Moim zdaniem to jest tak, ze jesli salon ma akurat cos zamowione dla siebie i twoja konfiguracja jest podobna, to wtedy mozesz miec szybcie, bo wprowadza zmiany i dalej jest w swojej kolejce. Jesli robisz nowe zamowienie to pewnie wskakujesz na koniec listy i w zaloznesci od wyposazenia masz termin lub nie.
Jaki czas oczekiwania na odbiór po produkcji
Zwiń
X
-
Pewnie masz rację ja sie wstrzymuję z zamówieniem bo chciałem zobaczyć na żywo tapicerkę dwu kolorową czarno szarą. Mam zamiar zamówić taką w połączeniu z kolorem szary metalik
który też bym chętnie zobaczył na żywo, ale chyba dopiero w lutym będzie można.
A może ktoś się orientuje czy czasami nie ma gdzieś takiego egzemplarza do zobaczenia wcześniej ?
Komentarz
-
-
A patrzyłeś tutaj Otomoto niedaleko od Ciebie
Oczywiście pozostaje podstawowe pytanie, czy "nowy" szary metalik będzie taki sam, jak "stary" szary metalik...
Mała errata - widzę, że ten samochód pojawia się do kilku ofert z Chorzowa... ciekawe, czy w ogóle istnieje to auto w "realu"?
PzdrPzdr, Fredy
Silnik w mojej O3 smaruje olej
Komentarz
-
-
To wszystko zależy od wyposażenia jakie zamawiacie i dostępności części. Pamiętam, że po awarii w Fukushimie był problem z dostawami czujników cofania które były niby robione w Japonii, a pierwszeństwo do nich miał VW, Seat a na końcu Skoda.
Ja zamówiłem auto w 3 dekadzie listopada, a planowany termin produkcji mam na 8 tydzień 2014, a odbiór 10-11 tydzień ( marzec ). W sumie jakieś 15-16 tygodni.
W sumie kolega Mariow może mieć rację, ale bardziej prawdopodobne jest to że dealerzy w systemie widzą, który zamówił daną wersję z wyposażeniem i mogą się wymieniać lub odsprzedawać.O3 combi 1.8TSI 245Hp 4x4 DSG
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...258496#1258496
Komentarz
-
-
u mnie podobnie. Zamówienie 12 grudzień, odbiór w umowie 11 kwiecień = 16 tygodni.O3 elegance 1.4 tsi dsg, race blue, amazing, columbus, kessy + dodatki
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=77449
Komentarz
-
-
Zamówienie zrobione 20.12 i dziś dostałem info ze auto będzie do odbioru nie wcześniej niż 15go marca zobaczymy... W końcu wiozłem tez pakiet chrom i ciekawe czy to nie opóźni produkcji. :szeroki_usmiechJest 1.4 TSI Elegance Blue Race 18' Golus
Mój błękitny Skarb!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MariowKurcze też tego nie rozumiem, ostatnio wysyłałem zapytanie o wycenę auta do jednego z naszych forumowych sprzedawców i mówił że termin oczekiwania to max do 8 tygodni czyli ok 2 miesiace, a tu piszecie o jakichś 5 miesiącach, to jak to w końcu jest ? Już sam nie wiem kiedy to zamawiać bo zaraz się okaże że do wakacji go nie będe miał !
Zamówiłem Elegance 1,4 TSI 7 września 2013r. Miał być przed końcem roku wyprodukowany a do odbioru na początku roku 2014. Obecnie mam informację że produkcja będzie w 5 tyg 2014. Oby już się nie przesunął.
Pod koniec listopada wysłałem swoją konfigurację do Krakowa i napisali mi że mogą takie samo auto wydać mi do końca 2013. Przecież to nie realne żeby samochód który zamówiony był we wrześniu gotowy do odbioru w lutym następnego roku, Kraków zamówił w ostatnim tyg listopada i wydał na koniec grudnia. Musieliby go chyba sami w salonie przerabiać i doposażać.
Komentarz
-
-
ja czekam na informację kiedy będzie przypuszczalny termin odbioruZamówiona (12.12.2013)
Zakończona produkcja (24.02.2014)
Odebrana (14.03.2014)
OCTAVIA III Liftback 1.4 TSI
Moja długo wyczekiwana perła
Komentarz
-
-
Ja również 6 tygodni i odebrałem Auto zamówione od podstaw 05.08 a odebrane i zarejestrowane 13.09.Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE Biel Candy + Amazing + Chrom + Dynamic + Canton + Amundsen + Sunset + PA 2.0 + Drive Setup + Pakiet Skórzany (3 ramienna kiera)
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=72190
Komentarz
-
-
mi 8 stycznia minie 4 tydzień ;pZamówiona (12.12.2013)
Odebrana (14.03.2014)
Komentarz
-
-
na kocmyrzowskiejZamówiona (12.12.2013)
Odebrana (14.03.2014)
Komentarz
-
-
ja zamówiłem 22.11 , na początku grudnia miał być znany tydzień produkcji. Do dzisiaj nic nie wiadomo. Sprzedawcy ściemniają żeby tylko upchnąć auto. Jak tak dalej pójdzie załapie się na O3 FL albo nawet O4zamówiona 22.11: O3 RS TSI DSG ,planowana produkcja - ch.. wie kiedy zaliczka zwrócona 28.03. - od 4.04 szczęśliwy właściciel białego A5 Sportback
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Basik_Ja się zastanawiam czy nie brać zaliczki i szukać innego auta.
Komentarz
-
Komentarz