mariusz123a, przy jakiej predkosci?
triki sztuczki porady, tips and tricks
Zwiń
X
-
Panowie, potrzebuje pomocy bo zglupialem.
Pekla mi szyba przednia od kamienia, ubezpieczyciel dzwonil, zadal kilka pytan i na podstawie odp dobrali szybe ktora zamowil lokalny serwis.
Moje auto nie ma czujnikow deszczu, taka odpowiedz dalem, bo taka konfiguracje auta posiadam.
Dostalem tel przed momentem z serwisu ze moja szyba (ta peknieta) ma czujnik deszczu i ze mi nie wymienia bo zamowili bez czujnika i lusterko nie pasuje.
Mniejsza juz o serwis, chodzi tylko o to ze wyglada na to ze moja szyba ma czujnik i ta instalacja juz jest w aucie, ale nie jest aktywna, bo ja sobie nie przypominam aby u mnie cokolwiek takiego dzialalo
Pytanie jest, czy mozna to jakos "wlaczyc" skoro instalacja w szybie jest (i w nowej bedzie) ?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez feels3Panowie, potrzebuje pomocy bo zglupialem.
Pekla mi szyba przednia od kamienia, ubezpieczyciel dzwonil, zadal kilka pytan i na podstawie odp dobrali szybe ktora zamowil lokalny serwis.
Moje auto nie ma czujnikow deszczu, taka odpowiedz dalem, bo taka konfiguracje auta posiadam.
Dostalem tel przed momentem z serwisu ze moja szyba (ta peknieta) ma czujnik deszczu i ze mi nie wymienia bo zamowili bez czujnika i lusterko nie pasuje.
Mniejsza juz o serwis, chodzi tylko o to ze wyglada na to ze moja szyba ma czujnik i ta instalacja juz jest w aucie, ale nie jest aktywna, bo ja sobie nie przypominam aby u mnie cokolwiek takiego dzialalo
Pytanie jest, czy mozna to jakos "wlaczyc" skoro instalacja w szybie jest (i w nowej bedzie) ?O III 4x4 2,0TDI Elegance+dynamic+amazing+GSM i inne
Poprzednia O II FL 2.0 TDI elegance + dynamic
Komentarz
-
-
czujnik deszczu
Panowie, niech ktoś kto robił pomoże.
Mam czujnik wilg, chce wymienić na deszczu/światła, nawet już go mam. Czy jest objęty ochroną? Czy po wymianie da się zakodować a jeśli tak to jak, przełącznik z AUTO i kawałek kabla mam, więc pytanie dotyczy zarówno parametrów dotyczących wycieraczek jak i AFL.była/jest O2FL 1.9 TDI BXE COMBI odMINTOWIANA
jest O3 1.6 TDI COMBI Ambition Amazing
Komentarz
-
-
Re: czujnik deszczu
Zamieszczone przez jeremy_bPanowie, niech ktoś kto robił pomoże.
Mam czujnik wilg, chce wymienić na deszczu/światła, nawet już go mam. Czy jest objęty ochroną? Czy po wymianie da się zakodować a jeśli tak to jak, przełącznik z AUTO i kawałek kabla mam, więc pytanie dotyczy zarówno parametrów dotyczących wycieraczek jak i AFL.Jeśli pomogłem - kliknij "pomógł" ! Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Tutaj możecie znaleźć ciekawy pomysł na oszczędzanie ksenonów:
Generalnie chodzi o to, aby "błyskanie" długimi odbywało się nie faktycznie długimi, tylko halogenami.
Dzięki temu, jak ktoś namiętnie błyska może oszczędzić życia dość dorgim jednak palnikom.
