Można dać w palnik na ciasnym rondzie.
retrofit HHC + XDS + TPM
Zwiń
X
-
Hehe, no nie wiem, ja to po prostu czuję. Na jeździe testowej rs, jak chyba nawet nie wiedziałem, że takie coś jest i jak działa, czułem, że auto zacieśnia zakręt tam, gdzie normalnie by wyjeżdzało na zewnątrz. A każdy jakieś tam porównanie z innymi autami ma."k..., aleś pan tu bestię postawił"
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Suchy.PL Zobacz wpisCo do xds mam pytanie bo znalazłem w necie info że można regulować jego siłę działania natomiast u mnie w adaptacjach pompy ABS nie ma takiej pozycji. Ktoś ma na to jakiś pomysł?
Dostęp bezpieczeństwa (40168/20103)
Adaptacje
Wybierz - Extended electronic differential lock
Wybierz jedną z opcji:
- Standard (domyślnie)
- Central
- Not activated
- Weak
- Strong
Pozdrawiam Zbigniew // OI FL __ OII FL // SIMPLY CLEVER
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Langusta Zobacz wpis
Dostosowanie aktywnego dyferencjału XDS Wybierz sterownik 03 (Elektronika hamulców)
Dostęp bezpieczeństwa (40168/20103)
Adaptacje
Wybierz - Extended electronic differential lock
Wybierz jedną z opcji:
- Standard (domyślnie)
- Central
- Not activated
- Weak
- Strong
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tadfi Zobacz wpisCzy może mi ktoś pomóc z TPM?
Zrobiłem prawie wszystko oprócz zmiany w long Coding z 004002 na 70C002. Wpisuję nowe wartości, końcówka ładnie zmienia się na 70C002. Zamykam, zatwierdzam, mrugają ikonki z ABS, ASR i coś tam jeszcze. Wychodzę z modułu 03 ABS. Wchodzę z powrotem a tam wszystko po staremu, czyli końcówka 004002. Próbowałem kilka razy, ale bez skutku. Pompa z końcówką R.
Ja tego nie zrobiłem w całym procesie, i funkcja w radio jest, kontrolka na zegarach też ale... po uruchomieniu auta miga i po chwili świeci na stałe. Nie mogę również użyć funkcji SET - dostaje komunikat że funkcja chwilowo niedostępna.
Czy to dlatego że nie zmieniłem tej wartości w kodowaniu ?
Komentarz
-
-
Witam kolegów, odgrzebuję stare zagadnienie, nie mogę poradzić sobie z HHC z swojej o3, czy ktoś byłby tak miły i napisał mi jak (na co dokładnie) muszę zmienić bajt25 ?
Dołączam foto. Z góry serdecznie dziękuję
bajt25--.jpg______
xxx
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bejo Zobacz wpisNa moje oko chyba powinno być 01100011 ale proszę o sprawdzenie. Dzięki.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rrobert Zobacz wpiswitam
HHC działa jak w o2 - asystent ruszania na wzniesieniu - włączony biegu do przodu auto na wzniesieniu w kierunku jazdy po zdjęciu nogi z pedału hamulca przez chwile utrzymywane jest ciśnienie w układzie hamulcowym pozwala na ruszenie bez stoczenia sie auta do tyłu.
co do XDS - jak ostro ruszy sie w zakręcie na mokrym to auto ciągnie i nie ma reakcji ASR czuć ze lepiej sie klei do drogi - to są moje odczucia.
TPM - w poniedziałek dalsze testy - testy dobyły się dzisiaj informacje w pierwszym poście
Czy ktoś robił kodowanie przy pompie w poniższej konfiguracji? Robi się analogicznie jak opisane w tym wątku?
Załączone pliki
Komentarz
-
Komentarz