Jaki czas oczekiwania na odbiór po produkcji

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • marlej108
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 4976
    • Octavia III (5E3)
    • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Zamieszczone przez Enriquez
    W etce już jest 3 cylidrowiec piękny i błyszczący
    O Boże...

Pal licho ze będzie, szkoda tylko ze zastąpi 1.2 tsi 85KM...:-\
    http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
    Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• amdp
      Classic
      • 2015
      • 35
      • CJSB 1.8 TSI 180 KM

Co raz bliżej.... Dowiedziałem się dziś, że kura jest już wyprodukowana :szeroki_usmiech
      Octavia III 1.8 TSI DSG6 4x4 L&K

Komentarz

• LEMUR_
        Ambiente
        • 2016
        • 153
        • Octavia III (5E3)
        • CZDA 1.4 TSI 150 KM

no to krótko czekałeś
        Jaka wersja, silnik, skrzynia, dodatki?
        Ja mam wreszcie potwierdzony pewny tydzień produkcji.
        pozdro!
        LEMUR

Moja Kura: ubrana w dżinsowe wdzianko / MY2016 / 1.4TSI LIFT / DSG / Style / Amazing

Komentarz

• amdp
          Classic
          • 2015
          • 35
          • CJSB 1.8 TSI 180 KM

L&K 1.8TSI 4x4 DSG

Komentarz

• esiak
            Drive
            • 2016
            • 70
            • Octavia III combi (5E5)
            • CJSB 1.8 TSI 180 KM

kombi?
            the WHITE side of the MOON

Komentarz

• amdp
              Classic
              • 2015
              • 35
              • CJSB 1.8 TSI 180 KM

esiak, liftback

Komentarz

• esiak
                Drive
                • 2016
                • 70
                • CJSB 1.8 TSI 180 KM

ja 29.02 zamówiłem o3 1.8 TSI, DSG, 4x4 style w kombi... produkcja podobno w 15 tygodniu...

Komentarz

• lubek24
                  Rider
                  • 2013
                  • 597
                  • Octavia III (5E3)
                  • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

amdp, gdzie zamawiałeś ?

[ Dodano: Pią 18 Mar, 16 19:05 ]
                  esiak, jaki kolorek ? W PO chyba policyjna O3 4x4 biała jeździ, mógłbyś ludziskom ciśnienie podnosić
                  O3 combi 1.8TSI 245Hp 4x4 DSG
                  http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...258496#1258496

Komentarz

• esiak
                    Drive
                    • 2016
                    • 70
                    • CJSB 1.8 TSI 180 KM

white moon zamówiłem :diabelski_usmiech

Komentarz

• kriso_bxe
                      Classic
                      • 2007
                      • 31

U mnie przebiegało to tak:
                      20.01 - zamówienie
                      27.01 - potwierdzenie terminu produkcji - KW08/16
                      22.02 - auto wyprodukowane
                      02.03 - auto dostarczone do dealera
                      09.03 - rejestracja / ubezpieczenie
                      10.03 - odbiór
                      Salon Wieliczka
                      Octavia 2,0 TDI 135 kW (184 KM) 6-biegowa automatyczna DSG 4x4

Komentarz

• lubek24
                        Rider
                        • 2013
                        • 597
                        • Octavia III (5E3)
                        • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

esiak, kolorek super, ale co Ci się dostanie od ludzi wiązanek .... a ile przez Ciebie kleksa walnie

kriso_bxe, szybko się uwinęli, gratulacje, ale my tu o męskich autach a Ty o popsutym od nowości ( ON ) A tak serio dodałeś już temacik w Showroomie ?

