Zawieszenie

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • voctawias
    Ambiente
    • 2008
    • 191
    • Octavia III (5E3)
    • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Tego się właśnie obawiam, poczekam do przeglądu - może za trzy miesiące coś się zmieni in plus oczywiście i bez tłumaczenia będą wiedzieć o co chodzi.
    Ciekawi mnie jeszcze co Skoda odpisze koledze mcandy w tej kwestii.
    Octavia 3 - 1.4TSI

Komentarz

• lukrys
      Rider
      • 2013
      • 435

ja też wysłałem do nich maila i żadnej odpowiedzi na razie nie dostałem;/

Komentarz

• voctawias
        Ambiente
        • 2008
        • 191
        • Octavia III (5E3)
        • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Ciekawi mnie jedna rzecz skąd ASO w Warszawie wiedziało co zrobić żeby usunąć to dudnienie?
        Octavia 3 - 1.4TSI

Komentarz

• lukrys
          Rider
          • 2013
          • 435

czajnior wypowiedz sie

Komentarz

• czajnior
            Classic
            • 2014
            • 17

Zamieszczone przez lukrys
            czajnior wypowiedz sie
            Jestem do końca lipca na urlopie, jak wrócę porozmawiam z naszym specem od floty i dam Wam namiar na kogoś ogarniętego z ASO gdzie to zrobili.
            Sądzę jednak że sami do tego nie dotarli , musi być jakaś akcja serwisowa. Nie podejrzewam żeby mechanicy ASO sami doszli do tego. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Komentarz

• lukrys
              Rider
              • 2013
              • 435

pytałem w skodzie sprawdzali po nr VIN i nie ma jak narazie żadnej akcji serwisowej..

Komentarz

• kropi
                Ambiente
                • 2008
                • 153

Mnie dość szybko odpisali:

Szanowny Panie.

Jeśli stan techniczny wskazanego samochodu budzi jakiekolwiek Pana zastrzeżenia, prosimy poddać go diagnozie w wybranym autoryzowanym serwisie Skoda, umawiając wcześniej taką wizytę.
                Aktualny wykaz wszystkich autoryzowanych punktów serwisowych Skoda Auto w Polsce, znajdzie Pan na naszych stronach internetowych, pod linkiem:

Personel serwisu rozpozna, czy auto posiada usterkę, w ślad za czym zostaną podjęte dalsze ewentualne działania zmierzające w kierunku wyjścia naprzeciw Pana oczekiwaniom.

Z wyrazami szacunku,
                Zespół ©koda INFO

Póki co nie mam kiedy się za to zabrać, ale dam znaki. BTW przy bagażniku pełnym bambetli dudnienia nie słychać... Który serwis w Łodzi i okolicach jest najbardziej ogarniety?

Komentarz

• kylo76
                  Rider
                  • 2013
                  • 743
                  • Octavia III (5E3)
                  • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Jutro jadę do ASO na poprawki tapicerki po ingerencji "ichniego" elektryka (tak ciągnął kabelek do kamerki, że teraz obudowa słupka A od strony kierowcy odłazi) i zgłosiłem dodatkowo, że dudni klapa bagażnika i się czasem nie domyka - mają regulować.
                  O3 1,4TSI Brąz Topaz Elegance z rozsądku. Jeep Grand Cherokee WG 4,0l Limited dla przyjemności.

Komentarz

• ah
                    Drive
                    • 2014
                    • 48

U mnie nie dudni... ale klapą trzeba dobrze trzasnąć, żeby się zamknęła MY2015

Komentarz

• Ralfik
                      Ambiente
                      • 2013
                      • 225
                      • Octavia III (5E3)
                      • DADA 1.5 TSI 150 KM

A u mnie z tą klapą to samo co u kolegi wyżej i nie słychać dudnienia i auto z końca roku 2013.

Komentarz

• Klebestift
                        Classic
                        • 2014
                        • 16

Może jak klapa się łatwo domyka to dudni a jak nie dudni to w zamian trzeba trzaskać. Takie pakiety Bo u mnie też się słabo zamyka i raczej nie dudni.

Komentarz

• kylo76
                          Rider
                          • 2013
                          • 743
                          • Octavia III (5E3)
                          • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Tzw "doradca serwisowy" nie stwierdził problemu z klapą, ale potwierdził że nowsze modele mają zmienione amortyzatory z tyłu i na podstawie VIN jest to wykonywane w starszych rocznikach. Poszło zapytanie do SAP czy mój szkodnik też się na to łapie. Jeszcze nikomu nie wymieniali więc nie wiedzą czy to coś daje.
                          O3 1,4TSI Brąz Topaz Elegance z rozsądku. Jeep Grand Cherokee WG 4,0l Limited dla przyjemności.

Komentarz

• voctawias
                            Ambiente
                            • 2008
                            • 191
                            • Octavia III (5E3)
                            • CHPA 1.4 TSI 140 KM

A czy ten "doradca serwisowy" potwierdził występowanie dudnienia :?:
                            Octavia 3 - 1.4TSI

Komentarz

• feels3
                              Rider
                              • 2013
                              • 348

Dzwoniłem do ASO, temat im znany, sprawdzają czy dany model podlega wymianie gwarancyjnej i wtedy wymieniają.

Wybieram się do serwisu osobiście na dniach.

Komentarz

• kylo76
                                Rider
                                • 2013
                                • 743
                                • Octavia III (5E3)
                                • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Zamieszczone przez voctawias
                                A czy ten "doradca serwisowy" potwierdził występowanie dudnienia
                                Dudnienia czego - jak klapy to nie, stanął i zamknął kilkanaście razy i stwierdził, że się zamyka ładnie.
                                A jeśli zawieszenia to zapytałem czy ktoś już zgłaszał dudnienie zawieszenia, więc odpowiedział tak jak to opisałem wcześniej.

