Jaki czas oczekiwania na odbiór po produkcji

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• kecaj
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez marlej108
    Czyli auto kolegi amdp testowalo 28 osób? :P
    :shock: :?:

Zostaw komentarz:

• Maicroft
    odpowiedział(a)
    Impreze sobie urzadzili :lol:

VCDS przebieg z nowego licznika do 100km kasuje przeciez i to nie tylko w VAGu tak dziala.

Zostaw komentarz:

• marlej108
    odpowiedział(a)
    Czyli auto kolegi amdp testowalo 28 osób? :P

Zostaw komentarz:

• kecaj
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez amdp
    Zamieszczone przez elgato
    psotniq, a to jest odnotowywane w historii auta ? Też byłbym zdziwiony takim przebiegiem przy odbiorze. Ciekawe , co powie dealer.
    Dostałem odpowiedź od dealera. Większy przebieg jest efektem rozszerzonych testów jakości, przeprowadzonych w Mlada Bloleslav.
    Raz w tygodniu z partii produkcyjnej wybieranych jest kilka aut. Wsiadają za kierownice pracownicy, kierownicy, szefowie nie związani z produkcją ale specjalnie przeszkoleni. Auta wyjeżdżają na trasę od 40 do 150 km. Po powrocie kierowcy na specjalnych formularzach opisują swoje odczucia, spostrzeżenia i uwagi. Są one analizowane. Jak nie ma uwag co do jakości i bezpieczeństwa auta idą do klienta.
    68 km to typowe auto po takim objeździe

Zostaw komentarz:

• amdp
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez amdp
    psotniq, a to jest odnotowywane w historii auta ? Też byłbym zdziwiony takim przebiegiem przy odbiorze. Ciekawe , co powie dealer.
    Dostałem odpowiedź od dealera. Większy przebieg jest efektem rozszerzonych testów jakości, przeprowadzonych w Mlada Bloleslav.
    masz na mysli takie rozszerzone testy??? ;-)

https://www.youtube.com/watch?v=Yc4P6VdIPRE
    Wstydził by się łysy ch_j takie filmiki wstawiać na YOUTUBE. :twisted:

Co do testów, o których mowilem - dostane certyfikat z Mlada Boleslav

Zostaw komentarz:

• lubek24
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Lukii
    Zamieszczone przez amdp

Ha ha dobre. Idealnie wytrzymałe drzwi
    No teraz 99% przyszłych posiadaczy O3 drży. Polak przecież potrafi. :bow

Zostaw komentarz:

• Lukii
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez amdp

Ha ha dobre. Idealnie wytrzymałe drzwi

Zostaw komentarz:

• marlej108
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez amdp

Zostaw komentarz:

• amdp
    odpowiedział(a)

Zostaw komentarz:

• Enriquez
    odpowiedział(a)
    marlej108, Obejrzyj sobie na Discovery program "Megafabryki" czy coś w tym stylu o produkcji super aut. Jasno było powiedziane, że każdy egzemplarz Quattroporte odbywa jazdę testową długości jak w temacie. Stąd o tym piszę.

Tu jest zajawka, ale nie wiem jak odszukać całość:

Reidak, Wczoraj byłem na Okrzei, mam tam teściową, ale generalnie nie zapuszczam się już regularnie na Bałuty, bo w zasadzie nie mam po co.

Zostaw komentarz:

• marlej108
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Enriquez

Nowe Maserati dostajesz z przebiegiem około 300km. Co w tym dziwnego?
    W to tez nie uwierzę dopóki nie uprawdopodobnisz swojej tezy. I przez uprawdopodobnienie nie mam na myśli ze napiszesz ze kolega Ci tak powiedzial czy cos w tym guście. Inaczej traktuje to jako motofantazje...

Ja w żadnym z 5 nowych moich aut nigdy nie mialem przebiegu większego niż kilkanaście km. I dlatego na pewno nie odebralbym Skody z przebiegiem prawie 70 km a tym bardziej kilkuset (!!!).

