Wczoraj dostałem nowy termin produkcji (S3 L&K TSI) - tydzień 07/2017
Simply Clever normalnie - 443 dni oczekiwania. Na Bentleya się czeka krócej.
Dla mnie to 2 czy 3 miesiące w tą czy w tamtą to już nie robi znaczenia przy takim czasie oczekiwania.
Nie, jeszcze nie, oni chyba tak sobie żartują
Myślę, że chodzi im o to, żeby zrezygnować z jasnej tapicerki, ale będę konsekwentny - ciekaw jestem jak to się rozwinie. W piz...u mogę ich wysłać w dowolnym momencie, więc bez gwałtownych ruchów.
Enriquez, ok ja czekałem 5 miechów na O3, ale to co Tobie szykują nawet najbardziej stoicką osobę mogą doprowadzić do szewskiej pasji. Szacun - ja bym się już dawno poddał albo został gwiazdą TVN Turbo "Furiaci w akcji"
Ale skoro chcesz ich męczyć to czy przy zamówieniu określili termin realizacji ? Jakieś korzyści z tego tytułu chcesz osiągnąć czy jedynie 4fun chcesz ich dręczyć ?
Mam w zamówieniu wpisany termin - konkretną datę z końcem kwietnia. Co będzie zobaczymy. Mam czym jeździć, a odnoszę wrażenie, że zmiana z S2 na S3 to jakościowe nieporozumienie - dokładnie taka sama wtopa jak O2 - O3. Więc może to i dobrze - dopracują szczegóły i będzie git. Wiesz, w razie awarii, nagłej potrzeby itp... zawsze coś można kupić od ręki - nie będzie to w 100% to co się chce, ale będzie.
Dlatego ja raczej nigdy nie kupię z zamówienia bo nie mam cierpliwości do czekania. Moja jest z października, kupiona 4 dni temu. Nie jest to co prawda w 100% to co się chce ale przynajmniej dużo taniej. Brakuje mi w sumie tylko LED przednich, składanych lusterek i aktywnego tempomatu. Podgrzewanej szyby mi nie brakuje bo mam taką w w Focusie ale odkąd garażuje auto (w zimie w garażu +15 stopni) to nie pamiętam kiedy ostatni raz użyłem tego cuda. Zresztą poniżej -10 to przestaje działać tak wydajnie.
, a odnoszę wrażenie, że zmiana z S2 na S3 to jakościowe nieporozumienie - dokładnie taka sama wtopa jak O2 - O3. Więc może to i dobrze - dopracują szczegóły i będzie git..
Po pierwsze to ponad rok czekania na Skode to moim zdaniem niesmaczny żart - chyba komuś w Skodzie odbilo. Zreszta czekanie tyle na jakiekolwiek auto popularnego producenta to nieporozumienie.
Po drugie z pewna satysfakcja odnotowuje fakt ze w końcu coraz więcej osób zauwaza ze O3 jest niestety wykonana taniej niż O2 o czym pisałem w bardzo długim wątku dot. O3 jak wchodził na rynek. Pamiętam ze kilka osób sie ze mną wyklocalo ze nieprawda,ze O3 lepsza pod każdym względem. I podobnie rok temu w wątku dot. S3 jako ze bylem jedna z pierwszych osób co S3 ogladaly na żywo i nim jechaly i tez napisałem ze moim zdaniem S2 jest autem solidniejszym...to tez zaraz zaczęto ujadać - ze niemożliwe. Pamiętam ze forumowicz Big awanturowal sie o te wyjątkowo wysoka jakość O3 ze mną jak szalony.
Co do tego ze Skoda poprawi usterki to wątpię niestety. Moja O2 Tour z 2012 byla gorzej zrobiona od mojej O2 z 2004 r. miała też kilka usterek których wczesniej nie bylo - jak problemy z klima w Tourach których uprzednio sie nie spotykali. O2 po fl w 2008 miały gorsze materiały niż przed fl - zamieniono miękki plastik na tapicerce tylnych drzwi na twardy na przykład.
