Zamieszczone przez mac_aaron
Jaki czas oczekiwania na odbiór po produkcji
Zwiń
X
-
No nie przesadzaj za 135k minus 7700 rabatu masz S2Fl 2.0TSI DSG Laurin Klement praktycznie ze wszystkim (dodać można alarm, Columbusa za 500zł i ewentualnie wentylowane fotele i webasto), do tego rabat % i robi się prawie cena mocno wyposażonej Octavii.
Wczoraj mocno myślałem nad tą opcją, musiałbym dołożyć jakieś 10-15k, ale jednak nie przeszło. Może za 5-10lat wejdę w klasę średnią, chwilowo Octavia jest dla mnie idealna.
Komentarz
-
-
Nie no, nie o to, ze chce byc zlosliwy. Po prostu L&K pomimo, ze jest juz na wypasie, to i tak po doposazeniu i rabacie spokojnie przekracza 140k PLN dla 2.0 benzyny 200 KM. Tak wiec te 135k PLN minus rabar 7k PLN to bez dodawania kolejnych udziwnien.
Przerabialem klimat zamawiajac RS. Pododawalem udziwnien i po rabacie ze strony i dealera wyszlo 130k brutto jak w morde Wiec te konfiguratory juz mi sie po nocach snia
Ale furke fajna zamowiles. Z ciekawosci -- masz ACC?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lempartDobrze wyposazony Superb 1.8 to koszt (po rabacie z konfiguratora) 140-150k PLN
Wszelki skóry, asystenty pasa, nawigacje itp. mnie po prostu nie interesują.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kamirsento wszystko co sie dzieje z produkcja z O3 to jakas kpina i gdzie tu jest szacunek do klienta?
moj RS przeskoczył z nowu z 48 tygodnia na 10 tydzien 2014
P.s jak tak dalej pójdzie, to załapię się faktycznie na O3FL....O3 1,4 TSI 140KM Elegance
Pakiet Amazing, Sunset, Webasto, Park Assist 2.0,
Przebieg-ponad 25 000 km ...
Komentarz
-
-
Jak tak dalej pójdzie to octavia III 3 z początku produkcji będzie białym krukiem na rynku wtórnym.
[ Dodano: Sro 16 Paź, 13 10:25 ]
Zamieszczone przez PrekompilatorZamieszczone przez lempartDobrze wyposazony Superb 1.8 to koszt (po rabacie z konfiguratora) 140-150k PLN
Wszelki skóry, asystenty pasa, nawigacje itp. mnie po prostu nie interesują.
Nowa platforma MQB przynosi sporo najnowszych rozwiązań. Wyjątkowo dostępnych od razu w skodzie. W niektórych przypadkach szybciej niż w Golfie VII.
Przymierzałem się do Superba. Ilość miejsca z tyłu jest zbyt duża, trudno dosięgnąć dzieci.
Na szerokość oba auta sa mniej więcej jednakowe.
Komentarz
-
-
Prekompilator, ile Ci pali mniej więcej z dsg ?
z tym chromem..ciekawe dlaczego takie opóźnienia.. :? ..
to co mogę powiedzieć - zauważyłem u kolegi kylo76 że obwódki na tylnych drzwiach są dzielone w którymś miejscu i różnią się od siebie - jedna jest bardziej błyszcząca/inna od drugiej części , jakby były robione z innego materiału , może to z tym jest jakiś problem :?:
bo jeżeli jest to widoczne w aucie które ma 5tys km to co będzie potem..?
[ Dodano: Sro 16 Paź, 13 10:32 ]
rabat na superba to około 10% średnio od ceny cennikowej po uwzględnieniu 7700.
a można i 13%.O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leszekmwrabat na superba to około 10% średnio od ceny cennikowej po uwzględnieniu 7700.
a można i 13%.
Jesli tak, to cena Superba z podobnym silnikiem jak Octavia moze byc wrecz nizsza od Octavi. Przykladowo Octavia 1.8 4x4 moze w konfiguratorze kosztowac nawet ponad 145k PLN. W tej cenie ma sie Superba L&K z podobnym silnikiem. I finalnie Octavia po rabatach bylaby drozsza od Superba...
