Jaki czas oczekiwania na odbiór po produkcji

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ketivv
    L&K
    • 2011
    • 1155

Zamieszczone przez adamwo
    jak nie bdzie auta na placu po 7 miesiącach czekania zdecydowałem się na inne, ale tego tak nie zostawię i już poczyniłem pierwsze kroki żeby zainteresować program "turbo kamera"
    co jak co ale to zdecydowanie im zaszkodzi ;-)

towar/usługa nie musi być dobry/a ale jak ustawia się po niego kolejka chętnych taka właśnie tworzy się opinia, więc akurat nagłośnienie tej sprawy w niczym nie przeszkodzi

Komentarz

• dawids
      Classic
      • 2014
      • 27

Panowie mam pytanko, czy dealerzy Skody dają możlwość potestowania auta przez np. weekend ??? Pytam bo rezygnuje jednak z RS'a, nie mam tyle czasu czekać na to auto i w tej chwili biorę pod uwagę nową mazdę 6 lub Superba
      Takie jazdy przez 10min ze sprzedawcą to troche za mało.....

Komentarz

• crom.de
        RS
        • 2012
        • 1545
        • Superb II (3T4)
        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

dawids, pewnie możesz wypożyczyć, ale żebyś za darmoche dostał to wątpliwe.

http://cc.skoda.at/nwapp/nws/LIST/SKODA!de!!!C!!!/STD/C/MB|Octavia-Combi/PF|sl/liste.html?sort=&select=AUV&s.AUV=RS&STATE=fb_Moto r;fb_AUV;v_pic1

http://cc.skoda.at/nwapp/nws/LIST/SKODA!de!!!C!!!/STD/C/MB|Octavia/PF|sl/liste.html?sort=&select=AUV&s.AUV=RS&STATE=fb_Moto r;fb_AUV;v_pic1

(linki trzeba skopiować, bo coś się kaszani)
        możliwe, że przy niektórych z nich jest do odliczenia 8% podatku NOVA od ceny na stronie, który obowiązuje tylko Austriaków. Zaskakujące, że kombików jest aż 36 sztuk! Wszystkie auta mają być dostępne od ręki.
        - Superb
        - Panda 1.2

Komentarz

• misiek85
          Classic
          • 2014
          • 29

Wczoraj miałem przyjemność rozmawiać ze znajomym który pracuje w Skodzie w Mladej. Niestety nie w dziale produkcji a w innym. Powiedział mi że Fabryka przeszła na produkcję nawet w niedzielę bo jest tyle zamówień.

Więc po prostu sukces O3 przerósł możliwości produkcyjne i powstało jak to się mówi w inżynierii produkcji tzw "wąskie gardło".

Komentarz

• LukaszRS2.0TFSI
            Drive
            • 2014
            • 68

miejmy nadzieję że jednak dadzą radę przyspieszyć produkcję bo czekać na samochód ok roku to jednak troszkę przegięcie kiedy w umowie było z górką określone że czas oczekiwania ok 5 miesięcy (jak w moim przypadku) Kolego dawids też czekam na RSa jak kupisz inne auto to później będziesz żałował "pierwszy wybór jest zawsze najbardziej trafiony" . Też mnie trochę wk..... z przedłużeniem terminu ale jak się przejechałem RSem to chyba jednak warto poczekać cierpliwie niż popełnić błąd
            Był : GOLF IV 1.6 * BMW M3 E46 * Audi A4 1.9TDI Quattro...

Komentarz

• dawids
              Classic
              • 2014
              • 27

[quote="crom.de"]dawids, pewnie możesz wypożyczyć, ale żebyś za darmoche dostał to wątpliwe.

