A jak jest z innymi wersjami. Chcę zamówić 1.8tsi Elegance liftback i wszyscy mówią, że termin 6-8 tygodni. Pytałem w styczniu. lutym i marcu. Potrzebuję samochód na początek czerwca i wychodzi mi, że zakładając 8 tygodni, powinienem go zamówić w drugim tygodniu kwietnia. Czytając teraz wasze posty obawiam się, że może być z tym problem. Jak się trochę spóźni np. do końca czerwca to tragedii nie będzie, ale dłużej... będzie problem. Mógłbym go zamówić teraz ale zapewniony ww. terminem nie chcę aby za długo stał po przyjeździe. Czy ktoś zamawiał w marcu i już mu wydłużyli okres oczekiwania. Mam jeszcze takie pytanie, czytam na forum, że samochód do produkcji "data", przyjechał "data". Skąd to wiecie, diler dzwoni i informuje (trochę nie chce mi się w to wierzyć), czy jest możliwość śledzenia zamówienia online?
Jaki czas oczekiwania na odbiór po produkcji
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez michallewA jak jest z innymi wersjami. Chcę zamówić 1.8tsi Elegance liftback i wszyscy mówią, że termin 6-8 tygodni. Pytałem w styczniu. lutym i marcu. Potrzebuję samochód na początek czerwca i wychodzi mi, że zakładając 8 tygodni, powinienem go zamówić w drugim tygodniu kwietnia. Czytając teraz wasze posty obawiam się, że może być z tym problem. Jak się trochę spóźni np. do końca czerwca to tragedii nie będzie, ale dłużej... będzie problem. Mógłbym go zamówić teraz ale zapewniony ww. terminem nie chcę aby za długo stał po przyjeździe. Czy ktoś zamawiał w marcu i już mu wydłużyli okres oczekiwania. Mam jeszcze takie pytanie, czytam na forum, że samochód do produkcji "data", przyjechał "data". Skąd to wiecie, diler dzwoni i informuje (trochę nie chce mi się w to wierzyć), czy jest możliwość śledzenia zamówienia online?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez michallewczytam na forum, że samochód do produkcji "data", przyjechał "data". Skąd to wiecie, diler dzwoni i informuje (trochę nie chce mi się w to wierzyć), czy jest możliwość śledzenia zamówienia online?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mufelZamieszczone przez michallewA jak jest z innymi wersjami. Chcę zamówić 1.8tsi Elegance liftback i wszyscy mówią, że termin 6-8 tygodni. Pytałem w styczniu. lutym i marcu. Potrzebuję samochód na początek czerwca i wychodzi mi, że zakładając 8 tygodni, powinienem go zamówić w drugim tygodniu kwietnia. Czytając teraz wasze posty obawiam się, że może być z tym problem. Jak się trochę spóźni np. do końca czerwca to tragedii nie będzie, ale dłużej... będzie problem. Mógłbym go zamówić teraz ale zapewniony ww. terminem nie chcę aby za długo stał po przyjeździe. Czy ktoś zamawiał w marcu i już mu wydłużyli okres oczekiwania. Mam jeszcze takie pytanie, czytam na forum, że samochód do produkcji "data", przyjechał "data". Skąd to wiecie, diler dzwoni i informuje (trochę nie chce mi się w to wierzyć), czy jest możliwość śledzenia zamówienia online?
PzdrPzdr, Fredy
Silnik w mojej O3 smaruje olej
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez michallewA jak jest z innymi wersjami. Chcę zamówić 1.8tsi Elegance liftback i wszyscy mówią, że termin 6-8 tygodni. Pytałem w styczniu. lutym i marcu. Potrzebuję samochód na początek czerwca i wychodzi mi, że zakładając 8 tygodni, powinienem go zamówić w drugim tygodniu kwietnia. Czytając teraz wasze posty obawiam się, że może być z tym problem. Jak się trochę spóźni np. do końca czerwca to tragedii nie będzie, ale dłużej... będzie problem. Mógłbym go zamówić teraz ale zapewniony ww. terminem nie chcę aby za długo stał po przyjeździe. Czy ktoś zamawiał w marcu i już mu wydłużyli okres oczekiwania. Mam jeszcze takie pytanie, czytam na forum, że samochód do produkcji "data", przyjechał "data". Skąd to wiecie, diler dzwoni i informuje (trochę nie chce mi się w to wierzyć), czy jest możliwość śledzenia zamówienia online?Jeśli pomogłem - kliknij "pomógł" ! Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kecajMożesz w podpisie zmienić na " w produkcji"
Jeden z nielicznych co będzie się cieszył z białego RS-a....Moja OIII RS TSI Moon White
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78980
Komentarz
-
-
Nie wiem co jest powodem nierealizowania zamówień, ale to juz jest nie tyle śmieszne co juz żałosne. Ja swojego RS-a zamówiłem w listopadzie z odbiorem na luty, na umowie i do dziś nie ma ustalonego terminu realizacji. Zastanawia mnie najbardziej że nikt nic nie wie, nic nie chce mówić. Jeżeli powiedzieliby że mamy problem z ......to każdy by to zrozumiał lub nie, ale dziś to nikt nie rozumie nawet jak bardzo chce zrozumieć. Najgorsze w tym wszystkim jest to że nie wiadomo kiedy będzie ustalony termin produkcji. Mam jedno pytanie czy jest jakaś osoba na tym forum która odebrała Rs-a w tym roku????????
