no jak to jak, podłączy wężyk z napisem AZOT do koła :diabelski_usmiech
Felgi 18"
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez mascotteok zgadza się pan Mieciu,ale dlaczego lexus w wysokich modelach zaleca pompownie kół azotem?superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mascotteok zgadza się pan Mieciu,ale dlaczego lexus w wysokich modelach zaleca pompownie kół azotem?
na alumach nigdy nic nigdy nie zauważyłem a stalowe to wiadomo środki chemiczne zimą same niszczą te fele.Mastershine - Auto Detailing Studio
Komentarz
-
-
Witajcie,
Temat trochę odświeżę..
Przekonałem się do zakupu Octavki 1,4 , i zastanawiam się na kapciami do niej.
Podoba mi się pakiet sport look, w którym są koła 18" TURINI do opony 225/40/R18. W połączeniu z kolorem race blue będzie wyglądało miodnie. Ale czy tylko wyglądało i nie da rady tym jeździć?
Czy ktoś z Was jeździ z takimi kołami i może podzielić się opiniami? Jazda głównie po Warszawie + okolice i czasami dłuższa wycieczka nad morze dobrymi drogami.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez chomiczastyCzy ktoś z Was jeździ z takimi kołami i może podzielić się opiniami? Jazda głównie po Warszawie + okolice i czasami dłuższa wycieczka nad morze dobrymi drogami."k..., aleś pan tu bestię postawił"
Komentarz
-
-
maro rs, ale tu chodzi o CHPA a nie CHHB więc nie szalej z 19
chomiczasty,
bez problemu wrzucaj 18 cali
będziesz zadowolony
Zamieszczone przez chomiczastyCzy ktoś z Was jeździ z takimi kołami i może podzielić się opiniami? Jazda głównie po Warszawie + okolice i czasami dłuższa wycieczka nad morze dobrymi drogami.
CAXA czyli 122hp a CHPA 140hpkliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
Komentarz
-
-
Jeździłem O3 na 17" i 18".
Różnica na warszawskich drogach jest bardzo duża!!!
17" jest twardo ale 18" jest nie do zaakceptowania - chyba, że ktoś lubi jeździć tempem żółwia
Na autostradach - owszem - nie ma żadnego znaczenia tzn. szerokość opony 225 jest taka sama.
Przewaga 18" jest jedna - tylko i wyłącznie wygląd. Jeśli samochód ma być gadżetem - 18". Jeśli ma być środkiem transportu bez względu gdzie chcemy jechać - 17" jest zdecydowanie lepszym wyborem!
Komentarz
-
-
Mam u siebie 18 , przejechałem na nich 26 tys i wiecie co wam powiem - drugi raz już bym 18 nie zamówił twardo a efektu poza wizualnym to nie ma żadnego. jeszcze cały czas wydaje mi się że zawieszenie tłucze co do pompowania kół azotem to polecam gorąco szczególnie przy czujnikach w kołach. powietrze potrafi tak zmienić ciśnienie że przy skokach temperatury cały czas świecił kapeć. od czasu azotu święty spokój :lol:
Komentarz
-
-
Ehh Panowie, to żeście pomogli
Super vs Panieićpanfch. i weź tu człowieku bądź mądry. Ja bardzo chętnie bym sprawdził zarówno 18" jak i 17".. Tylko nie bardzo mam gdzie i jak bo w salonach tylko balony są.
Mój brat ma, co prawda w Leonie 1,8 225/40/18 i jest bardzo zadowolony, a styl jazdy ma raczej agresywny. Z czego może wynikać ta różnica w postrzeganiu jakości?
LUKI, tak mówię o Octavii 1,4 z zawieszeniem seryjnym
Komentarz
-
-
Chyba jednak zostanę z 18stkami. Jak nie teraz to kiedy
A tak to będę się cały czas walcował, że może nie byłoby tak źle.
Set up wygląda dobrze. Czekam na cenę i zamawiam W salonie powiedzieli, że trzeba czekać 3msc. Faktycznie taki długi czas oczekiwania?
Najwyżej będę płakał, sprzedam nerkę, pogonię 18stki i kupię balony
Komentarz
-
-
Dobrze myślisz.
Ja nastawiałem się, że na 18" będzie ciężko z komfortem a tymczasem na zimowych Pirelli Sottozero3 mam taki sam komfort jak na 16" 205/55 Turanzach z ciśnieniem 2.3-2.5 bara we wcześniejszym Golfie 6.Octavia 3 Liftback 1.8 TSI Elegance, Biel Candy + Amazing + Dynamic + Sport Look + 18" Turini Black + Sunset + Mode Selection etc... ---> Zobacz tutaj
Komentarz
-
Komentarz