Czyli co profesionalne wygluszenie zostaje?
Zawieszenie
Zwiń
X
-
W Passacie nic takiego nie występuje. Żadnych odgłosów z zawieszenia nie zauważyłem.Zamieszczone przez lukrystrasat23 problem ten występuje w Octavii z wielowachaczem, Golfie, Passacie jak i w Octavii RS którą niedawno jechałem.
[ Dodano: Sro 11 Cze, 14 22:23 ]
a jakbym wyłożył całą podłogę bagażnika styropianem lub wełną mineralną jak myślicie da to coś? :szeroki_usmiech
Co Ty kombinujesz z tym bakiem ? chcesz nowe auto rozbierać na części ?
Skoro jest jakiś problem z dudnieniem do chyba serwis i producent powinni się tym zająć a nie Ty
Pomijam kwestię że widziały gały co brały ...chyba odbyłeś jazdę próbną przed zakupem ???
Komentarz
-
-
Ten sposób TYLKO MIEJSCOWO stłumi falę od blachy.Zamieszczone przez czajniora jakbym wyłożył całą podłogę bagażnika styropianem lub wełną mineralną jak myślicie da to coś?
Celem jest to, żeby sama blacha podwozia NIE DRŻAŁA/ODKSZAŁCAŁA SIĘ z częstotliwością dudnienia.
Generalnie producent zmniejsza masę elementów i chyba przesadził z tą "tekturową" podłogą.... ca 36Hz - MQB dudni, polternde hinterachse, low frequency 'boom' in cabin
Komentarz
-
-
To jest właśnie tak że na jeździe próbnej która trwa 10-15 min ciężko coś takiego wychwycić, więc ciężko mówić widziały gały co brały. Ja to dopiero po ok. 1000 kilometrów zacząłem łapać o co chodzi Lukrysowi. Wiem tylko jedno że octavia II mojego taty nie ma nic takiego jak dudnienie, bo specjalnie jeździliśmy na zmianę autami.Octavia 3 - 1.4TSI
Komentarz
-
-
Śledzę ten wątek mimo, że wybrałem inne auto, ale bardzo mnie to dudnienie zastanowiło. Ja właśnie usłyszałem to dudnienie na jeździe próbnej OIII - przejechałem przez tory, a tu łubudu z tyłu - i to była jedna z rzeczy, która zdecydowała, że odpuściłem Octavię. Sam sprzedawca przyznał, że niestety to nie jest kwestia egzemplarza, tylko w że w OIII "trochę głośno pracuje zawieszenie z tyłu, ale coś za coś..."
Nie zgadzam się, że wszystkie nowe VW tak mają, bo wybrałem ostatecznie Jettę i nic takiego nie występuje - może to kwestia nadwozia - w sedanach jest zwykle ciszej...
Komentarz
-
-
czajnior, jeśli nie widzisz sensu w naszych rozważaniach, to nie musisz brać udziału w dyskusji.
Jako "nowy" członek OCP powinieneś wiedzieć, że forum służy do wymiany poglądów i spostrzeżeń. Tylko wtedy ma sens. :drive:
voctawias, w zupełności się zgadzam z Tobą. Ale jakby dało się coś z tym dudnieniem zrobić, to byłoby fajnie. Jeśli nie nam, to przynajmniej kolejnym użytkownikom O3 po FL.
[ Dodano: Wto 17 Cze, 14 17:41 ]
Powiem szczerze, że te maty robią wrażenie bardzo solidnych. Myślę, że mają ok. 2mm grubości.Zamieszczone przez ukukTak organoleptycznie (bo na zdjeciu ciezko ocenic) duzo tam bylo tej czesci bitumicznej, gruba ta warstwa
Komentarz
-
-
Trasat23 wiadomo że musimy dążyć do rozwiązania tego problemu, bo to jest w naszym interesie ale w tym przypadku chyba musiałby autem przejechać się jakiś gość od akustyki, żeby powiedział jak się z tym uporać. Ja nie demonizuje tutaj całego auta tylko to dudnienie które mnie denerwuje.
Czajnior przypuszczam że nie wiesz o czym my tutaj mówimy, bo większość użytkowników na takie rzeczy nie zwraca uwagi.Octavia 3 - 1.4TSI
Komentarz
-
-
Jestem ZA.Zamieszczone przez trasat23Może należałoby to zacząć zgłaszać do SAP?
Może ktoś z prawniczym doświadczeniem napisałby wzór kwita i zrobimy im reklamacyjny feedback zgodnie z procedurami ISO.
Można też sprawę wrzucić do TVN TURBO...... ca 36Hz - MQB dudni, polternde hinterachse, low frequency 'boom' in cabin
Komentarz
-
-
Bo to żadne dudnienie i dlatego nie każdy to słyszy.Jak dla mnie to odboje na tylnych amorach i nie jest to zjawisko (popukiwanie) odosobnione w VAG.Chłopaki w nowych A6-stkach już to reklamowali,serwis wymieniał łożyska amortyzatorów tył,problem zanikał na jakieś 1000km,by pojawić się ponownie.Zamieszczone przez elektrykprostyA mi do 1.8 nie dodali dudnienia zawieszenia. Mam to reklamować?
A tak poważnie to auris kombi ma bardziej komfortowe zawieszenie. Za to jak na auto za podobne pieniądze to wnętrze jest badziewne, ciasne a bagażnik plastikowy.
Komentarz
-
-
Jeśli chodzi o stworzenie pisma, to ja się z tym uporam. Może jeszcze zaproszę do współpracy Gosi@czek bo ona z tego co wiem też skończyła prawo.
Poza tym uważam, że należałoby zacząć pisać maile do SAP za pośrednictwem ich strony http://www.skoda-auto.pl/kontakt
Może jeśli takich maili dostaną sporo i do tego pójdzie pismo, to coś w tej kwestii zrobią.
Komentarz
-

Komentarz