Może wtedy zrozumiem te limity sprzedaży na Polske w ilości 6 szt w miesiącu.
Kiedy w 2008 roku zamawiałem poprzedniego Rs-a to czekałem 3 miesiące i był jak w zegarku.
[ Dodano: Czw 27 Mar, 14 20:45 ]
[quote="Himenek"]tylko trujesz dupę dealerowi tak jak ja :P[/quota
a możesz mi powiedzieć gdzie zamawiałeś i kiedy?????
bo ja w Szczecinie i już nie mam siły truć dupy dilerowiZamówiona O3 RS DSG 12.11.2013
Odebrana 18.06.2014
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=80838
Komentarz
-
-
[quote="VRSmaniak"]Nie wiem co jest powodem nierealizowania zamówień, ale to juz jest nie tyle śmieszne co juz żałosne. Ja swojego RS-a zamówiłem w listopadzie z odbiorem na luty, na umowie i do dziś nie ma ustalonego terminu realizacji. Zastanawia mnie najbardziej że nikt nic nie wie, nic nie chce mówić. Jeżeli powiedzieliby że mamy problem z ......to każdy by to zrozumiał lub nie, ale dziś to nikt nie rozumie nawet jak bardzo chce zrozumieć. Najgorsze w tym wszystkim jest to że nie wiadomo kiedy będzie ustalony termin produkcji. Mam jedno pytanie czy jest jakaś osoba na tym forum która odebrała Rs-a w tym roku????????
Może wtedy zrozumiem te limity sprzedaży na Polske w ilości 6 szt w miesiącu.
Kiedy w 2008 roku zamawiałem poprzedniego Rs-a to czekałem 3 miesiące i był jak w zegarku.
[ Dodano: Czw 27 Mar, 14 20:45 ]
Zamieszczone przez Himenektylko trujesz dupę dealerowi tak jak ja :P[/quota
a możesz mi powiedzieć gdzie zamawiałeś i kiedy?????
bo ja w Szczecinie i już nie mam siły truć dupy dilerowi
Komentarz
-
-
Superb 2.0 TSI DSG z pakietem sport i analogicznym wyposażeniem co RS (nawet lepszym, bo po prostu nie da się inaczej) wychodzi w podobnej cenie... Mając wizje czekania do grudnia - jakoś tak właśnie zamówienie zmieniłem z opcją odbioru w czerwcu. Więc kolejka na RSa o jedno miejsce powinna się przyspieszyć
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SilentEmpireSuperb 2.0 TSI DSG z pakietem sport i analogicznym wyposażeniem co RS (nawet lepszym, bo po prostu nie da się inaczej) wychodzi w podobnej cenie... Mając wizje czekania do grudnia - jakoś tak właśnie zamówienie zmieniłem z opcją odbioru w czerwcu. Więc kolejka na RSa o jedno miejsce powinna się przyspieszyć
Bądź cierpliwy i poczekaj
Komentarz
-
-
Ale zamówiłeś w styczniu RS-a i masz ustalony termin na 16 tydzień??????????