Komentarz

• amdp
                          Classic
                          • 2015
                          • 35
                          • CJSB 1.8 TSI 180 KM

lubek24, swoją zamawialem w AutoWimar na modlinskiej w stolicy :wink:

Komentarz

• ruwado
                            RS
                            • 2009
                            • 14885
                            • Octavia IV (NX3)

Jak kupujecie to warto pochwalić się jak wyglądały nagocjacje cenowe w tym wątku

pozdrawiam - Darek

Komentarz

• Enriquez
                              RS
                              • 2009
                              • 7685
                              • Superb III (3V3)

Wczoraj dostałem nowy termin produkcji (S3 L&K TSI) - tydzień 07/2017
                              Simply Clever normalnie - 443 dni oczekiwania. Na Bentleya się czeka krócej.
                              Dla mnie to 2 czy 3 miesiące w tą czy w tamtą to już nie robi znaczenia przy takim czasie oczekiwania.
                              Pozdrawiam
                              Marcin

Komentarz

• lubek24
                                Rider
                                • 2013
                                • 597
                                • Octavia III (5E3)
                                • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

Enriquez, rozumiem że wysłałeś ich w piz..u ?

Komentarz

• Enriquez
                                  RS
                                  • 2009
                                  • 7685
                                  • Superb III (3V3)

Nie, jeszcze nie, oni chyba tak sobie żartują
                                  Myślę, że chodzi im o to, żeby zrezygnować z jasnej tapicerki, ale będę konsekwentny - ciekaw jestem jak to się rozwinie. W piz...u mogę ich wysłać w dowolnym momencie, więc bez gwałtownych ruchów.
                                  Pozdrawiam
                                  Marcin

Komentarz

• lubek24
                                    Rider
                                    • 2013
                                    • 597
                                    • Octavia III (5E3)
                                    • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

Enriquez, ok ja czekałem 5 miechów na O3, ale to co Tobie szykują nawet najbardziej stoicką osobę mogą doprowadzić do szewskiej pasji. Szacun - ja bym się już dawno poddał albo został gwiazdą TVN Turbo "Furiaci w akcji"
                                    Ale skoro chcesz ich męczyć to czy przy zamówieniu określili termin realizacji ? Jakieś korzyści z tego tytułu chcesz osiągnąć czy jedynie 4fun chcesz ich dręczyć ?

Komentarz

• Enriquez
                                      RS
                                      • 2009
                                      • 7685
                                      • Superb III (3V3)

Mam w zamówieniu wpisany termin - konkretną datę z końcem kwietnia. Co będzie zobaczymy. Mam czym jeździć, a odnoszę wrażenie, że zmiana z S2 na S3 to jakościowe nieporozumienie - dokładnie taka sama wtopa jak O2 - O3. Więc może to i dobrze - dopracują szczegóły i będzie git. Wiesz, w razie awarii, nagłej potrzeby itp... zawsze coś można kupić od ręki - nie będzie to w 100% to co się chce, ale będzie.
                                      Pozdrawiam
                                      Marcin

Komentarz

• Reidak
                                        Drive
                                        • 2016
                                        • 66

Dlatego ja raczej nigdy nie kupię z zamówienia bo nie mam cierpliwości do czekania. Moja jest z października, kupiona 4 dni temu. Nie jest to co prawda w 100% to co się chce ale przynajmniej dużo taniej. Brakuje mi w sumie tylko LED przednich, składanych lusterek i aktywnego tempomatu. Podgrzewanej szyby mi nie brakuje bo mam taką w w Focusie ale odkąd garażuje auto (w zimie w garażu +15 stopni) to nie pamiętam kiedy ostatni raz użyłem tego cuda. Zresztą poniżej -10 to przestaje działać tak wydajnie.

