Jaki czas oczekiwania na odbiór po produkcji

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mascotte
    Ambiente
    • 2013
    • 180

Zamieszczone przez lempart
    Jest grupa ludzi, ktora twierdzi, ze dostojnym autom nie wypada miec wycieraczki z tylu Jakas dziwna filozofia

Ja tam nie lubie udziwnien, wycierka sie przydaje
    zapomniałeś dodać o przyciemnianych szybach włącznie z przednią ,chińskich żarówkach h7 high xenon ,płetwie z tyłu wystającej wyżej dachu i świecących wentylach w kołach ops: to jest masakra ach i o blacharach przyklejonych do auta
    Octavia III 1.4 TSI AMBITION, KOLOR DZIADKOOOWYYY BEŻOOOWY

Komentarz

• Prim
      L&K
      • 2013
      • 1040
      • Audi

Zamieszczone przez Festexx
      Docenisz jak pojeździsz
      zapewne...

mam jakiś mentalny problem z ta wycieraczką... kombi - zrozumiałe, Hatchback - zrozumiałe...ale liftback... niby tak ale raczej niekoniecznie... pomału się przekonuje..

Oczywiście nie podważam opinii, że jest bardzo przydatna.. tylko jakoś estetycznie mi nie pasuje..
      Paseratti B8 1.8 TSI DSG

VW Jetta 1.2 TSI

Komentarz

• mascotte
        Ambiente
        • 2013
        • 180

Zamieszczone przez Prim
        Docenisz jak pojeździsz
        zapewne...

mam jakiś mentalny problem z ta wycieraczką... kombi - zrozumiałe, Hatchback - zrozumiałe...ale liftback... niby tak ale raczej niekoniecznie... pomału się przekonuje..

Oczywiście nie podważam opinii, że jest bardzo przydatna.. tylko jakoś estetycznie mi nie pasuje..
        zamów nie będziesz żałował, to nie jest aż tak wiele, nawet f. mondeo ma to w standardzie
        p.s. co to jest mentalny problem?

Komentarz

• Prim
          L&K
          • 2013
          • 1040
          • Audi

innymi słowy, mam problem z racjonalnym zrozumieniem potrzeby montażu wycieraczki na tylnej szybie w liftbacku

- Superb - brak (przecież to prawie PREMIUM)
          - Audi A7 - brak
          - BMW GT3, GT5 - brak

oczywiście porównanie tych samochodów z O3 jest mało zasadne... ale ze względu na zbliżoną linię tylnej szyby i klasyfikację rodzaju nadwozia zadaje sobie pytanie dlaczego w tych samochodach już nie jest wycieraczka potrzebna...
          Paseratti B8 1.8 TSI DSG

VW Jetta 1.2 TSI

Komentarz

• Prekompilator
            Rider
            • 2013
            • 420

Zamieszczone przez Prim
            innymi słowy, mam problem z racjonalnym zrozumieniem potrzeby montażu wycieraczki na tylnej szybie w liftbacku
            Odgarnianie śniegu, wody też - przecież na postoju i przy cofaniu jednak na tę szybę pada.

Zamieszczone przez Prim
            zadaje sobie pytanie dlaczego w tych samochodach już nie jest wycieraczka potrzebna...
            Fanaberie "co wypada a co nie".
            Ja tylnej wycieraczki nie potrzebuję (praktycznie nie używam tylnej szyby do patrzenia), ale by mi nie przeszkadzała.

Komentarz

• Maicroft
              Moderator
              S_OCP MemberModeratorr
              • 2004
              • 25757
              • Audi

W Superbie tej wycieraczki nie ma i jak zacznie padac w trasie to ok, jedzie sie i szyba jest sucha, ale chwile sie postoi i potem juz nic nie widac do tylu. To mnie czesto drazni w sedanach, ale to ponoc tak ma byc
              Spritmonitor.de

Komentarz

• Prekompilator
                Rider
                • 2013
                • 420

Wcześniej miałem fabię sedan, więc mam doświadczenie - bez widoczności przez tylną szybę da się dobrze jechać. Kwestia wyłącznie przyzwyczajenia.
                Poza tym - kierowcy dostawczaków jakoś sobie radzą. A z parkowaniem mają jednak dużo gorzej.

