no jak to jak, podłączy wężyk z napisem AZOT do koła :diabelski_usmiech
Felgi 18"
Zwiń
X
-
bo do lexusa nie pasuje nic innego pompować :lol:Zamieszczone przez mascotteok zgadza się pan Mieciu,ale dlaczego lexus w wysokich modelach zaleca pompownie kół azotem?superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
jeśli masz być spokojny i chcesz sobie napompować koła azotem i wydać dodatkowe 20 zł to nie problem, jest pewien plus pompowania kół azotem że opona nie flaczeje przy większych prędkościach itd. Tylko trzeba pamiętać że te koła też będzie trzeba dopompować więc bedziesz musiał udać się do wulkanizatora poczekać aż oponki ochłodną by ciśnienie zmierzyć i pompowanie, piszesz o nalocie na felgach ? jakich stalowych czy alum?Zamieszczone przez mascotteok zgadza się pan Mieciu,ale dlaczego lexus w wysokich modelach zaleca pompownie kół azotem?
na alumach nigdy nic nigdy nie zauważyłem a stalowe to wiadomo środki chemiczne zimą same niszczą te fele.Mastershine - Auto Detailing Studio
Komentarz
-
-
Witajcie,
Temat trochę odświeżę..
Przekonałem się do zakupu Octavki 1,4 , i zastanawiam się na kapciami do niej.
Podoba mi się pakiet sport look, w którym są koła 18" TURINI do opony 225/40/R18. W połączeniu z kolorem race blue będzie wyglądało miodnie. Ale czy tylko wyglądało i nie da rady tym jeździć?
Czy ktoś z Was jeździ z takimi kołami i może podzielić się opiniami? Jazda głównie po Warszawie + okolice i czasami dłuższa wycieczka nad morze dobrymi drogami.
Komentarz
-
-
No mam w sumie 4 komplety 18" - w skodzie i we fiacie (w tym te turini na zimę). Jeździ się jako tako - lepiej by było na 19", no ale skoro nie ma...Zamieszczone przez chomiczastyCzy ktoś z Was jeździ z takimi kołami i może podzielić się opiniami? Jazda głównie po Warszawie + okolice i czasami dłuższa wycieczka nad morze dobrymi drogami.
Poważnie - BEZ WAHANIA założyłbym do mojej octavii 19".
"k..., aleś pan tu bestię postawił"
Komentarz
-
-
maro rs, ale tu chodzi o CHPA a nie CHHB więc nie szalej z 19
chomiczasty,
bez problemu wrzucaj 18 cali
będziesz zadowolony
nie mam najmniejszego problemu (włącznie z zawieszeniem koni street i h&r)Zamieszczone przez chomiczastyCzy ktoś z Was jeździ z takimi kołami i może podzielić się opiniami? Jazda głównie po Warszawie + okolice i czasami dłuższa wycieczka nad morze dobrymi drogami.
CAXA czyli 122hp a CHPA 140hpkliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
Komentarz
-
-
Jeździłem O3 na 17" i 18".
Różnica na warszawskich drogach jest bardzo duża!!!
17" jest twardo ale 18" jest nie do zaakceptowania - chyba, że ktoś lubi jeździć tempem żółwia
Na autostradach - owszem - nie ma żadnego znaczenia tzn. szerokość opony 225 jest taka sama.
Przewaga 18" jest jedna - tylko i wyłącznie wygląd. Jeśli samochód ma być gadżetem - 18". Jeśli ma być środkiem transportu bez względu gdzie chcemy jechać - 17" jest zdecydowanie lepszym wyborem!
Komentarz
-
-
Mam u siebie 18 , przejechałem na nich 26 tys i wiecie co wam powiem - drugi raz już bym 18 nie zamówił
twardo a efektu poza wizualnym to nie ma żadnego. jeszcze cały czas wydaje mi się że zawieszenie tłucze
co do pompowania kół azotem to polecam gorąco szczególnie przy czujnikach w kołach. powietrze potrafi tak zmienić ciśnienie że przy skokach temperatury cały czas świecił kapeć. od czasu azotu święty spokój :lol:
Komentarz
-
-
Ehh Panowie, to żeście pomogli
Super vs Panieićpanfch. i weź tu człowieku bądź mądry. Ja bardzo chętnie bym sprawdził zarówno 18" jak i 17".. Tylko nie bardzo mam gdzie i jak bo w salonach tylko balony są.
Mój brat ma, co prawda w Leonie 1,8 225/40/18 i jest bardzo zadowolony, a styl jazdy ma raczej agresywny. Z czego może wynikać ta różnica w postrzeganiu jakości?
LUKI, tak mówię o Octavii 1,4 z zawieszeniem seryjnym
Komentarz
-
-
Chyba jednak zostanę z 18stkami. Jak nie teraz to kiedy
A tak to będę się cały czas walcował, że może nie byłoby tak źle.
Set up wygląda dobrze. Czekam na cenę i zamawiam
W salonie powiedzieli, że trzeba czekać 3msc. Faktycznie taki długi czas oczekiwania?
Najwyżej będę płakał, sprzedam nerkę, pogonię 18stki i kupię balony
Komentarz
-
-
Dobrze myślisz.
Ja nastawiałem się, że na 18" będzie ciężko z komfortem a tymczasem na zimowych Pirelli Sottozero3 mam taki sam komfort jak na 16" 205/55 Turanzach z ciśnieniem 2.3-2.5 bara we wcześniejszym Golfie 6.Octavia 3 Liftback 1.8 TSI Elegance, Biel Candy + Amazing + Dynamic + Sport Look + 18" Turini Black + Sunset + Mode Selection etc... ---> Zobacz tutaj
Komentarz
-

Komentarz