W mazdzie sprzedawca oferuje auto na weekend, płacę tylko za paliwo :wink:
              Zadzwonię do skody w poniedziałek i dowiem sie jak sprawa wyglada, widziałem ze we Wrocku stoi czarny superb l&k 4x4 obklejony naklejkami, może uda się wyrwać na testy

[ Dodano: Nie 23 Mar, 14 11:53 ]
              Zamieszczone przez LukaszRS2.0TFSI
              miejmy nadzieję że jednak dadzą radę przyspieszyć produkcję bo czekać na samochód ok roku to jednak troszkę przegięcie kiedy w umowie było z górką określone że czas oczekiwania ok 5 miesięcy (jak w moim przypadku) Kolego dawids też czekam na RSa jak kupisz inne auto to później będziesz żałował "pierwszy wybór jest zawsze najbardziej trafiony" . Też mnie trochę wk..... z przedłużeniem terminu ale jak się przejechałem RSem to chyba jednak warto poczekać cierpliwie niż popełnić błąd
              Muszę mieć auto na sierpień i w związku z nieciekawą syutacją związaną z RS'em muszę z niego zrezygnować
              Wiem że pierwszy wybór najlepszy ale co poradzisz......
              Żeby w XXl wieku czekać ok roku na auto ???? Dramat....
              To na audi według własnej specyfikacji nie musiałem tyle czekać.....

Komentarz

• crom.de
                RS
                • 2012
                • 1545
                • Superb II (3T4)
                • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez dawids
                W mazdzie sprzedawca oferuje auto na weekend, płacę tylko za paliwo :wink:
                To może zależeć też od tego jakie są słupki sprzedaży danej marki lub po prostu od tego na jakiego sprzedawce trafisz
                - Superb
                - Panda 1.2

Komentarz

• kecaj
                  RS
                  • 2009
                  • 1511
                  • Superb II (3T4)

Zamieszczone przez misiek85
                  Wczoraj miałem przyjemność rozmawiać ze znajomym który pracuje w Skodzie w Mladej. Niestety nie w dziale produkcji a w innym. Powiedział mi że Fabryka przeszła na produkcję nawet w niedzielę bo jest tyle zamówień.

Więc po prostu sukces O3 przerósł możliwości produkcyjne i powstało jak to się mówi w inżynierii produkcji tzw "wąskie gardło".
                  Ale to dotyczy tylko OIII RS-a w niedzielę nie produkują.
                  W RS-ach problem jest z pakietem skórzanym i tym, że na linii nie może być więcej produkowanych tych aut ze względu na pracochłonność. Produkcja 1 RS-a zabiera miejsce 3 OIII.
                  Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice

Komentarz

• perfex
                    L&K
                    • 2005
                    • 1117

[quote="kecaj"]
                    . Produkcja 1 RS-a zabiera miejsce 3 OIII.
                    Eeee jakieś nowe "urban legend". A cóż to za specjalny cymes ten rs? Silnik trzeba wsadzić 2.0 ale do innych wersji też wchodzą różne silniki. A reszta różnic w stosunku do 1.8 to inne zderzaki oraz kierownica i gałka biegów z logo rs :szeroki_usmiech Wszystkie części przychodzą automatycznie dla każdego konkretnego auta. Pewnie Skodzie bardziej się opłaca sprzedaż innych wersji i przyhamowuje robienie rs...
                    Pozdrawiam
                    perfex

Octavia HTP

Komentarz

• mufel
                      Ambiente
                      • 2014
                      • 194

[quote="perfex"]
                      Zamieszczone przez kecaj
                      . Produkcja 1 RS-a zabiera miejsce 3 OIII.
                      Eeee jakieś nowe "urban legend". A cóż to za specjalny cymes ten rs? Silnik trzeba wsadzić 2.0 ale do innych wersji też wchodzą różne silniki. A reszta różnic w stosunku do 1.8 to inne zderzaki oraz kierownica i gałka biegów z logo rs :szeroki_usmiech Wszystkie części przychodzą automatycznie dla każdego konkretnego auta. Pewnie Skodzie bardziej się opłaca sprzedaż innych wersji i przyhamowuje robienie rs...
                      czekaja az wykruszy sie kolejka. Podniosa ceny 15 proc. I sytuacja będzie opanowana. Teraz rzeczywiscie rs jest bezkonkurencyjny jesli chodzi o osiagi cene i wielkość auta.