[ Dodano: Pią 28 Mar, 14 08:42 ]
Zamieszczone przez SilentEmpireSuperb 2.0 TSI DSG z pakietem sport i analogicznym wyposażeniem co RS (nawet lepszym, bo po prostu nie da się inaczej) wychodzi w podobnej cenie... Mając wizje czekania do grudnia - jakoś tak właśnie zamówienie zmieniłem z opcją odbioru w czerwcu. Więc kolejka na RSa o jedno miejsce powinna się przyspieszyć
Ja też mam taką myśl żeby zwolnić kolejkę i zamienić zamówienie na Superba, ale tak jak kolega pisał" wrażenia z jazdy nie takie same" i to że tych superbów całemnóstwo. Jak jeździłem pięć lat poprzednim Rs-em to naprawdę żadko mijało się kolegę podobnym autem, a taki superb to na każdym rogu ulicyZamówiona O3 RS DSG 12.11.2013
Odebrana 18.06.2014
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=80838
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pawelkub11Zamieszczone przez kecajMożesz w podpisie zmienić na " w produkcji"
Jeden z nielicznych co będzie się cieszył z białego RS-a....Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice
Komentarz
-
-
Właśnie dostałęm wiadomośc z salonu, "Pańska Octavia ma od wtorku status- wyprodukowana"....uffffff, teraz to juz z górki...jeszcze koło 10 dni czekania aż trafi do salonu. :szeroki_usmiechZamówiona (19.12.2013)
Wyprodukowana (25.03.2014)
Odebrana (14.04.2014)
OCTAVIA III Kombi 1.4 TSI Beż Cappuccino +Ambition+Amazing+Pakiet chrom+Sunset+inne dodatki
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Bartek77TWłaśnie dostałęm wiadomośc z salonu, "Pańska Octavia ma od wtorku status- wyprodukowana"....uffffff, teraz to juz z górki...jeszcze koło 10 dni czekania aż trafi do salonu. :szeroki_usmiech
co do 10 dni to daj sobie do 3 tygodni....Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kecajZamieszczone przez Bartek77TWłaśnie dostałęm wiadomośc z salonu, "Pańska Octavia ma od wtorku status- wyprodukowana"....uffffff, teraz to juz z górki...jeszcze koło 10 dni czekania aż trafi do salonu. :szeroki_usmiech
co do 10 dni to daj sobie do 3 tygodni....Zamówiona (19.12.2013)
Odebrana (14.04.2014)
OCTAVIA III Kombi 1.4 TSI Beż Cappuccino +Ambition+Amazing+Pakiet chrom+Sunset+inne dodatki
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kecajW poniedziałek to będzie " wyprodukowane" a nie "w produkcji"Moja OIII RS TSI Moon White
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78980
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez KlebestiftWidzę, że miałem wielkie szczęście bo moją O3 1.4 TSI DSG Liftback Ambition + Amazing zamówiłem 18.01.2014, została wyprodukowana w 7 tygodniu, 18.02.2014 była u dilera a odebrałem ją 22.02.2014. Wszystko poszło bardzo szybko, także transport z fabryki trwał najwyżej tydzień.Zamówiona (19.12.2013)
Odebrana (14.04.2014)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez KlebestiftWidzę, że miałem wielkie szczęście bo moją O3 1.4 TSI DSG Liftback Ambition + Amazing zamówiłem 18.01.2014, została wyprodukowana w 7 tygodniu, 18.02.2014 była u dilera a odebrałem ją 22.02.2014. Wszystko poszło bardzo szybko, także transport z fabryki trwał najwyżej tydzień.Jeśli pomogłem - kliknij "pomógł" ! Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez VRSmaniakAle zamówiłeś w styczniu RS-a i masz ustalony termin na 16 tydzień??????????
[ Dodano: Pią 28 Mar, 14 08:42 ]
Ja też mam taką myśl żeby zwolnić kolejkę i zamienić zamówienie na Superba, ale tak jak kolega pisał" wrażenia z jazdy nie takie same" i to że tych superbów całemnóstwo. Jak jeździłem pięć lat poprzednim Rs-em to naprawdę żadko mijało się kolegę podobnym autem, a taki superb to na każdym rogu ulicy
tak, ale ja mam Liftback TSI DSG i dość mało dodatków
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez HimenekJa też mam taką myśl żeby zwolnić kolejkę i zamienić zamówienie na Superba, ale tak jak kolega pisał" wrażenia z jazdy nie takie same" i to że tych superbów całemnóstwo. Jak jeździłem pięć lat poprzednim Rs-em to naprawdę żadko mijało się kolegę podobnym autem, a taki superb to na każdym rogu ulicy
Za to teraz RSów będzie pełno, tyle zamówień
W tej samej cenie Superb ma lepsze wyposażenie (mowa o kombi 2.0 TSI DSG). A jak trochę dołożysz do outdoora, to masz dość oryginalny model a tych zbyt dużo raczej nie jeździ i chyba jeździć nie będzie, produkcja kończy się w tym roku.
Tak czy siak, ja nie miałem wyjścia, musiałbym pół roku jeździć busem albo prywatnym, które musiałbym kupić.
Komentarz
-
Komentarz