Cytat:
"Part A (disables the HID burners from igniting when flashing)
(5)-Leuchte6ABL LC5-Lichtfunktion B 6 from "Lichthupe General" to "not active"
(5)-Leuchte7ABL RB1-Lichtfunktion B 7 from "Lichthupe General" to "not active"
Part B (Assigns the second function to the fog lights to come on when flashing-first function is already set as fog lights)
Inner left (function 1) = (5)-Leuchte12NL LB45-Lichtfunktion B 12 from inactive to luchthupe General (Flash to pass)
Inner right (function 1) = (5)-Leuchte13NL RB5-Lichtfunktion B 13 from inactive to luchthupe General (Flash to pass)
Outer Left (function 1) = (5)-Leuchte8FL LB39-Lichtfunktion B 8 from Inactive to luchthupe General (Flash to pass)
Outer right (function 1) = (5)-Leuchte9FL RB2-Lichtfunktion B 9 from inactive to luchthupe General (Flash to pass)
Part C (Assigns the third function to the fog lights - this example is fogs as low beam but 18% brightness)
Inner left (function 2) = (9)-Leuchte12NL LB45-Lichtfunktion D 12 from inactive to ABBLENDLICHT links (Low beam left)
Brightness of inner left F2 = (10)-Leuchte12NL LB45-Dimmwert CD 10 - change to 18%
Inner right (function 2) = (9)-Leuchte13NL RB5-Lichtfunktion D 13 from inactive to ABBLENDLICHT rechts (Low beam right)
Brightness of inner right F2 = (10)-Leuchte13NL RB5-Dimmwert CD 13 - change to 18%
Outer left (function 2) = (9)-Leuchte8FL LB39-Lichtfunktion D8 – from Inactive to ABBLENDLICHT links (Low beam left)
Brightness of outer left F2 = (10)-Leuchte8FL LB39-Dimmwert CD 8 - change to 18%
Outer Right (function 2) = (9)-Leuchte9FL RB2-Lichtfunktion C 9 – from inactive to ABBLENDLICHT rechts (Low beam right)
Brightness of outer right F2 = (10)-Leuchte9FL RB2-Dimmwert CD 9 - change to 18%"Pozdrawiam
Marcin
Komentarz
-
-
RLS i przełącznik AUTO - jak zakodować
Panowie, pomóżcie w zakodowaniu VCDSem czujnika światła/deszczu i przełącznika z pozycją AUTO, bo nie mam helpa w VCDS i się wyłożyłem - inwencja przegrała z rozwagą.była/jest O2FL 1.9 TDI BXE COMBI odMINTOWIANA
Komentarz
-
-
RLS + AUTO
Ja to mam w ogóle bagno - vcds nie widzi czujnika... dokupiony na podstawie numeru, nie na pałę...
rrobert, jaki macie nr czujnika? Ja mam 5q0 955 547. Robiliście jakieś zmiany w kablach? - niby nie trzeba, a u mnie po podłączeniu zamiast czujnika wilgotności rls'a vcds w ogóle się z nim nie może skomunikować, nawet w celu pobrania info. \
Pomoże ktoś kodowaniem?była/jest O2FL 1.9 TDI BXE COMBI odMINTOWIANA
Komentarz
-
-
witam
więc zostało zmienione kodowanie centralnej elektryki
bajt 6 bit 1 i bajt 7 bit 5 - uaktywnienie czujnika deszczu i światła
potem ja to robiłem vcp i w dopasowaniu zmieniłem opcje - oświetlenia komfortowego i wycieraczek
adresy 0d04 wpisałem wartość 060A6A0A74
adresy 0d0c wpisałem wartość 010BC801
żadnych zmian w instalacji nie robiłem przy samym czujniku, jedynie dodany był przewód od wyłącznika świateł do centralnej elektryki
pin 2 wyłącznika do piny 16 we wtyczce 73 pinowej bliżej drzwi (wtyczka 73C)
czujnik taki 5q0 955 547A
jeżeli masz wersje vcds poniżej 14 to nie zakodujesz i nie połączysz się z czujnikiem
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rrobertjeżeli masz wersje vcds poniżej 14 to nie zakodujesz i nie połączysz się z czujnikiem
To pytania:
- kto
- kiedy
i
-yle
?
Hardware zrobię, interesuje mnie tylko soft.
[ Dodano: Pon 25 Maj, 15 17:44 ]
Kto z kolegów pomoże VCDS'em 14 zakodować RLS i przełącznik z AUTO w O3?
rrobert, jesteś w stanie pomóc w zakodowaniu?była/jest O2FL 1.9 TDI BXE COMBI odMINTOWIANA
Komentarz
-
-
Na samym początku jako, że to mój pierwszy post trzeba się przywitać
Artur z Łodzi, zamówiona Octavia III 1.4 TSI w kolorze blue race - już niedługo będzie
Udało mi się trafić fajny egzemplarz, w wersji Ambition z pakietem Amazing dodatkowo 3 ramienna skórzana kierownica z systemem obsługi telefonu
Niestety auto nie jest wyposażone w system składania lusterek... Ciężko się przestawić tym bardziej że mam to w Mondeo z 2004 roku. Pytanie więc - czy we wszystkich lusterkach Octavii 3 znajduje się silniczek składający lusterka i w przypadku braku pakietu można go zaprogramować, czy też moja Octavia jest pozbawiona tej możliwości ?
Pozdrawiam wszystkich serdecznie
Komentarz
-
-
Czy jest możliwość składania luterek z pilota. Ale mam tutaj na myśli składanie wg potrzeby, a nie zawsze. Teraz mam tak ustawione w radiu, że przy każdym zamknięciu samochodu pilotem automatycznie składają się lusterka. W sumie nie zawsze jest taka potrzeba i chciałbym mieć na to wpływ z poziomu pilota. Wiem, że można także użyć pokrętła w aucie, ale to już nie to samoOCTAVIA 3 ELEGANCE 2,0 TDI (150KM) DSG + AMAZING+ kiera trójramienna +AMUNDSEN.
Komentarz
-
Komentarz