Komentarz

• perfex
                        L&K
                        • 2005
                        • 1117

Zamieszczone przez looker
                        U nich nie ma tego szału z VAT-em. Czyli poziom zamówień i oczekiwania powinien być "zwykły". Nie to co u nas...
                        Tjaaa szał... A ile u nas tych szalonych vatowo rs-ów moze sie sprzedać? Ze 20-30 szt? No faktycznie to liczba rozkladajaca logistykę Skody :szeroki_usmiech
                        Po prostu pewnie większość osób zamawiających w PL rs-a jak się wkur..ją słysząc termin odbioru to znajdują to forum by sie wesprzeć psychicznie. I potem jest wrażenie że tyyyyle tych rs w PL się sprzedaje. Przypomnijcie sobie jak często na naszych drogach widuje się O2RS.. Ja baaardzo rzadko widzę a ładnych parę lat to klepano.
                        Pozdrawiam
                        perfex

Octavia HTP

Komentarz

• dawids
                          Classic
                          • 2014
                          • 27

Ja zrezygnowałem z RS'a, 8 miechów czekania to za długo...
                          Chyba pojde do mazdy bo nowa 6 -ka dostała fajny automat, diesla 175km (tu akurat nie dla kazdego to plus) i waży jedynie 1430kg a to b. mało...
                          No cóż skoda sama sobie szkodzi....

Komentarz

• jamajka
                            Classic
                            • 2013
                            • 35

Chyba pojde do mazdy bo nowa 6 -ka dostała fajny automat, diesla 175km (tu akurat nie dla kazdego to plus) i waży jedynie 1430kg a to b. mało...
                            Słuszna decyzja. Ja też już prawie siedziałem w mazdzie ale ostatecznie wybór padł na A5 1,8. Możecie wierzyć lub nie, ale dostałem ponad 45 tys. rabatu na A5 z 2013 r. Odbieram po 1 kwietnia . I jeszcze jedno : auto moze premium ,ale obsługa napewno.
                            zamówiona 22.11: O3 RS TSI DSG ,planowana produkcja - ch.. wie kiedy zaliczka zwrócona 28.03. - od 4.04 szczęśliwy właściciel białego A5 Sportback

Komentarz

• ketivv
                              L&K
                              • 2011
                              • 1155

Zamieszczone przez kecaj
                              Produkcja 1 RS-a zabiera miejsce 3 OIII.
                              ;-)

i to wszytko w cenie normalnej O3 - strasznie dużo muszą dokładać $$ do tych RS-ów

O3 się dobrze sprzedaje i pewnie zabrakło mocy produkcyjnych ot to wszytko
                              wystarczy że zamówień na dany pakiet wyposażenia (a takiem jest też RS) jest więcej o 20% i już się robi problem bo nie mając 1 części z 1000 potrzebnych auta nie można skręcić

"z pustego i Salomon nie naleje"

Komentarz

• bolo81
                                Ambiente
                                • 2013
                                • 249
                                • Octavia III (5E3)
                                • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Zamieszczone przez jamajka
                                Słuszna decyzja. Ja też już prawie siedziałem w mazdzie ale ostatecznie wybór padł na A5 1,8. Możecie wierzyć lub nie, ale dostałem ponad 45 tys. rabatu na A5 z 2013 r. Odbieram po 1 kwietnia . I jeszcze jedno : auto moze premium ,ale obsługa napewno.

jamajka
                                masz racje, obsługa klienta w AUDI jest naprawdę OK. Podczas oczekiwania na swojego RSa (również byłem bliski rezygnacji) udałem się do Audi i o mało co nie skusiłem się na A4 allroad dostałem niebiański rabacik + alusy z oponami - jednakże cena i tak była jeszcze dosyć spora.

Co do obsługi:
                                Kawka, herbatka, ciasteczka, miła oraz profesjonalna obsługa.... wiem wiem powiecie że auta 2x droższe. Fakt, ale moim zdaniem standard obsługi klienta salonu samochodowego powinien być wzorem dla innych profesji. W końcu w Polszy nie codziennie kupuje się nowe auto. Byłem tak pozytywnie zaskoczony że (mam nadzieje) po kolejne auto wybrać się właśnie do Audi :roll:
                                O3 RS TSI DSG

Komentarz

• Basik_
                                  Rider
                                  • 2013
                                  • 667

Zamieszczone przez bolo81

jamajka
                                  masz racje, obsługa klienta w AUDI jest naprawdę OK. Podczas oczekiwania na swojego RSa (również byłem bliski rezygnacji) udałem się do Audi i o mało co nie skusiłem się na A4 allroad dostałem niebiański rabacik + alusy z oponami - jednakże cena i tak była jeszcze dosyć spora.

Co do obsługi:
                                  Kawka, herbatka, ciasteczka, miła oraz profesjonalna obsługa.... wiem wiem powiecie że auta 2x droższe. Fakt, ale moim zdaniem standard obsługi klienta salonu samochodowego powinien być wzorem dla innych profesji. W końcu w Polszy nie codziennie kupuje się nowe auto. Byłem tak pozytywnie zaskoczony że (mam nadzieje) po kolejne auto wybrać się właśnie do Audi :roll:
                                  Podobne odczucia mam po wizytach w oplu i bmw.
                                  Moja biała jak welon dziewicy O3 vRS

Komentarz

• Himenek
                                    Rider
                                    • 2014
                                    • 412

Audi A5 super wyposażone wyjdzie dużo dużo dużo więcej niż O3RS nawet po 45 tys rabacie za stare auto

Komentarz

• dawids
                                      Classic
                                      • 2014
                                      • 27

jamajka

Co do obsługi:
                                      Chodzi Tobie o salon we Audi we Wrocławiu ???
                                      Pytam bo kupiłem u nich auto i rowniez tam serwisuje i owszem obsługa jest ok ale moim zdaniem w nowym salonie BMW (obok audi) jest o niebo lepiej i wogóle to walnęli taki salon że masakra....

Komentarz

• maciek071
                                        Drive
                                        • 2013
                                        • 69

Zamieszczone przez mufel
                                        Zamieszczone przez maciek071
                                        Zamieszczone przez mufel
                                        Zamieszczone przez cobra2002
                                        mufel jak tam z twoim terminem produkcji....pytales dealera ??
                                        Dzisiaj rozmawiałem, ja zamawiałem samochód w połowie lutego i wstępnie miałem termin 16 tydzień produkcji, po rozmowie z moim dealerem wychodzi na to że narazie jest bez zmian pozostaje czekać za tydzień ma być potwierdzony, podobno zamawiane u niego z produkcją na 14 tydzień są już potwierdzone, także czekam z nadzieją że tak jest, gdy będzie potwierdzenie to pije browara.
                                        Jest jak mówisz. Mój dealer też powiedział mi że 14 tydzień już potwierdzony. Ja mam termin na 15 tydzień i w poniedziałek się okaże czy już będzie autko zamrożone to produkcji. Oby...
                                        gdybys miał potwierdzenie to napisz. Będę spokojniejszy
                                        Zapytanie o zamrożeniu produkcji do dealera wysłane (na szczęście zawsze odpowiada tego samego dnia). Jeśli potwierdzi mi 15 tydzień produkcji to zostanie jakiś miesiąc czekania do odbioru.... ehhh W tym przypadku chyba trzeba powiedzieć tylko...
                                        Octavia III 1.4 TSI Elegance Biel Kombi + Amazing + Dynamic + kilka innych
                                        Wyprodukowana 07.04.14
                                        Odebrana 18.04.14

Komentarz

• Bartek77T
                                          Drive
                                          • 2014
                                          • 52

U mnie zamrożone ostatecznie na XIII tydzień (na dniach produkcja)...zobaczymy, czy nic już nie ulegnie zmianie i za dwa tygodnie będzie już stało w garażu
                                          Zamówiona (19.12.2013)
                                          Wyprodukowana (25.03.2014)
                                          Odebrana (14.04.2014)
                                          OCTAVIA III Kombi 1.4 TSI Beż Cappuccino +Ambition+Amazing+Pakiet chrom+Sunset+inne dodatki

Komentarz

• LukaszRS2.0TFSI
                                            Drive
                                            • 2014
                                            • 68

Z tego co dealer mi powiedział to opóźnienia mają dotyczyć tylko produkcji RSa ze względu na indywidualny charakter samochodu w historii. Fabryka nie spodziewała się takiego zainteresowania.....W moim salonie na chwile obecną przestali przyjmować zamówienia na RSa. Z jednej strony jeśli jest zainteresowanie tym modelem takie duże jak to opisują sprzedawcy to będzie znaczyło że jest to najbardziej udany RS w historii firmy.
                                            Po cichu liczę że jednak będzie bardzo dużo osób które zrezygnują z zamówienia dzięki czemu nie będzie trzeba czekać do końca roku
                                            Był : GOLF IV 1.6 * BMW M3 E46 * Audi A4 1.9TDI Quattro...

Komentarz

• maciek071
                                              Drive
                                              • 2013
                                              • 69

Zamieszczone przez mufel
                                              Zamieszczone przez mufel
                                              Dzisiaj rozmawiałem, ja zamawiałem samochód w połowie lutego i wstępnie miałem termin 16 tydzień produkcji, po rozmowie z moim dealerem wychodzi na to że narazie jest bez zmian pozostaje czekać za tydzień ma być potwierdzony, podobno zamawiane u niego z produkcją na 14 tydzień są już potwierdzone, także czekam z nadzieją że tak jest, gdy będzie potwierdzenie to pije browara.
                                              Jest jak mówisz. Mój dealer też powiedział mi że 14 tydzień już potwierdzony. Ja mam termin na 15 tydzień i w poniedziałek się okaże czy już będzie autko zamrożone to produkcji. Oby...
                                              Zapytanie o zamrożeniu produkcji do dealera wysłane (na szczęście zawsze odpowiada tego samego dnia). Jeśli potwierdzi mi 15 tydzień produkcji to zostanie jakiś miesiąc czekania do odbioru.... ehhh W tym przypadku chyba trzeba powiedzieć tylko...
                                              Dostałem info od dealera że 15 tydzień jest zamrożony do produkcji w systemie. Także zaczynam odliczanie kolejnych dni. Mam nadzieję mieć autko przez weekendem majowym a wtedy biorę wolne cały tydzień i w Polskę : 8)
                                              Octavia III 1.4 TSI Elegance Biel Kombi + Amazing + Dynamic + kilka innych
                                              Wyprodukowana 07.04.14
                                              Odebrana 18.04.14

Komentarz

• mufel
                                                Ambiente
                                                • 2014
                                                • 194

Dzięki zate="maciek071"]
                                                Zamieszczone przez mufel
                                                Zamieszczone przez mufel
                                                dzięki za info. W takim razie spokojnie czekam na zamrożenie mojego zamówienia

D
                                                Dzie

Dostałem info od dealera że 15 tydzień jest zamrożony do produkcji w systemie. Także zaczynam odliczanie kolejnych dni. Mam nadzieję mieć autko przez weekendem majowym a wtedy biorę wolne cały tydzień i w Polskę : 8)[/quote]

Komentarz

• lubek24
                                                  Rider
                                                  • 2013
                                                  • 597
                                                  • Octavia III (5E3)
                                                  • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

Co do obsługi:
                                                  Powiem wam szczerze, u dealera gdzie jak kupuje auto zawsze dostałem kawę czy wodę, córka bawiła się w knociku zabaw, więc i w Skodzie można mieć poziom.
                                                  O3 combi 1.8TSI 245Hp 4x4 DSG
                                                  http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...258496#1258496

Komentarz

• looker
                                                    RS
                                                    • 2008
                                                    • 1886
                                                    • Octavia II (1Z3)
                                                    • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Zamieszczone przez perfex
                                                    Tjaaa szał... A ile u nas tych szalonych vatowo rs-ów moze sie sprzedać? Ze 20-30 szt? No faktycznie to liczba rozkladajaca logistykę Skody :szeroki_usmiech
                                                    Echhh perfex... Przeczytaj mój post jeszcze raz, a jak nie pomoże to po raz kolejny...
                                                    A gdzie ja napisałem, że to RS-y są brane na VAT ? :shock:
                                                    Teraz "dla słabszych": ruch w zamówieniach związany z możliwością odliczenia VAT-u spowodował zatory. Te zamówienia w znakomitej większości nie dotyczą oczywiście RS-ów a zwykłych wersji OIII. Niestety ma to wpływ na czas oczekiwania RÓWNIEŻ w przypadku RS-ów.
                                                    Myślę, że teraz wyraziłem się wystarczająco jasno.
                                                    OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
                                                    SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/

Komentarz

Pracuję...