Komentarz

• mascotte
                  Ambiente
                  • 2013
                  • 180

temat z ile czekamy na odbiór po produkcji zaczyna się temat doposażenia czyli żarcie bułki przez bibułkę

Komentarz

• Prekompilator
                    Rider
                    • 2013
                    • 420

Jak widać, jest to mocno związane z wyposażeniem.
                    Jakkolwiek przyznać trzeba, że bardziej z pakietem "chrom" niż z tylną wycieraczką.

Komentarz

• Prim
                      L&K
                      • 2013
                      • 1040
                      • Audi

TRUE
                      Paseratti B8 1.8 TSI DSG

VW Jetta 1.2 TSI

Komentarz

• Piszsuchy
                        Classic
                        • 2013
                        • 9

Zamówiłem 10.08 też jest pakiet chrom , dzis dzwonilem "podobno na jutro" jest termin produkcji w systemie, jak to prawda to jeszcze pewnie z 3 tyg. , ale i tak nie wierze sprzedawcy bo to krętacz, jak mnie wkręcał z felgami ze jak wezmę większe i dopłacę to o tydzien auto będe mial wcześniej, jak po info ze to ja rezygnuje bo co chwile sie cos zmienia, wrociło to pierwotnej informacji.
                        O3 1.4 TSi Elegance Amazing..
                        Poprzednio SIGNUM

Komentarz

• lempart
                          Drive
                          • 2013
                          • 97

Zamieszczone przez Piszsuchy
                          Zamówiłem 10.08 też jest pakiet chrom , dzis dzwonilem "podobno na jutro" jest termin produkcji w systemie, jak to prawda to jeszcze pewnie z 3 tyg. , ale i tak nie wierze sprzedawcy bo to krętacz, jak mnie wkręcał z felgami ze jak wezmę większe i dopłacę to o tydzien auto będe mial wcześniej, jak po info ze to ja rezygnuje bo co chwile sie cos zmienia, wrociło to pierwotnej informacji.
                          Czy dobrze rozumiem? Od zlozenia zamowienia 8 sierpnia, auto bedzie wyprodukowane ponad 2 miesiace pozniej? Ile trwa taka produkcja auta jak trafi "na produkcje", ktos wie? Tak z ciekawosci

Komentarz

• arecki1338
                            Drive
                            • 2013
                            • 94
                            • CHPA 1.4 TSI 140 KM

podobno, zaznaczam podobno, wg mojego dilera od daty produkcji do odbioru z salonu to okolo 2 tygodnie. Ja zamawialem 7 wrzesnia i niby wg dilera termin produkcji to 47 tydzien.
                            1.4 TSI ambition,czarna perla,pakiet chrom,trojramienna kierownica,amazing,bi-ksenon

Komentarz

• Maicroft
                              Moderator
                              S_OCP MemberModeratorr
                              • 2004
                              • 25757
                              • Audi

Czyli auto wpadnie w 3 miesiace od zlozenia zamowienia. Calkiem realne, jak auto nie ma duzo dodatkow ponad standard.
                              Spritmonitor.de

Komentarz

• lempart
                                Drive
                                • 2013
                                • 97

Zamieszczone przez Maicroft
                                Czyli auto wpadnie w 3 miesiace od zlozenia zamowienia. Calkiem realne, jak auto nie ma duzo dodatkow ponad standard.
                                A jak ma prawie wszystko co dostepne, to? :-/ Mam taki przypadek, ze tak powiem

Komentarz

• greg505
                                  L&K
                                  • 2013
                                  • 1239

Zamieszczone przez Piszsuchy
                                  w ktorym salonie zamawiales?
                                  ja zamowilem dokladnie miesiac pozniej, a odbior bede mial za jakies 3tyg
                                  Black magic

Komentarz

• ketivv
                                    L&K
                                    • 2011
                                    • 1155

A jak ma prawie wszystko co dostepne, to? :-/ Mam taki przypadek, ze tak powiem
                                    zazwyczaj na takie auta - nie tylko w Skodzie - czekałem ok. 4 miesiące
                                    w przypadku Skody zamówienie pod koniec sierpnia odbiór ok polowy grudnia

parę miesięcy na auto wykonane wg. zamówienia to norma, czasami można się wbić w kolejkę modyfikując już zamówione auto dealera