Komentarz

• trasat23
                                  Rider
                                  • 2010
                                  • 417

Zamieszczone przez kylo76
                                  Jeszcze nikomu nie wymieniali więc nie wiedzą czy to coś daje.
                                  amory wymienili już koledze lukrysowi. Jednak nic to nie pomogło. Może wymieniali na te same, bo jeszcze w magazynie mieli
                                  www.kawapelnaslonca.pl

Komentarz

• kylo76
                                    Rider
                                    • 2013
                                    • 743
                                    • Octavia III (5E3)
                                    • CHPA 1.4 TSI 140 KM

trasat23 - w Lublinie jeszcze nikomu nie wymieniali.

Wczoraj byłem jeszcze raz w ASO - wymiana nie jest na podstawie VIN - potrzebują numer seryjny amortyzatora.

Komentarz

• Kubenio
                                      Classic
                                      • 2014
                                      • 17

Witam, małe pytanie a propos rzekomego dudnienia i jego usunięcia o którym było napisane kilka postów wcześniej - ktoś napisał że u nich w flocie to naprawiono.

Czy dudnienie było słychać i było naprawione w autach sedan czy kombi?
                                      Kuba

Komentarz

• kylo76
                                        Rider
                                        • 2013
                                        • 743
                                        • Octavia III (5E3)
                                        • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Otóż we czwartek jadę na wymianę amortyzatorów. Wymiana amortyzatorów za free po 25000km przebiegu - czemu nie.

Komentarz

• trasat23
                                          Rider
                                          • 2010
                                          • 417

Zamieszczone przez kylo76
                                          Otóż we czwartek jadę na wymianę amortyzatorów. Wymiana amortyzatorów za free po 25000km przebiegu - czemu nie
                                          Daj znać, czy wymiana coś pomogła. Wymieniają wszystkie 4, czy tylko tył?
                                          www.kawapelnaslonca.pl

Komentarz

• kylo76
                                            Rider
                                            • 2013
                                            • 743
                                            • Octavia III (5E3)
                                            • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Zamieszczone przez trasat23
                                            Wymieniają wszystkie 4, czy tylko tył?
                                            Podejrzewam, że tylko tył.

Komentarz

• Alf
                                              Ambiente
                                              • 2013
                                              • 169

Jeśli będziesz mógł, to podaj proszę numery seryjne starych i nowych damperów.
                                              Swoją drogą, to nawet jeślibym zgłosił serwisowi, że głośno chodzi tylne zawieszenie, to po jeździe testowej otrzymam na 100% odpowiedź, że słyszą tylko normalną pracę- nie ma nic niepokojącego :wink:
                                              Więc jeśłi nie wymieniają po VINie, to nie bardzo wiem na jakiej podstawie mogliby je wymienić u mnie...
                                              P.S Też wydaje mi się, że dochodzące dźwięki są normalne, ale jeśli w moim samochodzie z końca listopada 2013 są stare dampery, to czemu nie wymienić na nowsze, ponoć bardziej dopracowane?
                                              O3 1,4 TSI 140KM Elegance
                                              Pakiet Amazing, Sunset, Webasto, Park Assist 2.0,
                                              Przebieg-ponad 25 000 km ...

Komentarz

• kylo76
                                                Rider
                                                • 2013
                                                • 743
                                                • Octavia III (5E3)
                                                • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Zamieszczone przez Alf
                                                to po jeździe testowej otrzymam na 100%
                                                U mnie nie było żadnej jazdy testowej. Zgłosiłem, że hałasuje tył, serwis powiedział, że problem znany i wymieniają amory, najpierw wysłał zgłoszenie z VIN, potem dzwonił z prośbą o przyjazd, bo muszą spisać numer części. Odpowiedź pozytywna.
                                                Nie stawiaj się na z góry przegranej pozycji.

Komentarz

• lukrys
                                                  Rider
                                                  • 2013
                                                  • 435

kylo76 poleć nam ten serwis w którym to robisz

Komentarz

• kylo76
                                                    Rider
                                                    • 2013
                                                    • 743
                                                    • Octavia III (5E3)
                                                    • CHPA 1.4 TSI 140 KM

To nie ma znaczenia który. Każdy odpowie ze według nich jest ok - klapa się dobrze zamyka, tapicerka na słupku pasuje jak ulał i wcale nie odstaje po montażu kabli itp itd. Z wodą w uszczelkach chodziłem rok (niewiele to dało -wg SAP to nie usterka). Zarzucić temat że wymieniają amortyzatory na podstawie numeru części i może te też są objęte tymi działaniami zawsze można. Ja jeżdżę do Żagla - serwis jak serwis tylko klient upierdliwiec :wink:

[ Dodano: Pią 08 Sie, 14 08:13 ]
                                                    Zamieszczone przez Alf
                                                    Jeśli będziesz mógł, to podaj proszę numery seryjne starych i nowych damperów.
                                                    Numer starych amortyzatorów: 5QO (lub 0) 513 049 EA

No i wczoraj byłem na zaplanowanej wymianie amortyzatorów. Serwis popisał się, że ho ho ops:
                                                    Przesyłkę dostali, ale nie sprawdzili zawartości, jak przyjechałem, zostawiłem im auto to się okazało, że mają tylko jeden amortyzator :shock: Dzwonili do Poznania i na razie amortyzatorów brak i nie wiadomo kiedy będą, mają dzwonić jak będą gotowi.

Jestem posiadaczem nowych amortyzatorów Czy to coś dało na razie nie wiem, muszę trochę pojeździć. Mam wrażenie (może to z emocji), że jest trochę ciszej, a w każdym razie nie jest gorzej niż przed wymianą.

Komentarz

Pracuję...