[ Dodano: Sro 16 Paź, 13 11:18 ]
Zamieszczone przez elektrykprosty
I tu właśnie wychodzi największa róznica między nową OIII a jednak starym superbem.
Nowa platforma MQB przynosi sporo najnowszych rozwiązań. Wyjątkowo dostępnych od razu w skodzie. W niektórych przypadkach szybciej niż w Golfie VII.
Przymierzałem się do Superba. Ilość miejsca z tyłu jest zbyt duża, trudno dosięgnąć dzieci.
Na szerokość oba auta sa mniej więcej jednakowe.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lempartczyli np. w konfiguratorze robisz superba za 145k PLN. Po rabacie na stronie wychodzi 137,3k PLN. A nastepnie jeszcze od tej kwoty 10%? I wtedy circa about 124k PLN?
O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lempart
Jesli tak, to cena Superba z podobnym silnikiem jak Octavia moze byc wrecz nizsza od Octavi. Przykladowo Octavia 1.8 4x4 moze w konfiguratorze kosztowac nawet ponad 145k PLN. W tej cenie ma sie Superba L&K z podobnym silnikiem. I finalnie Octavia po rabatach bylaby drozsza od Superba...
w SII brak wielu opcji np. benzyny z 4x4 i DSG, wszystkich asystentów i wielu systemów bezpieczeństwa.
Superb zawsze będzie palił więcej i jechał mniej dynamicznie. Bo starsze silniki i cięższe nadwozie.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez elektrykprostyIII może być i bywa droższa od Superba. Czasami sporo.
w SII brak wielu opcji np. benzyny z 4x4 i DSG, wszystkich asystentów i wielu systemów bezpieczeństwa.
Superb zawsze będzie palił więcej i jechał mniej dynamicznie. Bo starsze silniki i cięższe nadwozie.
szkoda, ze ten FL superba byl bardzo powierzchowny jelsi chodzi o wnetrze.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leszekmwPrekompilator, ile Ci pali mniej więcej z dsg ?
Na krótkim dystansie z zimnego silnika masakra - 12 -15, ale raz udało mi się niecałe 10 (2 km).
Na trasie 6.5 - 7.5.
[ Dodano: Sro 16 Paź, 13 11:55 ]
Zamieszczone przez lempartNo wlasnie, np. Columbus w Superbie to poprzednia generacja do tego co jest w Octavii
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Fredy.PWTrudno wziąć w kolorze czarnym bez chromu - dla mnie to powinien być standard...
Chrom podobno można domówić - tylko ok. 370 PLN na jedna stroną x2 = ok. 740 - dziękuję dobranoc...
[ Dodano: Sro 16 Paź, 13 21:00 ]
zaliczka wpłacona, samochód odbiór 46 tydzień - RADOM....
Jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma...
MIAŁO BYĆ (zamówienie)
- srebrny Elegance + amazing (beż w środku) 1.4 TSI
- kolorowy MAXI DOT
- podświetlenie skarpetek
- pakiet chrom
- wybieranie/sterownie głosowe
- trójramienna kierownica
BĘDZIE:
- biały Elegance + amazing (beż w środku) 1.4 TSI
- trójramienna kierownica
- koło zapasowe - w sumie potrzebne
- wycieraczka tył - masakra....
ale do 15 tygodnia 2014 nie mam zamiaru czekać... ani czekać że może za miesiąc okaże się, że samochód będzie za kolejny miesiąc...
Komentarz
-
-
Biały zacny :twisted:
Ale czemu wycieraczka z tyłu "masakra" ? Docenisz jak pojeździszSkoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE Biel Candy + Amazing + Chrom + Dynamic + Canton + Amundsen + Sunset + PA 2.0 + Drive Setup + Pakiet Skórzany (3 ramienna kiera)
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=72190
Komentarz
-
Komentarz