Jeżeli wam nie pasuje belka to nie kupujcie O3 , jest tyle innych samochodów.
Zawieszenie
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez RalfikJeżeli wam nie pasuje belka to nie kupujcie O3 , jest tyle innych samochodów.
Gdyby Skoda wsadzila do Octavii 3 odpowiednio dobrane sprezyny i amortyzatory ktore by zapewnialy wyzszy komfort resorowania od obecnie montowanych to wogole nie byloby tego tematu. Natomiast wiekszosc by pisala jak to fajnie ze jest powrot do belki - bo to proste i sprawdzone rozwiazanie przy ktorym nie ma co "naprawiac".
Moim skromnym zdaniem nowa Octavia powinna miec duzo lepszy zawias i nie mozna jego braku tlumaczyc np. tym, ze to auto tylko za 70, 80 tysiecy zlotych.
Komentarz
-
-
lukrys, lepiej zapodać kpl zawieszenie jednego producenta czyli amory wraz ze sprężynami np: eibach, H&R, KW itdsuperb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Mam Octavkę III 1.4 Kombi.
Przejechałem dopiero 400km czyli tyle co nic, w moim egzemplarzu na razie zawieszenie jest ciche, ale mam wrażenie lekkiego pływania całego samochodu, muszę chyba do tego przywyknąć bo poprzedni samochód (Hyundai i30cw) był podczas jazdy przyklejony do drogi, wręcz wzór dobrego prowadzenia, żadne boczne podmuchy, ostre branie zakrętów, nie powodowały problemów.
W Octavii muszę jednak jeździć trochę wolniej, zresztą na razie pogoda jest jaka jest i nie czas to na sprawdzanie zawieszenia.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lukrystak to właśnie chyba zrobimy;p jutro dowiem sie co dokładnie mój mechanik ustalił i kiedy zaczynamy działaćO2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leszekmwZamieszczone przez lukrystak to właśnie chyba zrobimy;p jutro dowiem sie co dokładnie mój mechanik ustalił i kiedy zaczynamy działaćSkoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE Biel Candy + Amazing + Chrom + Dynamic + Canton + Amundsen + Sunset + PA 2.0 + Drive Setup + Pakiet Skórzany (3 ramienna kiera)
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=72190
Komentarz
-
-
Z jednej strony placzecie, ze ludzie skarza sie na zawieszenie i jego komfort ogolny + akustyczny, a z drugiej sami probujecie zrobic glupka (jak wyzej) z tych, ktorym to przeszkadza i tego nie akceptuja (juz nie wnikajac czy nie dostrzegli tego podczas jazdy probnej, czy mysleli ze sie ulozy, itd.).
Nie wiem co takie podsmiechiwanie ma wniesc i jak ma pomoc tym dla ktorych stanowi to realny problem.
Zamieszczone przez RalfikA może od nowego golfa 85KM.Zamieszczone przez lukrystak to właśnie chyba zrobimy;p jutro dowiem sie co dokładnie mój mechanik ustalił i kiedy zaczynamy działać
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez yunior81lukrys, w ASO w ktorym serwisuje auto wymieniono w jednej OIII amortyzatory z tylu z powodu jakis chalasow. Nowe/ drugie amortyzatory byly dobierane po VINie. Octavia z "belka".Octavia III 1.4 TSI AMBITION, KOLOR DZIADKOOOWYYY BEŻOOOWY
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mascotteZamieszczone przez yunior81lukrys, w ASO w ktorym serwisuje auto wymieniono w jednej OIII amortyzatory z tylu z powodu jakis chalasow. Nowe/ drugie amortyzatory byly dobierane po VINie. Octavia z "belka".
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez FestexxChyba Twój
Przejedź się nowym Bravo tak z przebiegiem koło 5 tys km. Tam to jest dudnienie Jakby ktoś w bęben w bagażniku walił.
Bravo i generalnie większość Fiatów nawet tych nowych dudni niesamowicie.
Kwestia przyzwyczajenia. Ja do swojego Bravo się przyzwyczaiłem i później już tego nie słyszałem.
Mam nadzieję, że moja zamówiona Octi RS będzie raczej w tej grupie "niedudniącej"
Bo szczerze to zasialiście mi panikę w głowie, ale jechałem, widziałem i może właśnie dlatego, że wcześniej jeździłem twardym Fiatem, Octavia była wręcz oazą spokoju dla mnie. Plus Canton zrobi na pewno swoje, heh03 RS 2.0 TSI + Pakiet Challenge (felgi 18, czarne, Gemini, dodatki i czarna atrapa grilla i czarne lusterka) + Amundsen + Sunset + Canton + kolor Blue Race
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=79899
Komentarz
-
Komentarz