no bo tak bardzo te dudnienie nie przeszkadza jak sie jedzie pustym samochodem . A jak sie go załaduje w szególności bagażnik to jest masakra;/ ojciec ma astre 3 i tam zawieszenie chodzi ciszej nic nie siada na uszy;/ w życiu nie kupie szkody;/
Zawieszenie
Zwiń
X
-
lukrys, dramatyzujesz kolego, jak większość co kupiła teraz nowe auto i spodziewa się techniki rodem z promu kosmicznego za raptem 100k polskich złotych. Czas kryzysu /ftu/, czas oszczędzania przez producentów i tyle. Ale na pewno O4 będzie już o niebo lepsza, więc nie ma co się martwić :diabelski_usmiech poprawią to co spie....i i będzie cacy, bo już gorzej się chyba nie da. Jak czytam tematy w dziale O3, to zastanawia mnie stan wiedzy motoryzacyjnej. Nie jestem po samochodówce, ale mechanizację w szkole miałem i jakieś tam pojęcie też, dlatego nie mogę pojąć jak można było tak dać się "zrobić w amazing" :?: toż to tylko Skoda, najtańsza marka w VAG, no cudów nie ma. Na szczęście Niemiaszkom coraz bardziej te normy spalania i tym podobne ekoterrorystyczne bzdury co raz bardziej przeszkadzają, więc można liczyć, że motoryzacja nie zejdzie na psy i silniki elektryczne :diabelski_usmiech EOT :szeroki_usmiech
Black Pearl, Elegance & RS LOOK
@ by Tune-up Gdańsk
TDI VP++ i jeszcze rośnie
Antek
Komentarz
-
-
to dudnienie brzmi tak jakbyś przy 100k/h otworzył tylne okno. Oczywiscie dudnienie te występuje na wybojach najbardziej..
[ Dodano: Pon 02 Gru, 13 13:54 ]
i obciążonym aucie ;/ Panowie jakbym założył amortyzatory pneumatyczne trace gwarancje chodzi mi o to czy to ma sens i czy jest dużo przerabiana? :P
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lukrysto dudnienie brzmi tak jakbyś przy 100k/h otworzył tylne okno. Oczywiscie dudnienie te występuje na wybojach najbardziej..
[ Dodano: Pon 02 Gru, 13 13:54 ]
i obciążonym aucie ;/ Panowie jakbym założył amortyzatory pneumatyczne trace gwarancje chodzi mi o to czy to ma sens i czy jest dużo przerabiana? :PBlack magic
Komentarz
-
-
Ja już 7 tys machnąłem i żadnego dudnienia ani hałasu nie mamMówie że kolega ma popsuty samochód
:lol:
Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE Biel Candy + Amazing + Chrom + Dynamic + Canton + Amundsen + Sunset + PA 2.0 + Drive Setup + Pakiet Skórzany (3 ramienna kiera)
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=72190
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Tony065Ale na pewno O4 będzie już o niebo lepszaZamieszczone przez Tony065poprawią to co spie....i iO3 1,4TSI Brąz Topaz Elegance z rozsądku. Jeep Grand Cherokee WG 4,0l Limited dla przyjemności.
Komentarz
-
-
Ja mam belkę i nie narzekam - ideał to to nie jest ale da się z tym żyć. Wcześniej jeździłem Kia Ceed z 2007 roku i tam dopiero było głośno i twardo pracujące zawieszenie, ja się do tego przyzwyczaiłem i mi to nie przeszkadzało, a teraz po przesiadce do Octavii to jest dopiero komfort i cisza. Nie ma co też wymagać od samochodu który kosztuje 75tysi żeby komfort był jak w BMW czy Mercedesie.Octavia 3 - 1.4TSI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lukrysFestexx nie wmawiaj sobie;p Bo wszyscy co kupili octavie 3 z belką narzekąją;/Także być może kwestia egzemplarza - w weekend jechałem specjalnie z tyłu i słuchałem, ale niestety nic nie usłyszałem
Może jak jest Canton to lepsze wyciszenie w bagażniku założyli
Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE Biel Candy + Amazing + Chrom + Dynamic + Canton + Amundsen + Sunset + PA 2.0 + Drive Setup + Pakiet Skórzany (3 ramienna kiera)
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=72190
Komentarz
-
-
Niestety dołącze się do grona narzekających na "dudnienie" dobywające się z tylnego zawieszenia i to niestety nawet przy niedużych wybojach. Jazda po drogach Trójmiasta to koszmar. Z kolei wyjeżdżając na obwodnicę samochód prowadzi się cicho i płynnie.
Nie przeszkadza mi to,że O3 jest diabelnie twarda, mogę to zrozumieć ale te stuki,huki to koszmar. Dając za samochód około 100k uważam,że mam prawo jeździć komfortowo i wymagaź w wnętrzu auta ciszy i komfortu. Już 2 razy byłem reklamować zawieszenie. Zawsze to samo, najpierw,że ten typ tak ma, później po moim stwierdzeniu,że tak nie może być wzięcie auta na warsztat niby sprawdzenie zawieszenia i tyle. Kazałem im wysłać zapytanie do producenta. Poszło 2tyg temu i nic.
Najlepsze jest to,że powoli się przyzwyczajam do stuków i huków.
Koledzy jeździłem starym Fordem Mondeo z przebiegiem 350tk kupiłem auto marzeń i...... Zawieszenie to porażka. Najgorsze,że nic z tym nie robią.
