Zamieszczone przez Himenek
Jaki czas oczekiwania na odbiór po produkcji
Zwiń
X
-
Ja 2 tygodnie temu byłem w Zimnym w Piotrkowie i też RS był do odebrania zamówiony na początku rokuSkoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE Biel Candy + Amazing + Chrom + Dynamic + Canton + Amundsen + Sunset + PA 2.0 + Drive Setup + Pakiet Skórzany (3 ramienna kiera)
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=72190
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mufelDzisiaj dostałem informację że auto jest już w Poznaniu, zamawiane 17 lutego, jak dobrze pójdzie w przyszłym tygodniu ma być w salonie. Wygląda na to że od zamówienia do odbioru auta będzie mniej niż 3 miesiące.
No to gratulacje... Ja zamawiałem 5 lutego i nie mam nawet terminu zamrożonego... w powietrzu wisi 20 tydzień ale czy sie utrzyma? Tego nie wiem
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez CookieZamieszczone przez Himenekpo raz 10 piszę... na początku stycznia
Sorry ale jak tylko ktoś napisze, że odbiera to mnie trafia, że mojej jeszcze nie ma.
Ja zamawiałem swoją RS-kę 20.listopada i cisza, dzisiaj dzwoniłem i dalej nic nie wiadomo
Komentarz
-
-
.......powiedzial ze moja Octavia jest Buforowana
to tak jakby lekarz ginekolog z miną poważną powiedział przyszłemu ojcu: "Pańskie dziecko będzie buforowane w 16 lub 17 tygodniu.
Jaja jak u buhaja
A tak poważnie, to zadałem pytanie w SAP kiedy coś będzie wiadomo, bo diler bawi się ze mną w kotka i myszkę. Mija tydzień i SAP milczy......
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez trasat23.......powiedzial ze moja Octavia jest Buforowana
to tak jakby lekarz ginekolog z miną poważną powiedział przyszłemu ojcu: "Pańskie dziecko będzie buforowane w 16 lub 17 tygodniu.
Jaja jak u buhaja
A tak poważnie, to zadałem pytanie w SAP kiedy coś będzie wiadomo, bo diler bawi się ze mną w kotka i myszkę. Mija tydzień i SAP milczy......
zostanie mu tylko miesiac potem bede wymagal dalsze Rabaty za opoznienie.
Przy zamawianiu zapewnial mnie ze trzeba czekac 3 miesiace na nowa Oktavie. wiec Termin uplynie mu 4.06.2014
teraz jestem bez auta a potrzebuje pilnie.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lubek24Qgar co było powodem rezygnacji z "PhoneBox, Webasto, Lane Assist, Park Assist " ?
LA rozumiem - zbędny bajer ale Webasto w przypadku braku garażu - bezcenne!!!, PA czasem się przydaje, PhoneBox - mógłby być fajną sprawą.
PhoneBox - przemyślałem, że aż tak dużo przez telefon nie gadam podczas jazdy, choć przy zmianie telefonu na jakąś patelnię, jakie teraz modne, to pewnie będzie trzeba telefon chować do schowka w konsoli środkowej, bo do uchwytu na multimedia, to chyba coś większego już nie wejdzie i zamiast wzmacnienia, to sygnał będzie tłumiony.
A PA jako automat to słabo sobie radzi - raz go "zawiesiłem" między ścianą i samochodem sąsiada w garażu, a innym razem tak mi zaparkował, że bym nie wysiadł, albo przynajmniej miałbym obite drzwi auta od sąsiadującego auta. Choć z drugiej strony boczne czujniki i pomiar miejsca do zaparkowania by były przydatne.
