Coś od uszczelek, od tylnej klapy ale co dokładnie narazie niewiem... Pozdrawiam
a ja wiem. do wymiany macie uszczelkę tylnej klapy, nowe odboje oraz regulacja.
Działa w 100 % bo nasze flotowe O3 już przeszły tą modernizację.
Swoją drogą to żenujące że Skoda wypuściła takie gówno na ulice
no to pięknie tylko widzę ze firma która Ci to robiła jest z okolic Warszawy a ja mieszkam niedaleko Katowic :twisted:
Może być problem...
Jescze jedno pytanie jak długo trwała wymiana tej uszczelki i regulacja?
no to pięknie tylko widzę ze firma która Ci to robiła jest z okolic Warszawy a ja mieszkam niedaleko Katowic :twisted:
Może być problem...
Jescze jedno pytanie jak długo trwała wymiana tej uszczelki i regulacja?
[/quote]Musi Ci to zrobić każde ASO[/quote]
Tylko że znając aso skody w Krakowie - to będzie mi wmawiać że nie wie o co chodzi. I oby ta wymiana uszczelki rzeczywiście pomagała.
a ja wiem. do wymiany macie uszczelkę tylnej klapy, nowe odboje oraz regulacja.
Działa w 100 % bo nasze flotowe O3 już przeszły tą modernizację.
Swoją drogą to żenujące że Skoda wypuściła takie gówno na ulice
Pytanie jaki to serwis żebym nie przecierał szlaków od nowa ...
Jacek
Mam, jeżdżę, cieszę sie (-:
Zmiana na 1.4 TSI 140 HP.
Niestety ta nowa to nie jest 4x4 ...
najlepiej jeszcze rejestracje samochodu jakby mieli jakieś ale że takiej wymiany nie było w tym salonie... Pozdrawiam
[ Dodano: Pon 14 Lip, 14 02:12 ]
podłążyłem pod uszczelki z tylniej klapy mate i jak jeżdziłem z otwartym bagaznikiem było naprawde super. Dużo cichsze dudnienie takie jak w każdym innym samochodzie i dodatkowo jak jedzie sie wolno po kostce brukowej wkoncu jest ok ; ) Tylko ze co to za rozwiązanie jeżdzić troche z otwartym bagażnikiem..
Może da coś wymiana uszczelek o którą będę walczył..
Przypominam tylko ze Golf z najlepszym silnikiem na swiecie ma wielowahacz, gdy Octavia ma nadal belke, stad musi byc roznica tak w pracy jak i glosnosci pracy takiego zawieszenia.
Tak informacyjnie moja rocznik modelowy 2015 wyprodukowana na początku czerwca niema już tego dudnienia przejechane 1000km na różnym terenie i z pełnym obciążeniem na kostce też , sprawdzałem nic niepokojącego z zawieszenia nie dochodzi z przodu czy z tyłu.
A powiem jestem na to wyczulony bo miałem Forda :P
Witam, podepnę się do tego wątku, choć nie chodzi o dudnienie bo u mnie jest wielowachacz.
Jest wspomniany wielowachacz i napęd 4x4 i tu pytanie do użytkowników 4x4 , czy u Was po szybszym przejeździe przez torowisko (w Łodzi to fajny poligon doświadczalny) lub po przejeździe przez niektóre zwalniacze na ulicach osiedlowych załącza się ESP ??? - u mnie to występuje i jak jadę (50 km/h) przez skrzyżowanie z nierównymi torami to się włącza ESP i muli silnik - wg mnie nie jest to normalne - proszę o wypowiedzi posiadaczy - a jak jest jakieś z Łodzi z OIII 4x4 to chętnie bym porównał
O III 4x4 2,0TDI Elegance+dynamic+amazing+GSM i inne
Poprzednia O II FL 2.0 TDI elegance + dynamic
w moim tylko raz widzialem kontrolke esp jak wchodzilem dosyc szybko w zakret dociskajac jeszcze gazu i byl uskok na drodze, poza tym kontrolki jeszcze nie widzialem
A jezeli kombi, to i odpada teoria o cisnieniu nie upuszczanym przez "zle" uszczelki. Bo raz, ze kombi ma wspolna przestrzen kabiny z bagaznikiem, a dwa.. inne uszczelki.
LUKRYS - zauwazasz jakies roznice odnosnie ogolnego wyciszenia pomiedzy kombi, a liftbackiem? Kiedys w jakims czeskim tekscie wyrazali zdumienie, ze kombiak jest wyraznie lepiej wytlumiony...
według mnie to samo a sluch mam aż za dobry bo wolałbym tego dudnienia nie słyszeć
[ Dodano: Wto 15 Lip, 14 13:54 ]
tak uszczlki wymieniają na gwarancji
Ale to jest akcja serwisowa?, czy trzeba zacząć od tłumaczenia o co mi chodzi - bo ja już to widzę "panie, bo mi coś w aucie dudni, e tam zdaje się panu, tak ma być TTTM"
Komentarz