Skoda Octavia III 1.4 TSI CZDA Topaz

Komentarz

• maro rs
                                          Elegance
                                          • 2014
                                          • 948

Zamieszczone przez Reidak
                                          Zresztą poniżej -10 to przestaje działać tak wydajnie.
                                          Czyli...dwa razy w roku?
                                          "k..., aleś pan tu bestię postawił"

Komentarz

• marlej108
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2006
                                            • 4976
                                            • Octavia III (5E3)
                                            • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Zamieszczone przez Enriquez
                                            , a odnoszę wrażenie, że zmiana z S2 na S3 to jakościowe nieporozumienie - dokładnie taka sama wtopa jak O2 - O3. Więc może to i dobrze - dopracują szczegóły i będzie git..
                                            Po pierwsze to ponad rok czekania na Skode to moim zdaniem niesmaczny żart - chyba komuś w Skodzie odbilo. Zreszta czekanie tyle na jakiekolwiek auto popularnego producenta to nieporozumienie.

Po drugie z pewna satysfakcja odnotowuje fakt ze w końcu coraz więcej osób zauwaza ze O3 jest niestety wykonana taniej niż O2 o czym pisałem w bardzo długim wątku dot. O3 jak wchodził na rynek. Pamiętam ze kilka osób sie ze mną wyklocalo ze nieprawda,ze O3 lepsza pod każdym względem. I podobnie rok temu w wątku dot. S3 jako ze bylem jedna z pierwszych osób co S3 ogladaly na żywo i nim jechaly i tez napisałem ze moim zdaniem S2 jest autem solidniejszym...to tez zaraz zaczęto ujadać - ze niemożliwe. Pamiętam ze forumowicz Big awanturowal sie o te wyjątkowo wysoka jakość O3 ze mną jak szalony.

Co do tego ze Skoda poprawi usterki to wątpię niestety. Moja O2 Tour z 2012 byla gorzej zrobiona od mojej O2 z 2004 r. miała też kilka usterek których wczesniej nie bylo - jak problemy z klima w Tourach których uprzednio sie nie spotykali. O2 po fl w 2008 miały gorsze materiały niż przed fl - zamieniono miękki plastik na tapicerce tylnych drzwi na twardy na przykład.

Czytam watki dot.S3 na forum Superba i prawdę mówiąc dziwie sie Tobie Enriquez ze z takim uporem pchasz sie w S3... Pomijam nawet niekończące sie przygody Whityiego z jego S3 ale wystarczy spojrzeć na watek o stukach z tylu zawieszenia który rosnie w tempie zastraszającym żeby odechcialo sie wydawać kupę kasy na auto które będzie stukać i pukać jak jakis używany pojazd za o wiele mniejsza kasę. Skoro stac Cie na wydanie aż tylu szekli na auto i na dodatek mimo Twoich chęci Skoda wyraźnie robi wszystko żeby Ci tego auta nie sprzedać to może warto wybrac jedna z tzw marek premium... Audi, BMW, Mercedes i Lexus za cenę tego S3 są też dostępne... :-)

PS. A co samej O3 to jak patrzę na kompakty to...pewnie sam bym kupił bo mi się podoba. Albo Aurisa kombi. S3 tez mi się bardzo podoba z zewnątrz o wiele bardziej niz Passat. Szkoda tylko ze cos się zlego dzieje z jakością aut VAG i pewnie wzialbym zamiast S3 to Mazde 6.

Glowna zaleta nowych aut powinna być BEZAWARYJNOSC...a tu ciągle jakies przygody jak się okazuje...
                                            Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• JacekRS
                                              Rider
                                              • 2014
                                              • 394
                                              • Superb III (3V3)
                                              • CUPA 2.0 TDI CR RS 184 KM

Zamieszczone przez marlej108
                                              PS. A co samej O3 to jak patrzę na kompakty to...pewnie sam bym kupił bo mi się podoba. Albo Aurisa kombi. S3 tez mi się bardzo podoba z zewnątrz o wiele bardziej niz Passat. Szkoda tylko ze cos się zlego dzieje z jakością aut VAG
                                              a to tylko z VAG? BMW z F10 i jej seryjnymi awariami to nie wtopa? Proszę Cię, teraz każdy ma wtopę, każdy wprowadza nowinki, których nie do końca przetestował - testujemy MY