Czytam watki dot.S3 na forum Superba i prawdę mówiąc dziwie sie Tobie Enriquez ze z takim uporem pchasz sie w S3... Pomijam nawet niekończące sie przygody Whityiego z jego S3 ale wystarczy spojrzeć na watek o stukach z tylu zawieszenia który rosnie w tempie zastraszającym żeby odechcialo sie wydawać kupę kasy na auto które będzie stukać i pukać jak jakis używany pojazd za o wiele mniejsza kasę. Skoro stac Cie na wydanie aż tylu szekli na auto i na dodatek mimo Twoich chęci Skoda wyraźnie robi wszystko żeby Ci tego auta nie sprzedać to może warto wybrac jedna z tzw marek premium... Audi, BMW, Mercedes i Lexus za cenę tego S3 są też dostępne... :-)
PS. A co samej O3 to jak patrzę na kompakty to...pewnie sam bym kupił bo mi się podoba. Albo Aurisa kombi. S3 tez mi się bardzo podoba z zewnątrz o wiele bardziej niz Passat. Szkoda tylko ze cos się zlego dzieje z jakością aut VAG i pewnie wzialbym zamiast S3 to Mazde 6.
Glowna zaleta nowych aut powinna być BEZAWARYJNOSC...a tu ciągle jakies przygody jak się okazuje...
PS. A co samej O3 to jak patrzę na kompakty to...pewnie sam bym kupił bo mi się podoba. Albo Aurisa kombi. S3 tez mi się bardzo podoba z zewnątrz o wiele bardziej niz Passat. Szkoda tylko ze cos się zlego dzieje z jakością aut VAG
a to tylko z VAG? BMW z F10 i jej seryjnymi awariami to nie wtopa? Proszę Cię, teraz każdy ma wtopę, każdy wprowadza nowinki, których nie do końca przetestował - testujemy MY
Znam gościa, mieszka w Niemcach, ma F10 i Superb'a 3 i woli Superbem jeździć niż BMW, stwierdza, że przestronniej i ma już nalatane ponad 70kkm.
Zamieszczone przez marlej108
wzialbym zamiast S3 to Mazde 6.
Sorry, ale sąsiad ma... najbogatszą wersję i poza skórą to z niej bym nie chciał do mojej Kury nic więcej (lepsza w chooooj, w sumie każda lepsza od tej w OIII), no dobra na pewno zawiecha jest lepiej zestrojona i to w sumie jedyna rzecz której zazdroszczę To jest generalnie samochód dla chłopka 170cm wzrostu i max 85kg = kitajec z nadwagą .
Nie znam nikogo z nowym BMW wiec trudno mi się na jego temat wypowiedzieć ale kolega rok temu kupił Lexusa i zero jakichkolwiek usterek. Tyle ze wnętrze tego Lexa zupełnie nie w moim guście. Sorry za OT.
rok temu kupił Lexusa i zero jakichkolwiek usterek.
a wiesz, że chodzi mi takie ustrojstwo po deklu tylko w sumie nie wiem jak to wygląda w środku Infiniti jeszcze mnie kręci, w środku całkiem całkiem
A wracając do tematu.... jakby mi ASO powiedziało, że samochód "łaskawie" będzie za rok, to bym powiedział, żeby mnie "w de.upę" pocałowali.
Ojciec zamówił A3 Sportback 2.0TDI quattro, DSG, S-Line, ze wszystkim, oprócz skóry, haka, szyberdachu, podgrzewanych stołków i zestawu dla palących i czekał 5 miesięcy (zamówienie w marcu 2015, odbiór w sierpniu 2015 - miesiąc przed planowanym odbiorem). 6 miesięcy to rozumiem, ale rok ponad.... no właśnie, na Benltey'a krócej się czeka.
Panowie - otóż pan Jozef Kaban i spółka wiedzą doskonale, że na Polskim rynku konkurencji dla Superba generacji 3 nie ma praktycznie w ogóle. Ja już bym im dawno powiedział good bye, ale od kilku miesięcy alternatywy znaleźć nie mogę. A uwierzcie mi, mam dużo czasu przed kompem i w realu (na razie) aby przeanalizować inne opcje. Odbyłem wycieczki do BMW i Merca i niestety bez dodatkowych wkładów z biletów NBP się nie obędzie, a jakość wykonania wnętrza będzie słaba (np. BMW3 i Merc - C, więc tego segmentu nie biorę w ogóle pod uwagę). Na minus premium jest ponadto roboczogodzina serwisu - 500 PLN to trochę słaby temat. W BMW opony run-flat. Koszty... W Audi nic ciekawego poniżej 200 koła nie ma w ogóle no i w Łodzi w salonie mają klientów zajeżdżających Skodą pod salon serdecznie w d... Pozostaje czekać, czekać, czekać... Mój Superb to będzie unikat na skalę ogólnopolską.
[ Dodano: Sob 19 Mar, 16 23:02 ]
Aha, chłopaki z salonu zrobili symulację zmiany tapicerki z jasnej na czarną i termin zmienił się na "przed wakacjami'. Więc się da, tylko się nie chce.
Komentarz