Zostaw komentarz:

• Reidak
    odpowiedział(a)
    sry za oftop.
    @Enriquez gdzie bywasz na Bałutach aby obejrzeć Twojego Szkodnika? Ja mieszkam na Julianowie.

Zostaw komentarz:

• Enriquez
    odpowiedział(a)
    Wracając do tematu terminów oczekiwania, to pojawiło mi się światełko w tunelu. Będzie to MY2016 raczej. Jakby nie patrzeć przyspieszenie o 42 tygodnie

[ Dodano: Nie 27 Mar, 16 23:47 ]
    Kilkaset km? To raczej kompletne bzdury...
    Nowe Maserati dostajesz z przebiegiem około 300km. Co w tym dziwnego?

Zostaw komentarz:

• marlej108
    odpowiedział(a)
    Kilkaset km? To raczej kompletne bzdury...

Zostaw komentarz:

• Chris11
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez amdp
    A to normalne, że nówka ma 68km? Jest to powód do zmartwień?
    Według VAG nowe auto może mieć najechane do 100km, jeśli dobrze pamiętam. Kiedyś podwyższone przebiegi były kasowane jeszcze w fabryce, teraz już tego nie robią.
    A tyle kilometrów możesz mieć np. dlatego, że w aucie pojawiały się jakieś odgłosy i musieli je kilkukrotnie objechać po torze, żeby zidentyfikować. Mogło mieć również inne problemy, które wymagały większej ilości przejazdów po torze.

Rozumiem, że obecnie każdy liczy na mega rabat w każdym możliwym przypadku najmniejszych "uchybień", ale w tej sytuacji chyba niestety nic nie ugrasz.

Swego czasu, w Turbo Kamerze był temat dużego przebiegu przy odbiorze nowego Forda i wtedy przedstawiciele tłumaczyli, że nowe auto może mieć nawet kilkaset km (nie chce teraz skłamać, ile, ale na pewno więcej niż 100).

Zostaw komentarz:

• polrob
    odpowiedział(a)
    Szczerze mówiąc 68 km to dość dużo odbierałem już 5 aut z salonu i żaden nie miał więcej niż 10km

Zostaw komentarz:

• ruwado
    odpowiedział(a)
    amdp, tu masz temat o przebiegach przy odbiorze, poczytaj i zapytaj w ASO dlaczego tyle

Zostaw komentarz:

• elgato
    odpowiedział(a)

Zostaw komentarz:

• psotniq
    odpowiedział(a)
    Cześć - co któreś auto pokonuje duzo dłuższy dystans testowy i chyba właśnie trafiło na Twój egzemplarz

Zostaw komentarz:

• lubek24
    odpowiedział(a)
    Nie róbcie z tego afery, dajcie szanse się wytłumaczyć dealerowi i SAP. Przypuszczam że trafiło na kontrolę jakości i trochę na rolkach pośmigało :P

amdp, zamówiłeś fabrycznie nowe auto, teraz masz argument w ręku aby odstąpić od umowy lub wyrwać lepszy upust.

Zostaw komentarz:

• amdp
    odpowiedział(a)
    esiak, jeszcze nie wiem. Przebieg ten zobaczyłem dopiero w domu na zdjęciu. Trochę dziwna sytuacja, auto obklejone ze wszystkich stron, to raczej u dilera nie jeździło - tak sobie myślę

Zostaw komentarz:

• esiak
    odpowiedział(a)
    amdp a jak tłumaczą się z takiego przebiegu...?

Zostaw komentarz:

• amdp
    odpowiedział(a)
    marlej108, tez tak uważam.

Zostaw komentarz:

• marlej108
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez amdp
    A to normalne, że nówka ma 68km? Jest to powód do zmartwień?
    W ciagu ostatnich 8 lat mialem 5 nowych samochodów. Przebieg wynosił od 7 do 12 km.

68 km to jakiś absurd...

Zostaw komentarz:

• sobol1500
    odpowiedział(a)
    Ja mialem 10km

Zostaw komentarz:

Pracuję...