LA byłby pewnie sensowny wbrew pozorom, ale wyłączanie się przy ostrzejszym łuku to lipa, bo właśnie do takich sytuacji bym go oczekiwał - zagadałem się z pasażerem, oglądam widok, a tu zakręt atakuje znienacka... ;]
Zmieniałeś konfiguracje i długo czekałeś, to zrozumiałe ale jak wytłumaczyć że bez zmian od 16.11.13 do 1.04.2014 czekałem? To już historia teraz tylko szukam okazji by gdzieś pojechać - banan z gęby nie schodzi
Niemniej jakoś tak nie mogę się już doczekać kolejnej dłuższej trasy, bo tymczasem O3 stoi w garażu a do pracy starym autkiem jak na razie jeszcze
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez CookieZamieszczone przez Himenekpo raz 10 piszę... na początku stycznia
Sorry ale jak tylko ktoś napisze, że odbiera to mnie trafia, że mojej jeszcze nie ma.
Ja zamawiałem swoją RS-kę 20.listopada i cisza, dzisiaj dzwoniłem i dalej nic nie wiadomo
ja Cię kolego pociesze, mój zamówiony 12.11.2013 roku i nadal nie mam ustalonego terminu produkcji. Jak czytam że odbierają auta ze stycznia, lutego to mam ochotę podziękować skodzie za ten samochód.Zamówiona O3 RS DSG 12.11.2013
Odebrana 18.06.2014
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=80838
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ryjeksJeśli ACA to aktywny tempomat (ACC) to jakie masz zastrzeżenia ?
1) Za późno wg mnie pokazuje auto do którego się zbliżamy przy odległości ustawionej na więcej niż min. przez co potrafi przyhamować zanim zdąży się zmienić pas by wyprzedzić
2) Mam wrażenie, że tylko gaz i hamulec - oczekiwałbym od takiego "mądrego" wspomagacza, że po wykryciu auta z przodu, zanim osiągnie ustawioną odległość odpuści gaz wcześniej i tak się zbliży, a nie dojeżdża do ustawionej odległości z "wciśniętym gazem" i hebel.
Po tych kilkuset km zastanawiam się czy by jednak zwykły tempomat mi nie wystarczył, zwłaszcza jakbym miał przez to czekać dłużej, a by mi zależało na szybkim odebraniu auta.
Komentarz
-
-
A testowałes aktywny tempomat w nowej Octavi?
Zamieszczone przez QgarZamieszczone przez ryjeksJeśli ACA to aktywny tempomat (ACC) to jakie masz zastrzeżenia ?
1) Za późno wg mnie pokazuje auto do którego się zbliżamy przy odległości ustawionej na więcej niż min. przez co potrafi przyhamować zanim zdąży się zmienić pas by wyprzedzić
2) Mam wrażenie, że tylko gaz i hamulec - oczekiwałbym od takiego "mądrego" wspomagacza, że po wykryciu auta z przodu, zanim osiągnie ustawioną odległość odpuści gaz wcześniej i tak się zbliży, a nie dojeżdża do ustawionej odległości z "wciśniętym gazem" i hebel.
Po tych kilkuset km zastanawiam się czy by jednak zwykły tempomat mi nie wystarczył, zwłaszcza jakbym miał przez to czekać dłużej, a by mi zależało na szybkim odebraniu auta.Jeżdżę:
Octavia III, elegance, 1.4 TSI, DSG, kombi, Biel candy, amazing, KESSY, DAB, CANTON, SUNSET, Skóra naturalna + tkanina, Aktywny tempomat, Lane Asist, Driver set up, elektryczna klapa bagażnika, sportowe zawieszenie + XDS, elektryczny fotel kierowcy, podgrzewane fotele przód, gniazdo 230V i inne...
Komentarz
-
-
Station wagon czyli po polskiemu kombi :-)
Wczoraj tez zdalem sobie sprawe, ze dzis mija 8miesiac od dnia w ktorym zamowilem RSa w tdi dsg i nawet nie mam planowanej daty produkcji, a dealer juz mi powiedzial ze sie nie zalapie na MY2014 czyli nie zostanie wczesniej wyprodukowana niz po 22tyg,
Komentarz
-
Komentarz