Reszta auta ok,silnik,spalanie,gadżety elektroniczne,tapicerka tylko to k.....zawieszenie
Kupiłem O3 a nie Rapida bo oczekiwałem komfortu. Bardzo się pomyliłem.
Strach się bać co będzie zimą,kiedy śnieg będzie zalegał na drodze.
Uważam,że to nie wina belki tylko użytych materiałów.
Mam leasing więc muszę jakoś to przetrwać. Obym jak najszybciej się przyzwyczaił.
Jeszcze mała dygresja: cały czas ciekawi mnie jakie będą dźwięki kiedy zawieszenie się wybije :lol: według mnie nie powinno być różnicy :P horror
Komentarz
-
-
Jako żywo zainteresowany tematem (planowany odbiór auta za 2 tyg.), poprosiłem dziś kumpla, który pojechał rano w delegację O3 kombi 1.4 z Krakowa do Krosna o odczucia i mimo iż jest użytkownikiem na codzień kilkuletniego audi a4 z mocnym silnikiem diesla, automatem i wielowahaczem, to był jazdą octavką b. pozytywnie zaskoczony.
Poza elastycznością silnika i niskim spalaniem chwalił ciszę w samochodzie przy prędkości 150 km/h, do zawieszenia nie miał żadnych zastrzeżeń ( przed audi miał focusa I).
Poprosiłem go o weryfikację jutro zawieszenia na bardzo kiepskiej drodze, więc powinienem mieć wiarygodną opinię ( ja podczas 2 jazd próbnych nie stwierdziłem problemów z belką).
Z innej beczki, to dwóch kumpli skarżyło się ostatnio na b.szybkie "ząbkowanie" nowych opon w samochodach z wielowahaczem, a objawiające się uciążliwym hałasem, jak przy padniętym łożysku. Tak żeby nie było, że tylko belka ma wady :PO3 1,4 TSI 140KM Elegance
Pakiet Amazing, Sunset, Webasto, Park Assist 2.0,
Przebieg-ponad 25 000 km ...
Komentarz
-
-
O co czodzi
Panowie o co tu chodzi z tym zawieszeniem czy tu ktoś nie popada w jakąś paranoję.
Ja dzisiaj byłem na jeździe próbnej jechałem sedanem 1,4 tsi i nie stwierdzam żadnych dudnień a jechałem specjalnie osiedlowymi uliczkami po Sosnowcu które są naprawdę fatalne.
Na co dzień mam focusa I kombi diesel więc mam punkt odniesienia i naprawdę zawieszenie w octavi daje radę, jakbym nie wiedział że tam jest belka to nigdy bym tego nie powiedział po jeździe. Jest lekko twarde i jednocześnie fajnie sprężyste focus jest delikatnie miększy ale co do hałasu to nie stwierdzam żadnych dziwnych dzwięków. Może ktoś mi wytłumaczy o co chodzi, jestem aktualnie na etapie szukanie auta i oktavia jest moim faworytem a po tych postach z zawieszeniem mocno się zastanawiałem ale dzisiejsza jazda rozwiała moje wątpliwości może ktoś kto ma zastrzeżenia dokładnie opisze o co mu chodzi bo ja nic takiego o czym piszecie nie odczułem.
Komentarz
-
-
Warto spotkać sztukę, co dudni z egzemplarzem, co nie dudni i porównać.
Głosów na obie opcje jest mniej więcej po równo, więc tych przypadków dudnienia jak dla mnie trochę za dużo, żeby wszystko zwalać tylko i wyłącznie na paranoję. A wyobrazić sobie lepsze i gorsze egzemplarze / serie / komponenty jak najbardziej można.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MFWarto spotkać sztukę, co dudni z egzemplarzem, co nie dudni i porównać.
Głosów na obie opcje jest mniej więcej po równo, więc tych przypadków dudnienia jak dla mnie trochę za dużo, żeby wszystko zwalać tylko i wyłącznie na paranoję. A wyobrazić sobie lepsze i gorsze egzemplarze / serie / komponenty jak najbardziej można.ale testowa O3, którą jeżdziłem też była cicha, normalna. Może to kwestia przebiegu? Nie mam pojęcia. Fakt jest taki,że moja O3 jest strasznie głośna. Potwierdza to serwis jednocześnie nic z tym nie robiąc.Jest też twarda ale do tego nie mam problemów,taki samochód to rozumiem. Dudnienia nie.
Mam Pakiet na bezdroża więc może to jest przyczyna...? Serwis nie umie nic odpowiedzieć.
Tylko się uśmiechają i mówią wiedziały gały co brały. Tyle,że nie wiedziały. Przejechałęm testową około 1tys km. długo się przymeirzałem do zakupu a tutaj taka niespodzianka.
Nie jest to tylko moje zdanie. Znajomi,którym opowiadałem o tym dudnieniu myśleli,że wymyślam dopóki nie przewiozłem ich. Byli w szoku. Nawet radia nie wyłączałem,dudnienie przebija wszystko. Na liczniku mam 3,5tys km i powoli się przyzwyczajam. Natomiast wydając 100tys oczekuję czegoś innego. Tak naprawdę jestem smutny,ponieważ to dudnienie zabiło radość z posiadania nowego,pięknego auta. Będę reklamował nie licząc na zbyt wiele.
Wiele osób na forum twierdzi,że ich O3 są ciche. To daje nadzieję,że jest szansa wymiany podzespołów,wygluszenia,zrobienia czegoś co pozwoli na normalną jazdę. Będę cierpliwie reklamować,zobaczymy.
Komentarz
-
Komentarz