Komentarz

• Festexx
                                      Rider
                                      • 2013
                                      • 286

No to ja miałem jakiś niesamowity fart, że samochód indywidualnie skonfigurowany dotarł do dealera po 5 tygodniach, z placu do dealera jechał 1 dzień
                                      Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE Biel Candy + Amazing + Chrom + Dynamic + Canton + Amundsen + Sunset + PA 2.0 + Drive Setup + Pakiet Skórzany (3 ramienna kiera)
                                      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=72190

Komentarz

• Maicroft
                                        Moderator
                                        S_OCP MemberModeratorr
                                        • 2004
                                        • 25757
                                        • Audi

lempart, To sie potem czeka, na rozne rzeczy, typu czekamy az bedzie kilka aut w ktorych jest panorama, jakies idziwnienie w srodku itd. U mnie od samego poczatku byla blokada na DSG, potem nagle na felgi, kierownice itd. Potem te ostatnie znikaly, to znowu zostawala skrzynia i tak w kolko :lol: Ale to bylo z O2FL
                                        Spritmonitor.de

Komentarz

• lempart
                                          Drive
                                          • 2013
                                          • 97

Zamieszczone przez Maicroft
                                          lempart, To sie potem czeka, na rozne rzeczy, typu czekamy az bedzie kilka aut w ktorych jest panorama, jakies idziwnienie w srodku itd. U mnie od samego poczatku byla blokada na DSG, potem nagle na felgi, kierownice itd. Potem te ostatnie znikaly, to znowu zostawala skrzynia i tak w kolko :lol: Ale to bylo z O2FL
                                          I ile czekales?
                                          Ja zlozylem zamowienie z pocztakiem pazdziernika, ale pododawalem z czasem wiekszosc dostepnych udziwnien jak dziecko w sklepie z zabawkami No i sobie pewnie poczekam do wiosny 2014 :-/

Komentarz

• kecaj
                                            RS
                                            • 2009
                                            • 1511
                                            • Superb II (3T4)

...Ile trwa taka produkcja auta jak trafi "na produkcje", ktos wie? Tak z ciekawosci
                                            Odpowiem Ci na przykładzie mojego.
                                            Start na spawalni 23.06.2009 11:16 - Koniec produkcji 24.06.2009 15:15
                                            Czyli można powiedzieć 1 dzień i 4 godziny.
                                            Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice

Komentarz

• kamirsen
                                              Classic
                                              • 2013
                                              • 39

kecaj czy jestes wstanie sprawdzic co sie dzieje z zamowieniem jak podam nr zamowienia?
                                              RS liftback - 2.0TSI - DSG - chrom - skóra - i pare innych

Komentarz

• Maicroft
                                                Moderator
                                                S_OCP MemberModeratorr
                                                • 2004
                                                • 25757
                                                • Audi

lempart, Moje jedyne 6 miesiecy i kilka dni 8) Wtedy nikt nie wiedzial w czym rzecz, a po roku okazalo sie ze wstrzymano produkcje aut z DSG7, bo byly wadliwe.
                                                Spritmonitor.de

Komentarz

• ketivv
                                                  L&K
                                                  • 2011
                                                  • 1155

No to ja miałem jakiś niesamowity fart, że samochód indywidualnie skonfigurowany dotarł do dealera po 5 tygodniach, z placu do dealera jechał 1 dzień
                                                  jak wcześniej pisałem można to przyśpieszyć jeśli wbije się to w "zamówienie dealera", które można zmodyfikować powiedzmy na 2/3 tygodnie przed faktyczną produkcją

2 Skodę zamówiłem w tzw międzyczasie a otrzymałem razem z moją czyli realizacja w jakieś 2 miesiące, było to tez auto "zamawiane" tylko w ramach zmiany zamówienia, które dealer złożył wcześniej

Komentarz

• ujacek
                                                    Drive
                                                    • 2013
                                                    • 57

Zamówienie złożyłem i zaliczkowałem w tamtym tygodniu, dziś dostałem info z salonu że produkcja w 49 tygodniu. Czekam na O3 1.4 Elegance z różnymi dodatkami, ale żadnych "chromów".
                                                    Pozdrawiam - Jacek

O3 Combi 1.4 TSI Elegance Beż Capuccino

Komentarz

Pracuję...