Znam gościa, mieszka w Niemcach, ma F10 i Superb'a 3 i woli Superbem jeździć niż BMW, stwierdza, że przestronniej i ma już nalatane ponad 70kkm.

wzialbym zamiast S3 to Mazde 6.
                                              Sorry, ale sąsiad ma... najbogatszą wersję i poza skórą to z niej bym nie chciał do mojej Kury nic więcej (lepsza w chooooj, w sumie każda lepsza od tej w OIII), no dobra na pewno zawiecha jest lepiej zestrojona i to w sumie jedyna rzecz której zazdroszczę To jest generalnie samochód dla chłopka 170cm wzrostu i max 85kg = kitajec z nadwagą .
                                              "Seks: Śniadanie mistrzów" - James Hunt

Komentarz

• marlej108
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2006
                                                • 4976
                                                • Octavia III (5E3)
                                                • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Nie znam nikogo z nowym BMW wiec trudno mi się na jego temat wypowiedzieć ale kolega rok temu kupił Lexusa i zero jakichkolwiek usterek. Tyle ze wnętrze tego Lexa zupełnie nie w moim guście. Sorry za OT.
                                                Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• JacekRS
                                                  Rider
                                                  • 2014
                                                  • 394
                                                  • Superb III (3V3)
                                                  • CUPA 2.0 TDI CR RS 184 KM

rok temu kupił Lexusa i zero jakichkolwiek usterek.
                                                  a wiesz, że chodzi mi takie ustrojstwo po deklu tylko w sumie nie wiem jak to wygląda w środku Infiniti jeszcze mnie kręci, w środku całkiem całkiem
                                                  A wracając do tematu.... jakby mi ASO powiedziało, że samochód "łaskawie" będzie za rok, to bym powiedział, żeby mnie "w de.upę" pocałowali.

Ojciec zamówił A3 Sportback 2.0TDI quattro, DSG, S-Line, ze wszystkim, oprócz skóry, haka, szyberdachu, podgrzewanych stołków i zestawu dla palących i czekał 5 miesięcy (zamówienie w marcu 2015, odbiór w sierpniu 2015 - miesiąc przed planowanym odbiorem). 6 miesięcy to rozumiem, ale rok ponad.... no właśnie, na Benltey'a krócej się czeka.
                                                  "Seks: Śniadanie mistrzów" - James Hunt

Komentarz

• Enriquez
                                                    RS
                                                    • 2009
                                                    • 7685
                                                    • Superb III (3V3)

Panowie - otóż pan Jozef Kaban i spółka wiedzą doskonale, że na Polskim rynku konkurencji dla Superba generacji 3 nie ma praktycznie w ogóle. Ja już bym im dawno powiedział good bye, ale od kilku miesięcy alternatywy znaleźć nie mogę. A uwierzcie mi, mam dużo czasu przed kompem i w realu (na razie) aby przeanalizować inne opcje. Odbyłem wycieczki do BMW i Merca i niestety bez dodatkowych wkładów z biletów NBP się nie obędzie, a jakość wykonania wnętrza będzie słaba (np. BMW3 i Merc - C, więc tego segmentu nie biorę w ogóle pod uwagę). Na minus premium jest ponadto roboczogodzina serwisu - 500 PLN to trochę słaby temat. W BMW opony run-flat. Koszty... W Audi nic ciekawego poniżej 200 koła nie ma w ogóle no i w Łodzi w salonie mają klientów zajeżdżających Skodą pod salon serdecznie w d... Pozostaje czekać, czekać, czekać... Mój Superb to będzie unikat na skalę ogólnopolską.

[ Dodano: Sob 19 Mar, 16 23:02 ]
                                                    Aha, chłopaki z salonu zrobili symulację zmiany tapicerki z jasnej na czarną i termin zmienił się na "przed wakacjami'. Więc się da, tylko się nie chce.
                                                    Pozdrawiam
                                                    Marcin

Komentarz

Pracuję...