaga security access no i zima :roll: Podobnie zresztą przy próbie aktywacji HHC, do zmian w module ABS (3) też wymaga kodu.
Zostaw komentarz:
-
-
Jak zrobisz mniej niż 20 to zgaśnie całkiem. Ze względu na to, że na światłąch mijania ledy bezsensownie się ściemniały przy włączeniu kierunkowskazu to ja u siebie ustawiłem 30, czyli wartość na którą przechodzi Led po włączeniu świateł mijania. Jeżeli Ty chcesz, żeby na mijania też się ściemniały to ustaw sobie 0 i wtedy będą wyłączały się całkowicie, co będzie najbardziej widoczne.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez mariusz123aZamieszczone przez Fredy.PWPrzyciemnianie LED-ów miałem okazję wczoraj zaobserwować w Audi, które akurat przez jakiś czas jechało za mną - obserwowałem go w lusterku wstecznym. Na początku jechał na samych LED-ach i w momencie działania kierunkowskazu LED wyraźnie przygasł. Później zauważyłem, że włączył xenony i w tym momencie działanie kierunkowskazu nie powodowało już dodatkowego przyciemnienia LED-a.
Pzdr
Faktycznie, włączenie świateł mijania powoduje ściemnienie LEDów. Wcześniej tego nawet nie zauważyłem :lol:
Natomiast przy włączonych światłach mijania i kierunku LEDy ściemniają się jeszcze, w niewielkim stopniu, ale jednak. Jak znajdę chwilę, to zobaczę czy obniżenie wartości spowoduje wyraźniejsze ściemnienie LEDów przy włączonych światłach mijania.
Robiłem to wg instrukcji z briskoda.net, na stemei.de nie znalazłem czegoś podobnego
Kod:Controller 09 - Central Electronics 16 - Security Access - enter 31347 10 - Adaptations (16)Leuchte2SL VLB10-Lichtfunktion G 2 from "not active" to "Blinken links Hellphase" (18)Leuchte2SL VLB10-Dimmwert GH 2 from "0" to "25" (20 or less will disable the light bar during indicating) (19)Leuchte2SL VLB10-Dimming Direction GH 2 from "maximise" to "minimize" (16)Leuchte3SL VRB21-Lichtfunktion G 3 auf "not active" to "Blinken rechts Hellphase" (18)Leuchte3SL VRB21-Dimmwert GH 3 from "0" to "25" (20 or less will disable the light bar during indicating) (19)Leuchte3SL VRB21-Dimming Direction GH 3 from "maximise" to "minimize"
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez Fredy.PWPrzyciemnianie LED-ów miałem okazję wczoraj zaobserwować w Audi, które akurat przez jakiś czas jechało za mną - obserwowałem go w lusterku wstecznym. Na początku jechał na samych LED-ach i w momencie działania kierunkowskazu LED wyraźnie przygasł. Później zauważyłem, że włączył xenony i w tym momencie działanie kierunkowskazu nie powodowało już dodatkowego przyciemnienia LED-a.
Pzdr
Zostaw komentarz:
-
-
Przyciemnianie LED-ów miałem okazję wczoraj zaobserwować w Audi, które akurat przez jakiś czas jechało za mną - obserwowałem go w lusterku wstecznym. Na początku jechał na samych LED-ach i w momencie działania kierunkowskazu LED wyraźnie przygasł. Później zauważyłem, że włączył xenony i w tym momencie działanie kierunkowskazu nie powodowało już dodatkowego przyciemnienia LED-a.
Pzdr
Zostaw komentarz:
-
-
moim zdaniem tylko z LED
w przypadku żarówki ona zgaśnie całkowicie
polega to na tym, że LED jest zasilany 2x12 V i ściemnianie polega na odcięciu jednego 12V
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez mariusz123aPrzy włączonych światłach mijania ledy są już ściemnione i zapewne jest to ta sama wartość ściemnienia, którą Ty teraz ustawiłeś dla kierunkowskazów, więc nie będzie już efektu ściemnienia.
Czy wogóle taka kombinacja jest możliwa, czy ściemnianie działa tylko z LED ?
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: