jak nie bdzie auta na placu po 7 miesiącach czekania zdecydowałem się na inne, ale tego tak nie zostawię i już poczyniłem pierwsze kroki żeby zainteresować program "turbo kamera"
co jak co ale to zdecydowanie im zaszkodzi ;-)
towar/usługa nie musi być dobry/a ale jak ustawia się po niego kolejka chętnych taka właśnie tworzy się opinia, więc akurat nagłośnienie tej sprawy w niczym nie przeszkodzi
Panowie mam pytanko, czy dealerzy Skody dają możlwość potestowania auta przez np. weekend ??? Pytam bo rezygnuje jednak z RS'a, nie mam tyle czasu czekać na to auto i w tej chwili biorę pod uwagę nową mazdę 6 lub Superba
Takie jazdy przez 10min ze sprzedawcą to troche za mało.....
(linki trzeba skopiować, bo coś się kaszani)
możliwe, że przy niektórych z nich jest do odliczenia 8% podatku NOVA od ceny na stronie, który obowiązuje tylko Austriaków. Zaskakujące, że kombików jest aż 36 sztuk! Wszystkie auta mają być dostępne od ręki.
Wczoraj miałem przyjemność rozmawiać ze znajomym który pracuje w Skodzie w Mladej. Niestety nie w dziale produkcji a w innym. Powiedział mi że Fabryka przeszła na produkcję nawet w niedzielę bo jest tyle zamówień.
Więc po prostu sukces O3 przerósł możliwości produkcyjne i powstało jak to się mówi w inżynierii produkcji tzw "wąskie gardło".
miejmy nadzieję że jednak dadzą radę przyspieszyć produkcję bo czekać na samochód ok roku to jednak troszkę przegięcie kiedy w umowie było z górką określone że czas oczekiwania ok 5 miesięcy (jak w moim przypadku) Kolego dawids też czekam na RSa jak kupisz inne auto to później będziesz żałował "pierwszy wybór jest zawsze najbardziej trafiony" . Też mnie trochę wk..... z przedłużeniem terminu ale jak się przejechałem RSem to chyba jednak warto poczekać cierpliwie niż popełnić błąd
Był : GOLF IV 1.6 * BMW M3 E46 * Audi A4 1.9TDI Quattro...
[quote="crom.de"]dawids, pewnie możesz wypożyczyć, ale żebyś za darmoche dostał to wątpliwe.
W mazdzie sprzedawca oferuje auto na weekend, płacę tylko za paliwo :wink:
Zadzwonię do skody w poniedziałek i dowiem sie jak sprawa wyglada, widziałem ze we Wrocku stoi czarny superb l&k 4x4 obklejony naklejkami, może uda się wyrwać na testy
[ Dodano: Nie 23 Mar, 14 11:53 ]
Zamieszczone przez LukaszRS2.0TFSI
miejmy nadzieję że jednak dadzą radę przyspieszyć produkcję bo czekać na samochód ok roku to jednak troszkę przegięcie kiedy w umowie było z górką określone że czas oczekiwania ok 5 miesięcy (jak w moim przypadku) Kolego dawids też czekam na RSa jak kupisz inne auto to później będziesz żałował "pierwszy wybór jest zawsze najbardziej trafiony" . Też mnie trochę wk..... z przedłużeniem terminu ale jak się przejechałem RSem to chyba jednak warto poczekać cierpliwie niż popełnić błąd
Muszę mieć auto na sierpień i w związku z nieciekawą syutacją związaną z RS'em muszę z niego zrezygnować
Wiem że pierwszy wybór najlepszy ale co poradzisz......
Żeby w XXl wieku czekać ok roku na auto ???? Dramat....
To na audi według własnej specyfikacji nie musiałem tyle czekać.....
Wczoraj miałem przyjemność rozmawiać ze znajomym który pracuje w Skodzie w Mladej. Niestety nie w dziale produkcji a w innym. Powiedział mi że Fabryka przeszła na produkcję nawet w niedzielę bo jest tyle zamówień.
Więc po prostu sukces O3 przerósł możliwości produkcyjne i powstało jak to się mówi w inżynierii produkcji tzw "wąskie gardło".
Ale to dotyczy tylko OIII RS-a w niedzielę nie produkują.
W RS-ach problem jest z pakietem skórzanym i tym, że na linii nie może być więcej produkowanych tych aut ze względu na pracochłonność. Produkcja 1 RS-a zabiera miejsce 3 OIII.
Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice
Eeee jakieś nowe "urban legend". A cóż to za specjalny cymes ten rs? Silnik trzeba wsadzić 2.0 ale do innych wersji też wchodzą różne silniki. A reszta różnic w stosunku do 1.8 to inne zderzaki oraz kierownica i gałka biegów z logo rs :szeroki_usmiech Wszystkie części przychodzą automatycznie dla każdego konkretnego auta. Pewnie Skodzie bardziej się opłaca sprzedaż innych wersji i przyhamowuje robienie rs...
Eeee jakieś nowe "urban legend". A cóż to za specjalny cymes ten rs? Silnik trzeba wsadzić 2.0 ale do innych wersji też wchodzą różne silniki. A reszta różnic w stosunku do 1.8 to inne zderzaki oraz kierownica i gałka biegów z logo rs :szeroki_usmiech Wszystkie części przychodzą automatycznie dla każdego konkretnego auta. Pewnie Skodzie bardziej się opłaca sprzedaż innych wersji i przyhamowuje robienie rs...
czekaja az wykruszy sie kolejka. Podniosa ceny 15 proc. I sytuacja będzie opanowana. Teraz rzeczywiscie rs jest bezkonkurencyjny jesli chodzi o osiagi cene i wielkość auta.
U nich nie ma tego szału z VAT-em. Czyli poziom zamówień i oczekiwania powinien być "zwykły". Nie to co u nas...
Tjaaa szał... A ile u nas tych szalonych vatowo rs-ów moze sie sprzedać? Ze 20-30 szt? No faktycznie to liczba rozkladajaca logistykę Skody :szeroki_usmiech
Po prostu pewnie większość osób zamawiających w PL rs-a jak się wkur..ją słysząc termin odbioru to znajdują to forum by sie wesprzeć psychicznie. I potem jest wrażenie że tyyyyle tych rs w PL się sprzedaje. Przypomnijcie sobie jak często na naszych drogach widuje się O2RS.. Ja baaardzo rzadko widzę a ładnych parę lat to klepano.
Ja zrezygnowałem z RS'a, 8 miechów czekania to za długo...
Chyba pojde do mazdy bo nowa 6 -ka dostała fajny automat, diesla 175km (tu akurat nie dla kazdego to plus) i waży jedynie 1430kg a to b. mało...
No cóż skoda sama sobie szkodzi....
Chyba pojde do mazdy bo nowa 6 -ka dostała fajny automat, diesla 175km (tu akurat nie dla kazdego to plus) i waży jedynie 1430kg a to b. mało...
Słuszna decyzja. Ja też już prawie siedziałem w mazdzie ale ostatecznie wybór padł na A5 1,8. Możecie wierzyć lub nie, ale dostałem ponad 45 tys. rabatu na A5 z 2013 r. Odbieram po 1 kwietnia . I jeszcze jedno : auto moze premium ,ale obsługa napewno.
zamówiona 22.11: O3 RS TSI DSG ,planowana produkcja - ch.. wie kiedy zaliczka zwrócona 28.03. - od 4.04 szczęśliwy właściciel białego A5 Sportback
i to wszytko w cenie normalnej O3 - strasznie dużo muszą dokładać $$ do tych RS-ów
O3 się dobrze sprzedaje i pewnie zabrakło mocy produkcyjnych ot to wszytko
wystarczy że zamówień na dany pakiet wyposażenia (a takiem jest też RS) jest więcej o 20% i już się robi problem bo nie mając 1 części z 1000 potrzebnych auta nie można skręcić
Słuszna decyzja. Ja też już prawie siedziałem w mazdzie ale ostatecznie wybór padł na A5 1,8. Możecie wierzyć lub nie, ale dostałem ponad 45 tys. rabatu na A5 z 2013 r. Odbieram po 1 kwietnia . I jeszcze jedno : auto moze premium ,ale obsługa napewno.
jamajka masz racje, obsługa klienta w AUDI jest naprawdę OK. Podczas oczekiwania na swojego RSa (również byłem bliski rezygnacji) udałem się do Audi i o mało co nie skusiłem się na A4 allroad dostałem niebiański rabacik + alusy z oponami - jednakże cena i tak była jeszcze dosyć spora.
Co do obsługi:
Kawka, herbatka, ciasteczka, miła oraz profesjonalna obsługa.... wiem wiem powiecie że auta 2x droższe. Fakt, ale moim zdaniem standard obsługi klienta salonu samochodowego powinien być wzorem dla innych profesji. W końcu w Polszy nie codziennie kupuje się nowe auto. Byłem tak pozytywnie zaskoczony że (mam nadzieje) po kolejne auto wybrać się właśnie do Audi :roll:
jamajka masz racje, obsługa klienta w AUDI jest naprawdę OK. Podczas oczekiwania na swojego RSa (również byłem bliski rezygnacji) udałem się do Audi i o mało co nie skusiłem się na A4 allroad dostałem niebiański rabacik + alusy z oponami - jednakże cena i tak była jeszcze dosyć spora.
Co do obsługi:
Kawka, herbatka, ciasteczka, miła oraz profesjonalna obsługa.... wiem wiem powiecie że auta 2x droższe. Fakt, ale moim zdaniem standard obsługi klienta salonu samochodowego powinien być wzorem dla innych profesji. W końcu w Polszy nie codziennie kupuje się nowe auto. Byłem tak pozytywnie zaskoczony że (mam nadzieje) po kolejne auto wybrać się właśnie do Audi :roll:
Audi A5 super wyposażone wyjdzie dużo dużo dużo więcej niż O3RS nawet po 45 tys rabacie za stare auto
Co do obsługi:
Chodzi Tobie o salon we Audi we Wrocławiu ???
Pytam bo kupiłem u nich auto i rowniez tam serwisuje i owszem obsługa jest ok ale moim zdaniem w nowym salonie BMW (obok audi) jest o niebo lepiej i wogóle to walnęli taki salon że masakra....
mufel jak tam z twoim terminem produkcji....pytales dealera ??
Dzisiaj rozmawiałem, ja zamawiałem samochód w połowie lutego i wstępnie miałem termin 16 tydzień produkcji, po rozmowie z moim dealerem wychodzi na to że narazie jest bez zmian pozostaje czekać za tydzień ma być potwierdzony, podobno zamawiane u niego z produkcją na 14 tydzień są już potwierdzone, także czekam z nadzieją że tak jest, gdy będzie potwierdzenie to pije browara.
Jest jak mówisz. Mój dealer też powiedział mi że 14 tydzień już potwierdzony. Ja mam termin na 15 tydzień i w poniedziałek się okaże czy już będzie autko zamrożone to produkcji. Oby...
gdybys miał potwierdzenie to napisz. Będę spokojniejszy
Zapytanie o zamrożeniu produkcji do dealera wysłane (na szczęście zawsze odpowiada tego samego dnia). Jeśli potwierdzi mi 15 tydzień produkcji to zostanie jakiś miesiąc czekania do odbioru.... ehhh W tym przypadku chyba trzeba powiedzieć tylko...
Octavia III 1.4 TSI Elegance Biel Kombi + Amazing + Dynamic + kilka innych
Wyprodukowana 07.04.14
Odebrana 18.04.14
U mnie zamrożone ostatecznie na XIII tydzień (na dniach produkcja)...zobaczymy, czy nic już nie ulegnie zmianie i za dwa tygodnie będzie już stało w garażu
Zamówiona (19.12.2013)
Wyprodukowana (25.03.2014)
Odebrana (14.04.2014)
OCTAVIA III Kombi 1.4 TSI Beż Cappuccino +Ambition+Amazing+Pakiet chrom+Sunset+inne dodatki
Z tego co dealer mi powiedział to opóźnienia mają dotyczyć tylko produkcji RSa ze względu na indywidualny charakter samochodu w historii. Fabryka nie spodziewała się takiego zainteresowania.....W moim salonie na chwile obecną przestali przyjmować zamówienia na RSa. Z jednej strony jeśli jest zainteresowanie tym modelem takie duże jak to opisują sprzedawcy to będzie znaczyło że jest to najbardziej udany RS w historii firmy.
Po cichu liczę że jednak będzie bardzo dużo osób które zrezygnują z zamówienia dzięki czemu nie będzie trzeba czekać do końca roku
Był : GOLF IV 1.6 * BMW M3 E46 * Audi A4 1.9TDI Quattro...
Dzisiaj rozmawiałem, ja zamawiałem samochód w połowie lutego i wstępnie miałem termin 16 tydzień produkcji, po rozmowie z moim dealerem wychodzi na to że narazie jest bez zmian pozostaje czekać za tydzień ma być potwierdzony, podobno zamawiane u niego z produkcją na 14 tydzień są już potwierdzone, także czekam z nadzieją że tak jest, gdy będzie potwierdzenie to pije browara.
Jest jak mówisz. Mój dealer też powiedział mi że 14 tydzień już potwierdzony. Ja mam termin na 15 tydzień i w poniedziałek się okaże czy już będzie autko zamrożone to produkcji. Oby...
Zapytanie o zamrożeniu produkcji do dealera wysłane (na szczęście zawsze odpowiada tego samego dnia). Jeśli potwierdzi mi 15 tydzień produkcji to zostanie jakiś miesiąc czekania do odbioru.... ehhh W tym przypadku chyba trzeba powiedzieć tylko...
Dostałem info od dealera że 15 tydzień jest zamrożony do produkcji w systemie. Także zaczynam odliczanie kolejnych dni. Mam nadzieję mieć autko przez weekendem majowym a wtedy biorę wolne cały tydzień i w Polskę : 8)
Octavia III 1.4 TSI Elegance Biel Kombi + Amazing + Dynamic + kilka innych
Wyprodukowana 07.04.14
Odebrana 18.04.14
dzięki za info. W takim razie spokojnie czekam na zamrożenie mojego zamówienia
D
Dzie
Dostałem info od dealera że 15 tydzień jest zamrożony do produkcji w systemie. Także zaczynam odliczanie kolejnych dni. Mam nadzieję mieć autko przez weekendem majowym a wtedy biorę wolne cały tydzień i w Polskę : 8)[/quote]
Co do obsługi:
Powiem wam szczerze, u dealera gdzie jak kupuje auto zawsze dostałem kawę czy wodę, córka bawiła się w knociku zabaw, więc i w Skodzie można mieć poziom.
Tjaaa szał... A ile u nas tych szalonych vatowo rs-ów moze sie sprzedać? Ze 20-30 szt? No faktycznie to liczba rozkladajaca logistykę Skody :szeroki_usmiech
Echhh perfex... Przeczytaj mój post jeszcze raz, a jak nie pomoże to po raz kolejny...
A gdzie ja napisałem, że to RS-y są brane na VAT ? :shock:
Teraz "dla słabszych": ruch w zamówieniach związany z możliwością odliczenia VAT-u spowodował zatory. Te zamówienia w znakomitej większości nie dotyczą oczywiście RS-ów a zwykłych wersji OIII. Niestety ma to wpływ na czas oczekiwania RÓWNIEŻ w przypadku RS-ów.
Myślę, że teraz wyraziłem się wystarczająco jasno.
Komentarz