Czyli co profesionalne wygluszenie zostaje?
Zawieszenie
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez lukrystrasat23 problem ten występuje w Octavii z wielowachaczem, Golfie, Passacie jak i w Octavii RS którą niedawno jechałem.
[ Dodano: Sro 11 Cze, 14 22:23 ]
a jakbym wyłożył całą podłogę bagażnika styropianem lub wełną mineralną jak myślicie da to coś? :szeroki_usmiech
Co Ty kombinujesz z tym bakiem ? chcesz nowe auto rozbierać na części ?
Skoro jest jakiś problem z dudnieniem do chyba serwis i producent powinni się tym zająć a nie Ty
Pomijam kwestię że widziały gały co brały ...chyba odbyłeś jazdę próbną przed zakupem ???
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez czajniora jakbym wyłożył całą podłogę bagażnika styropianem lub wełną mineralną jak myślicie da to coś?
Celem jest to, żeby sama blacha podwozia NIE DRŻAŁA/ODKSZAŁCAŁA SIĘ z częstotliwością dudnienia.
Generalnie producent zmniejsza masę elementów i chyba przesadził z tą "tekturową" podłogą.... ca 36Hz - MQB dudni, polternde hinterachse, low frequency 'boom' in cabin
Komentarz
-
-
To jest właśnie tak że na jeździe próbnej która trwa 10-15 min ciężko coś takiego wychwycić, więc ciężko mówić widziały gały co brały. Ja to dopiero po ok. 1000 kilometrów zacząłem łapać o co chodzi Lukrysowi. Wiem tylko jedno że octavia II mojego taty nie ma nic takiego jak dudnienie, bo specjalnie jeździliśmy na zmianę autami.Octavia 3 - 1.4TSI
Komentarz
-
-
Śledzę ten wątek mimo, że wybrałem inne auto, ale bardzo mnie to dudnienie zastanowiło. Ja właśnie usłyszałem to dudnienie na jeździe próbnej OIII - przejechałem przez tory, a tu łubudu z tyłu - i to była jedna z rzeczy, która zdecydowała, że odpuściłem Octavię. Sam sprzedawca przyznał, że niestety to nie jest kwestia egzemplarza, tylko w że w OIII "trochę głośno pracuje zawieszenie z tyłu, ale coś za coś..."
Nie zgadzam się, że wszystkie nowe VW tak mają, bo wybrałem ostatecznie Jettę i nic takiego nie występuje - może to kwestia nadwozia - w sedanach jest zwykle ciszej...
Komentarz
-
-
czajnior, jeśli nie widzisz sensu w naszych rozważaniach, to nie musisz brać udziału w dyskusji.
Jako "nowy" członek OCP powinieneś wiedzieć, że forum służy do wymiany poglądów i spostrzeżeń. Tylko wtedy ma sens. :drive:
voctawias, w zupełności się zgadzam z Tobą. Ale jakby dało się coś z tym dudnieniem zrobić, to byłoby fajnie. Jeśli nie nam, to przynajmniej kolejnym użytkownikom O3 po FL.
[ Dodano: Wto 17 Cze, 14 17:41 ]
Zamieszczone przez ukukTak organoleptycznie (bo na zdjeciu ciezko ocenic) duzo tam bylo tej czesci bitumicznej, gruba ta warstwa
Komentarz
-
-
Trasat23 wiadomo że musimy dążyć do rozwiązania tego problemu, bo to jest w naszym interesie ale w tym przypadku chyba musiałby autem przejechać się jakiś gość od akustyki, żeby powiedział jak się z tym uporać. Ja nie demonizuje tutaj całego auta tylko to dudnienie które mnie denerwuje.
Czajnior przypuszczam że nie wiesz o czym my tutaj mówimy, bo większość użytkowników na takie rzeczy nie zwraca uwagi.Octavia 3 - 1.4TSI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez trasat23Może należałoby to zacząć zgłaszać do SAP?
Może ktoś z prawniczym doświadczeniem napisałby wzór kwita i zrobimy im reklamacyjny feedback zgodnie z procedurami ISO.
Można też sprawę wrzucić do TVN TURBO...... ca 36Hz - MQB dudni, polternde hinterachse, low frequency 'boom' in cabin
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez elektrykprostyA mi do 1.8 nie dodali dudnienia zawieszenia. Mam to reklamować?
A tak poważnie to auris kombi ma bardziej komfortowe zawieszenie. Za to jak na auto za podobne pieniądze to wnętrze jest badziewne, ciasne a bagażnik plastikowy.
Komentarz
-
-
Jeśli chodzi o stworzenie pisma, to ja się z tym uporam. Może jeszcze zaproszę do współpracy Gosi@czek bo ona z tego co wiem też skończyła prawo.
Poza tym uważam, że należałoby zacząć pisać maile do SAP za pośrednictwem ich strony http://www.skoda-auto.pl/kontakt
Może jeśli takich maili dostaną sporo i do tego pójdzie pismo, to coś w tej kwestii zrobią.
Komentarz
-
Komentarz