Mnie dzisiaj dealer powiedział ze termin był na 14 tydz. a przesunął się na19tydz......zostałem pocieszony ze aktualnie terminy zamowienia sa dopiero na 34 tydz.....
I jak tu sie nie cieszyc......:-)
Zamówiona Octavia Combi 1.4 Elegane + Amazing i inne duperele
Mnie dzisiaj dealer powiedział ze termin był na 14 tydz. a przesunął się na19tydz......zostałem pocieszony ze aktualnie terminy zamowienia sa dopiero na 34 tydz.....
Zamówiona Octavia Combi 1.4 Elegane + Amazing i inne duperele
No to supet moj byl ustalony na 16 tydzien ale nie potwierdzony. Jutro musze to potwierdzić. Jak bedzie taka obsuwa to bedzie nie ciekawie. A kiedy skladales zamówienie?
Z tego co mi wiadomo to w sierpniu mają przerwę wakacyjną - technologiczną i nie składają Skodzianek, wiec opowieści o 34 tygodniu to dopiero ściema.
Już 3 lata temu nadziałem się na ten problem zamawiając skody ( 12 sztuk ) do firmy. Oczywiście powiedzieli mi o tym po czasie.
Z tego co mi wiadomo to w sierpniu mają przerwę wakacyjną - technologiczną i nie składają Skodzianek, wiec opowieści o 34 tygodniu to dopiero ściema.
Już 3 lata temu nadziałem się na ten problem zamawiając skody ( 12 sztuk ) do firmy. Oczywiście powiedzieli mi o tym po czasie.
Przerwa jest 32 i 33 tydzień.
Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice
A mnie natomiast poinformowali że jest obsuwa i termin odbioru na koniec kwietnia a miałbyć początek marca...
Taka sytuacja...
Mam dokładnie taką samą sytuację jak ty. Na tą chwilę mam 15 tydzień produkcji więc przed weekendem majowym powinno dojechać (powinno bo ze Skodą nic nie jest pewne). A miało być na początku marca ehhh
Octavia III 1.4 TSI Elegance Biel Kombi + Amazing + Dynamic + kilka innych
Wyprodukowana 07.04.14
Odebrana 18.04.14
Dzisiaj w ASO mi powiedzieli, ze gosc zamawial w tym tygodniu RS'a i dostal termin odbioru.... Marzec 2015... Nie pytajcie jaka buda, silnik i co dolozone ale lekko sie zdziwilem. Kolo ma byc dzisiaj u mnie to cos wiecej powie, a jak bedzie to warte uwagi to podam na forum.
Dzisiaj w ASO mi powiedzieli, ze gosc zamawial w tym tygodniu RS'a i dostal termin odbioru.... Marzec 2015... Nie pytajcie jaka buda, silnik i co dolozone ale lekko sie zdziwilem. Kolo ma byc dzisiaj u mnie to cos wiecej powie, a jak bedzie to warte uwagi to podam na forum.
No to ładnie rok czasu, ale plus jest taki, że ma konkretny termin. Może zrezygnować lub czekać jak ma chęć. Większość z nas nawet nie wie kiedy dostanie auto i żadnych konkretnych informacji. I przez to nie wiesz czy czekać bo to już za 3 m-ce czy może szukać czegoś innego. To mnie najbardziej wkurza, że nie mam konkretnej informacji.
Jakbym uslyszal ze mam czekac rok to bym wstal i wyszedl. Od poczatku bylem nastawiony na Demo, a Rs to nie Ferrari California czy inny Veyron wiec temat czekania rok czasu jest dla mnie nieakceptowalny. Ciekawe ilu w Polsce zamowilo RS'a i na niego czeka, bo podobno wiela sztuk na Polske nie przyznano.
A ja będąc dziś w Inter Auto na Kocmyrzowskiej widziałem za szybą tam gdzie są wydawane samochody RS-a kombi w kolorze Race blue - wyglądał cudownie, ciekawe czy to kogoś z forumowiczów.
Basik_, to można zarobić na używanym aucie ?! :shock:
W tym wypadku można. Zobacz na cenę golasa + pakiet challange - ~10% upustu jaki średnio dostajemy na RS'a. No i masz jedynego w PL RS'a dostępnego od ręki :P
Cosik mi tu nie gra. :?
Ja złożyłem zamówienie 7 marca 2014 na 1,4 tsi kombi z kilkoma bajerami (m.in. Canton, elektryczna klapa bagażnika....) i sprzedający (Inter Auto, Kocmyrzowska w Krakowie) powiedział, że samochód będzie w ciągu 6 tygodni. Czyli jakby nie liczyć 17 tydzień.
Czy problemy, o których czytam dotyczą wyłącznie RSów, czy tak ogólnie wszystkich modeli.
Ile może trwać okres od produkcji do dostarczenia samochodu na plac? Z tego co się dowiadywałem, to w moim przypadku auto jeszcze nie wskoczyło na produkcję.
Komentarz